Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TM

Super, gratuluji, ze jste vyhral ten nesnadny boj s gaucem, se kterym valcime asi vsichni :-)

0 0
možnosti
LS

Tak vas vitam mezi sportovce:) Ja si ty kilometry radeji nabeham ci naplavu, ale endorfiny jsou to stejny:) Je to parada. co?:)

0 0
možnosti
Foto

P93e54t50r 45H20a16h95n

27. 3. 2013 13:20

Běhání nepřichází u mne úvahu. Jsem na to moc velkej a těžkej. navíc zbytečně zatěžuje klouby a horní část těla skoro nic nedělá a ani se nezahřeje. Ale máte pravdu-je to paráda:-). DěkujiR^

2 0
možnosti
Foto

No jo, ale jak budu za pochodu fotit? Když zastavím, všichni mi zatím zdrhnou....

Ale gratuluju, že jste našel něco, co Vás nabíjíR^ Díky za článek:-)

0 0
možnosti
Foto

P55e25t75r 82H41a86h77n

27. 3. 2013 13:08

To byste koukala, co se u nás za vycházku vyfotí fotek. Samý paparazzi. Klidně se mrkněte na fb http://www.facebook.com/pages/Nordic-Walker/131795243660292

0 0
možnosti
Foto

Dal jste 11km na jeden zátah napoprvé a se 130kg? To jste dobrej!Taky chodím, taky se snažím zhubnout, díky za ukázku, že to jde!R^

1 1
možnosti
JD

kolega je asi hodně vysokej, protože na těch 130 nevypadá nijak zvlášť tlustej. A 11km je jenom taková procházka (jistě, záleží na rerénu)

2 0
možnosti
BK

Máte recht!! Norský hole jsou standardní léčebnou kůrou v lázních např. po operacích páteře. Ale hodně lidí si je plete s trekovýma hůlkama. Norský jsou úplně jiný, taky technika chůze je jiná a je třeba se to naučit, jinak to nemá žádnej efekt. Takže to není tak jednoduchý, vzít hůlky a jít. Jednak ty správný hole v krámech standardně nejde sehnat a pak vás techniku chůze musí někdo naučit. Ale vyplatí se to.

0 0
možnosti
Foto

P58e64t70r 84H66a49h94n

27. 3. 2013 12:14

Já už jsem NW hole i ve svém obchodě, (který nemá se sportem téměř nic společného) zařadil do sortimentu, protože je fakt, že všude prodávají trekové, které sice stojí méně, ale jsou celkem k ničemu. S tou směšností....máte kus pravdu. Kdž jsem viděl první přednášku a instruktáž, tak mi ti lidé připadali taky trochu směšní, ale když jsem pak pochopil techniku a zapojil ruce na plno, tak jsem poznal, jak umí bolet triceps (co bolí, to roste) a další svaly (ramenní pletenec, delta, lopatkové svylstvo...) a jaké kopce se s holemi dají jít v tempu. Budu psát další články i odborněji na techniku zaměřené, ale hlavní je si to zkusit. Stojí za to si zaplatit pár hodin kurzu.

0 0
možnosti
PS

Ja chodim velmi rad. O NW jsem uvazoval. Jenze mi ty hulky pripadaji jednak trochu smesne, jednak je prekazka - kram navic. Na druhe strane treba nekde v horach to muze byt ucinna obrana napriklad proti pasteveckym psum. Zajimalo by mne jestli je ten rozdil opravdu tak znatelny, aby se mi vyplatilo hulky tahat sebou, pripadne jestli k dosazeni efektu nestaci jen jedna. O hulce uvazuji i jako o zbrani. Jake jsou jejich vlastnosti v tomto smeru?

0 0
možnosti
BK

Ty hůlky při správném používání odlehčují páteř a zároveň posilují svalstvo, které páteř drží. Je to rehabilitační technika. Není to na podpírání při výstupu nebo o stabilitě, jak tady psal pan Mikula, který má zřejmě na mysli trekové hole. Mrkněte třeba na severskachuze.cz. Dobré stránky! Navíc např. ty správný hůlky jsem sehnal jedině tam (musejí mít tu kapsu na ruku, protože při pokročilé severské chůzi ty hůlky jakoby pouštíte z ruky).

0 0
možnosti
JT

Nordic Walking ? Neni to nahodou to lyzovani bez lyzi ?

0 0
možnosti
Foto

P21e90t38r 80H25a57h81n

27. 3. 2013 13:13

Není, ale pravda je, že to tak původně vzniklo, když na MS v lyžování nebyl sníh:-)

0 0
možnosti
Foto

P46e84t91r 54H49a51h76n

27. 3. 2013 12:18

Jo...a už dlouho:-P

0 0
možnosti
JM

Ty hůlky používám už moc roků a ujdu s nimi stovky kilometrů za rok. Asi jsem jiný, nějakého endorfinu jsem si nevšiml. Jsou skvělé při chůzi do kopce, ale i z kopce kvůli přibržďování a v kluzkém terénu kvůli stabilitě. Chůzi tak dost zrychlují, část práce odpracují ruce.  Pokud jdu po rovině po dobré cestě, nepoužívám je, nesu je jen tak v ruce.

0 0
možnosti
Foto

Potom promiňte, ale bavíte se o něčem úplně jiném, než o čem je článek...;-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Zdravím Vás.
Jsem rybář, podnikatel-blbé slovo, ale jak jinak to nazvat (hudební nástroje, veselá dárky, armyshop, western, outdoor, hlavolamy, atd.), trochu cestovatel, hudebník, psavec (poezie, články, postřehy), motorista, vodák a ještě by se asi něco našlo.
Bezdětný, rozvedený, nezadaný-193 cm, 110 kg.
Lidé mne znají pod přezdívkou Azbest, ale zde se nicky nenosí.
Jsem pravicového smýšlení, ateista, ctím svobodu, jednání na rovinu a držení slova.
Mám rád přírodu, inteligentní humor, jasné formulace, přímý pohled, pevný stisk ruky, schopnost sebereflexe, cestování, rychlou jízdu (ale s body hospodařím), hudbu, bojové sporty, českou kinematografii a další věci.
Rediguju vlastní web www.azbestus.cz a eshop http://www.vtipne-darky.info/, či sportovní portál www.nordicwalker.cz , což jsou takové věci pro radost.
Nemám rád politiky a další křiváky, fanatiky, církve a náboženství, komunisty a jakoukoli formu totality, nesvobodu, asociálnost, ale ani nejsem nadšen z civilizace, plenění Země stejně, jako z forsáže technickéh

Seznam rubrik

Oblíbené články