Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V diskusích na toto téma téměř nezaznívá jeden argument: Český  slavík je soukromou "firmou", je tedy jen na pořadateli, jaká si staboví pravidla, koho tam pustí a koho vyloučí. A nemá to nic společného se svobodu slova, jejíž definici nemalá část obyvatel ČR nezná a plete si ji s anarchií či alespoň s tím, že můžou říkat komukoliv cokoliv ;-D

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za komentář k mému článku. :-)

"Dodávám, že pokud autor učí děti na střední škole, pak je něco možná dost špatně a pokud se vydává za nepřítele hlouposti, pak by se měl zaměřit především na sebereflexi a pak by si možná vrazil pár facek 3x denně místo jídla. Pedagog! No to je děs..." - Já zase k tomu můžu dodat jen to, že moje publikační činnost ve volném čase a moje názory jsou ryze soukromou věcí. Pokud to přesto mám vztáhnout ke své profesi, představují pro mne jedny z nejvyšších hodnot svoboda uměleckého projevu (pokud tím umělec nevyjadřuje podporu hnutím potlačujícím lidská práva a svobody, což u Řezníka není problém) a dále schopnost kriticky přemýšlet a zachovávat si určitý zdravý nadhled. Tedy především v tom smyslu, že to, o čem daný jedinec mluví nebo na co si hraje, nemyslí automaticky vážně. (Z toho důvodu například studentům zadávám referáty o internetovém trollingu, aby byli schopni rozpoznat recesi a provokaci.) A poslední příspěvek Řezníka společnosti, kterého si cením (a se kterým zejména jako učitel společenských věd nemám sebemenší problém), je jeho provokativnost. Společnost potřebuje být provokována, jinak se utopí ve svém pokrytectví a "normalitě". Řezník, jak už jsem řekl, nepředstavuje pro společnost žádné riziko. Je jen nevkusný a šokující. A to je dobře. Baudelaire a jeho prokletí kolegové taky provokovali, jenže od jejich dob uplynula pěkná řádka let a lidi už nešokujete opěvováním mrtvoly u cesty v knižním jazyce.

1 0
možnosti
Foto

P97e73t17r 71H21a30h88n

1. 12. 2013 12:53

A to je ono. Nepovažuji váš "zdravý nadhled" za zdravý a tak se na to téma (stejně, jako vy) svobodně vyjadřuji. Nevěřím ani jemu, ani vám, že se mu jedná o kritiku společnosti jako takové. Prostě se v těch prasárnách vyžívá, což poměrně zřetelně vyplývá i z jeho mluvy, jakou se prezentuje na veřejnosti https://www.youtube.com/watch?v=x3LCQG-RX8U Pokud se takto vyjadřuje v soukromí s kamarády...budiž...ale pokud ví, že se jeho řeč vysílá veřejně - nemám slov. Spíkr je na tom ovšem stejně.

0 0
možnosti
PV

Sepsal jste to velice pěkně, není, co dodat. Proč by si měla firma Zlatý slavík nechat kazit reputaci tímto hudebním hovadem. Ovšem musím podotknout, že oproti vám velmi sleduji rap, nijak mi nevadí. Sice je to archaický styl někdy z počátku dvacátého století, ale ve svém vývoji se dostal velmi daleko. Navíc v posledních 20ti letech je i velmi populární.

1 0
možnosti

Proč takové odsuzování. Vždyť pan Řezník pouze přiblížil vývoj naší společnost.

0 1
možnosti
Foto

P12e49t27r 42H38a54h12n

30. 11. 2013 22:45

Jeho výrazové prostředky jsou pro normálního člověka nepřijatelné. Společnost takhle navíc ani zdaleka nevypadá.

0 0
možnosti
SN

:-)  Také souhlas! Je to nechutné!    R^R^R^

1 0
možnosti
MD
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
Zdravím Vás.
Jsem rybář, podnikatel-blbé slovo, ale jak jinak to nazvat (hudební nástroje, veselá dárky, armyshop, western, outdoor, hlavolamy, atd.), trochu cestovatel, hudebník, psavec (poezie, články, postřehy), motorista, vodák a ještě by se asi něco našlo.
Bezdětný, rozvedený, nezadaný-193 cm, 110 kg.
Lidé mne znají pod přezdívkou Azbest, ale zde se nicky nenosí.
Jsem pravicového smýšlení, ateista, ctím svobodu, jednání na rovinu a držení slova.
Mám rád přírodu, inteligentní humor, jasné formulace, přímý pohled, pevný stisk ruky, schopnost sebereflexe, cestování, rychlou jízdu (ale s body hospodařím), hudbu, bojové sporty, českou kinematografii a další věci.
Rediguju vlastní web www.azbestus.cz a eshop http://www.vtipne-darky.info/, či sportovní portál www.nordicwalker.cz , což jsou takové věci pro radost.
Nemám rád politiky a další křiváky, fanatiky, církve a náboženství, komunisty a jakoukoli formu totality, nesvobodu, asociálnost, ale ani nejsem nadšen z civilizace, plenění Země stejně, jako z forsáže technickéh

Seznam rubrik

Oblíbené články