Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

India

17. 1. 2011 11:17
Jestli vás zajímá i můj názor,

tak ten je, že je spousta organizací, které nabízejí doprovod dětí do školy a ze školy (jednu takovou organizaci mám). Pokud je dětí více, náklady se dělí. To je řešení, ale plno lidí si pořád stěžuje a platit za služby a tím i za bezpečí vlastního dítěte se jim nechce. Pepřák to opravdu neřeší.

0 0
možnosti
PH

Azbestus

17. 1. 2011 12:05
Re: Jestli vás zajímá i můj názor,

Píšete o organizaci a myslíte přitom vlastní firmu?Nu dobrá.Pro někoho to východisko být může-ale za peníze.Pro uvedenou samoživitelku vez příjmu Vaše služby jsou podstatně méně řešením, než kasr.

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

17. 1. 2011 10:43
Když jsem byl na střední,

tak jsme s tím jednu dobu děsně blbnuli. CS, CN, kyselina máselná i další tam byly cítit ve vzduchu dost často, věčně někdo slzel, kašlal, občas dokonce zvracel:-P

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

17. 1. 2011 10:44
Re: Když jsem byl na střední,

Ale až na jeden skandál s kyselinou máselnou z toho průser nikdy nebyl.

0 0
možnosti
E

eennyy3

17. 1. 2011 10:23
na základce s pepřákem

Když jem chodila na základní školu, tuším do třetí třídy, chodil po našem sídlišti pedofil, který měl na svědomí z našeho sídliště již dvě holčičky.Rodiče mě též vyzvedávat nemohli a tak jsem nafasovala pepřák. Byla jsem dostatečně poučená o tom jak s ním zacházet. Nesměla jsem se o něm nikomu zmiňovat, nosila jsem ho cestou ze školy v kapse, prst vždy připravený na červeném mačkátku a pozorovala kdo kolem mne prochází. Rodiče mě opravdu náležitě poučili, co takový pepřák může způsobit. Bylo mi cca 8 nebo 9 let, ale jeho význam a funkci jsem chápala a svědomitě vše plnila. Myslím, že už devítileté dtě má dost vyvinuté chápání, aby takovéto věci dovedlo pochopit.Ale záleží na rodičích - nedělat z dětí květinky a připravit je, že život prostě takový je.Dnes jsem dospělá a z práce chodím v pravé kapse s pepřákem a v levé třímám vystřelovací nůž.Opatrnosti není nikdy dost!!

0 0
možnosti
FH

Bouše

17. 1. 2011 10:45
Re: na základce s pepřákem

Slušná paranoia. :-P

0 0
možnosti
IB

isabell

17. 1. 2011 9:52
...

Naše dcera pepřák do školy nosí (bydlíme totiž v centru velkého města).

Měli jsme štěstí, že jsme ji s manželem střídavě mohli do školy doprovázet i vyzvedávat první 4 roky. Další rok jsme ji doprovázeli jen občas a někdy jen s povzdálí sledovali jak si počíná, hlavně na přechodech.

Pak ovšem její školu přesunuli páni radní o 5 zastávek busu dále a nastaly nám starosti. Dcera byla už sice větší, ovšem v dojíždění městskou na ní také číhaly větší záludnosti- takže jsme ji nejen neustále opakovali, co má a nemá dělat, komu a čemu se vyhýbat atd., občas ji vzali na sebeobranu a když jsme si byli jisti, že je dost chytrá a zodpovědná, tak jsme ji vybavili pepřákem.

Mobil měla od svých 6, ale ten není radno vytahovat před lidmi a hlavně před staršími dětmi, takže dodnes (je v osmé) nosí sprej v kapse, aby byl po ruce a dostává nadále školení, hlavně, že je to až ta poslední možnost, důležité je rizikům spíše předcházet, protože samotné chlácholení se tím, že má jakousi "zbraň", je k ničemu.

0 0
možnosti
H

horak29

17. 1. 2011 9:52
Pepřák ne

ale co takhle takový ten přístrojek, co po zatáhnutí začne příšerně ječet? Mé dceři se už osvědčil....

0 0
možnosti
FH

Bouše

17. 1. 2011 9:39
Pokud kasry prodáváte, asi se vám představa jejich

rozšíření u dětí školou povinných zamlouvá. Podle mne je to však holý nesmysl. Dítě nedokáže situaci správně vyhodnotit, takže by nejspíš docházelo k tomu, že by kasr buď vůbec nepoužilo, nebo naopak použilo proti bezúhonnému člověku, který by je na ulici oslovil. Kromě toho hraje velkou roli i fyzická převaha dospělého. Osmiletému dítěti, které je vám do pasu, bude kasr platný jako mrtvému zimník.   

0 0
možnosti

pletiplot

17. 1. 2011 9:14
školní řád

Ano, školní řád zakazuje nosit do školy nebezpečné věci právě proto, aby ho nezneužil někdo jiný, než majitel v sebeobraně. Nicméně mě zaráží názor maminky, že by malá měla průšvih. Jaký? Jediný průšvih, který škola může vygenerovat, jsou různé úrovně napomenutí (až po sníženou známku z chování), což jsou v podstatě sdělení adresovaná rodičům, kteří vykonají trest dle svých výchovných metod a schopností.

0 0
možnosti