Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5.5

13. 2. 2012 16:37
je to dobre, lide se ozbrojuji

Lidi konecne zacinaji chapat, ze se musi postarat sami o sebe a ne se spolehat na "vsemocny" stat, ktery se nikdy nedokazal postarat o nic.

0 0
možnosti
L

LiborAxel

11. 2. 2012 19:45
Je

to dobré.Já chodím ozbrojený a manželku jsem taky vybavil obrannými prostředky.Proč ne?

Paragraf o přiměřené,nepřiměřené obraně je dlouhodobě zastaralý a jeho novelizace která (asi) proběhla z něj udělala paskvil co nahrává jenom grázlům.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

10. 2. 2012 8:30
Jak bylo níže zmíněno

jestli to je nebo není "dobré" je otázka diskuse. Naprosto bez diskuse však je, že je to logická reakce na stávající situaci.:-/

2 0
možnosti
P

pěnice

9. 2. 2012 14:04
Máte pravdu,

manžel koupil plynovku, nějaký americký pepřák a syn už má delší dobu pistoli, samozřejmě legálně a s výcvikem. Manžel mě instruoval, že nesmím v bližší vzdálenosti než metr pepřák použít. No, už vidím, jak budu mít čas měřit, jak je útočník ode mně vzdálený, prostě to chytne naplno. Je na každém člověku, co si zvolí.Já svoji bezpečnost.

5 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

9. 2. 2012 14:43
Re: Máte pravdu,

pořiďte si tzv tekutou střelu .... je to taky pepřák, ale v kapalném případně, gelovém stavu .... tam na vzdálenosti ani moc nesejde, protože se příliš nerozptyluje a nevyprchává do okolí. samozřejmě proti silnějšímu větru nedoporučuju ani ten ;-) ale jinak jsem zastáncem pistole, teleskopického obušku a levného nože. Doporučuji kombinovat alespoň 2 zbraně .

1 0
možnosti

marccik

9. 2. 2012 13:54
Souhlasím s Vámi.

Něco je v tomhle státě hodně špatně. Pud sebezáchovy v téhle situaci volí ozbrojit se. Je smutné, pokud se člověk v tomhle nemůže spolehnout na Policii. Neméně smutné je, že díky klauzuli o přiměřené obraně aby se jeden bál bránit se.

5 0
možnosti
W

wrangler

9. 2. 2012 12:40
Naopak, je to dobré!

Jen čekám, kdy nám to náš nemilý stát zakáže.

2 0
možnosti
DP

Daniel P.

9. 2. 2012 12:15
plynovka je k ničemu

Děda by potřeboval něco lepšího. Zkuste zařadit do sortimentu napříkla volně prodejné dvojhlavňové perkusní derringery. Samozřejmě ideální jsou dobré pepřáky značek jako je Sabre Red nebo Tornado, ale to někdy nestačí.

Pro akčnější důchodce se sklonem k romantice též meč v holi, vyrábí například ColdSteel. :)

0 0
možnosti
JG

JanGajdos

9. 2. 2012 12:26
Re: plynovka je k ničemu

Takový meč v holi je ale zbraň zákeřná, milý důchodce by při jeho použití dost pravděpodobně dostal pár let natvrdo. Přesto je to ale zbraň klasiků a tradicionalistů, o tom žádná =)

Pepřák je ale přesto asi nejlepší volba, venku posprejujete agresora a doma dochutíte polévku od manželky...

2 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

9. 2. 2012 11:31
Naprostý souhlas pane kolego .....

R^

0 0
možnosti
H

hafusak2

9. 2. 2012 10:35
Koupit zbraň si nestačí.

Protože aby byla něco platná, tak je potřeba výcvik a potom průběžný tréning, aby člověk byl ve formě. Ovšem ze všeho nejosvědčenější je, koupit si zbraň, dát to na vědomí veřejnosti, zvláště té proti které si ji člověk kupuje /oni už si to mezi sebou řeknou/ a potom s ní udělat nějaký malý průšvih, který ale nesmí být tak velký, aby byl důvod k sebrání zbraně i zbrojáku, ale dostatečně velký na to, aby člověk získal pověst ve smyslu: "Ten blázen si obstaral bouchačku a je dost velký rapl na to, aby s ní fakt někoho oddělal". Pak máte pokoj. Udělalo to několik mých kamarádů, já nakonec také a mohu říci, že se to opravdu osvědčilo.

2 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

9. 2. 2012 11:32
Re: Koupit zbraň si nestačí.

;-DR^

0 0
možnosti
S

Smrť

9. 2. 2012 10:06
Kasr nosím už nějakých 9 let,

v Ostravě člověk k poznání reality dospěje rychle. Nosím taky zavírací nůž, ale pochybuji o své schopnosti využít ho k sebeobraně (mám ho čistě jako nástroj, nikoliv jako zbraň). Bydlet stále v Ostravě a pracovat tam, co kdysi, nejspíš už touhle dobou mám i teleskopický obušek, paralyzér a pistoli... nebo mramorový náhrobek, v lepším případě neútulnou celu. A ne, neobávám se pouze naší milované a bezproblémové minority, bílí alkoholici a feťáci jsou taky nebezpeční a jejich počty rostou:-(. Jsem holt rasista, nesnáším agresivní asociály...

7 0
možnosti