Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vit.hassan@seznam.cz

27. 3. 2011 21:08
REALITA VERSUS FIKCE:

Petr Hahn:"Celý článek se odvíjí na bázi hysterických výkřiků dokola se opakujících

slov“málem ohněm vyvražděná rodina“, kde do výčtu potenciálních obětí

zahrnuje i otce Natálie (Pavla), o němž je známo (mám-li správné

informace), že si hověl v době útoku ve věznici (už po kolikáté) za

trestnou činnost, takže mu nic nehrozilo."

0 0
možnosti
V

vit.hassan@seznam.cz

27. 3. 2011 21:10
Re: REALITA VERSUS FIKCE:

Realita:"Pavel Kudrik, který byl při sobotním žhářském útoku sám také popálen na

pětadvaceti procentech těla, byl v pondělí eskortován z nemocnice v

Opavě do výkonu trestu"

Autore, předtím než budete záměrně šířit nepravdivé informace, a porušíte tak kodex blogera, tak si prosím zjistěte pravdivé informace.Děkuji.

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

27. 3. 2011 9:17
Co taky podporuje "rasismus" většiny

viz i nížeodkazy, zdroje diskuse

http://prerovsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/zmlaceny-mladik-z-nadrazi-je-v-kritickem-stavu-pri.html?diskuse=1#972603  http://prerovsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/muze-surove-zbili-v-nadrazni-restauraci-je-v-komat.html  http://olomouc.idnes.cz/host-restaurace-je-po-brutalnim-utoku-v-komatu-ma-poraneny-mozek-phq-/olomouc-zpravy.asp?c=A110325_150429_olomouc-zpravy_stk

co tak asi. taková příhoda je tragická i bezbarevně.Problém bude bezbarevný postup policie, justice, města....i médií. Pokud by byla barevnost jiná, nemlelo by se to i v televizi jak Vítkov? A co jednoznačný ableskový postup policie? Právní kvalifikace soudu? Nevím. Odpovězte si každý sám.Nebo počkejte na výsledek.

0 0
možnosti
B

Brutvann

27. 3. 2011 7:00
To jste napsal přesně !

Díky ! R^[>-]

0 0
možnosti
MH

Martin_H

27. 3. 2011 0:29
Srovnávat popis pokusu o vraždu dítěte s reklamou

...chlape vy v sobě opravdu nemáte kousek soudnosti

Dovolil byste si napsat, "že se musí neustále a dokola mediálně zveřejňovat" případ zavražděné Aničky? Že vám to osobně "už leze krkem"?

Dovolil byste si srovnávat informace o vraždě BÍLÉHO dítěte s reklamou?

... pro někoho takového je opravdu diskuze zbytečná, protože pro takové lidi nemám slov....

Článek p. Pocha je v jistých částech opravdu neeticky formulovaný, ale nikde jsem se v něm nedočetl, že by odmítal trest pro pachatele, jak by člověk pochopil z vašeho nadpisu...

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

27. 3. 2011 10:10
Re: Srovnávat popis pokusu o vraždu dítěte s reklamou

Tady, hlásím se: neustálé a nekonečné omílání případu zavražděné Aničky mi leze krkem. :-P

Informovat o ztraceném dítěti má smysl potud, pokud je naděje na jeho nalezení a záchranu. Tato naděje v případě Aničky neexistuje, Anička je naprosto nezajímavá, protože mrtvá a pevně doufám, že brzy i důstojně a v tichosti pohřbená (některá z celoplošných televizí na nás jistě vytasí přímý přenos z obřadní síně). A vůbec nic na tom nezmění ani fakt, že byla árijský typ.

-

No a podobně nezajímavé je i to nešťastné orestované děvče, které si až do konce života ponese následky faktu, že její asociální rodiče při požáru zachraňovali nejprve ukradenou televizi a až potom své nadpočetné potomstvo. Kdybych mohl, šel bych ji býval z těch plamenů vynést sám, už jenom proto, abych zavřel ústa pseudohumanistům. Ale teď už na jejím osudu nemůžeme změnit vůbec nic, tak nač s ní obtěžovat v médiích?

0 0
možnosti
Š

Šach.mat

26. 3. 2011 21:55
Ano, dá se pochybovat o všech TŘECH pojmech...

Karmuji a dodávám, že nejen Poch, ale - jak vidím z diskuzí - spousta diskutérů nechápe rozdíl mezi "vrahem" a "sadistickým vrahem"...

0 0
možnosti
L

lrklo

26. 3. 2011 21:35
Poch by potřeboval zažít to co Patrik

Není nad osobní zkušenost.

0 0
možnosti
Z

zemanka01

26. 3. 2011 22:04
Re: Poch by potřeboval zažít to co Patrik

Ano,s tím souhlasím R^ Autorovi samozřejmě karma R^

0 0
možnosti

Dr No

26. 3. 2011 20:51
Mezi uváděnými případy je zcela zásadní rozdíl.

Vhodit zápalnou láhev do okna, může být jen hodně blbá a nedomyšlená klukovina a pachatelem může být jenom poněkud nedovtipný člověk. Opakovaně do někoho mlátit a kopat může jen násilnický psychopat.

V prvním případě je pravděpodobnost, že se pachatel dopustí téhož činu (i po relativně mírném potrestání) prakticky nulová. V tomto konkrétním případě by místo nesmyslně dlouhého uvěznění bylo mnohem účinnější (a pro nešťastnou oběť) prospěšnější), odsoudit pachatele k dostatečně vysoké finanční náhradě (a nechat jim možnost, aby mohli tyto peníze vydělat).

Ve druhém případě je naopak téměř jisté, že pachatel se takto bude chovat i v jiných případech a relativně mírný trest jej v tomto jen utvrdí - a také mu poskytne možnost si toto počínání zopakovat o hodně dříve. A podruhé už oběť nemusí mít takové "štěstí", aby to přežila. Takže páni soudci svou nesmyslnou benevolencí nejspíš zkrátili život někomu, kdo bude mít příště tu smůlu a potká se s těmi grázly ...

0 0
možnosti
F

felson

26. 3. 2011 21:39
Re: Mezi uváděnými případy je zcela zásadní rozdíl.

   Staršímu z pachatelů byla nařízena zabezpečovací detence, takže se už možná na svobodu nepodívá. Mladšímu  bohužel ne, neboť to dosud  zákon neumožňuje. Návrh zákona, který to má změnit , zatím prošel teprve prvním čtením ve Sněmovně.

0 0
možnosti
LH

lahab

26. 3. 2011 20:06
Dovolil bych si Vás opravit a nasměrovat správným směrem.

Opravil bych Vás v tom, že byl v době útoku Kudrik ve vězení.  Nebyl, jelikož se výkonu trestu v dané době vyhýbal a byl osobou v pátrání, proto byl také následně policií zatčen a předán k výkonu trestu (a následně omilostněn).

Nasměrovat správným směrem. Srovnáváte dva neporovnatelné případy. Jednou se jedná o žhářství a jednou o znásilnění a pokus vraždy (dokonce bylo i pachatelem vysloveno - zabiku tě).

Co srovnávat má smysl, to je Vítkovský případ a případ z Ostravy-Bedřišky. V obou případech šlo o připravovanou činnost stejného charakteru - tj. vhození zápalné/zápalných lahví do objektu oknem. V jednom případě to vyšlo, v jednom se útok nepodařil, to však nic nemění na úmyslu. A právě zde je zarážející problém. Jednou je to oceněno jako pokus o vraždu a jednou jako obecné ohrožení. V tom spatřuji hlavní provblém, jelikož medialozovaný případ byl klasifikován naprosto tendenčně. Nepřekvapilo mě, že odvolací soud ani nenechal proběhnout důkazní řízení. Politická objednávka...

0 0
možnosti
S

sinado

26. 3. 2011 19:24
S článkem souhlasím

oba činy jsou zavrženíhodné.V obou šlo o to ublížit a to se povedlo.Takže s  výrokem soudu nemohu souhlasit,zrovna tak jako s rozborem p.Pocha.Vůbec nechápu jakou roli hraje to,zda je chlapec z dětského domova. Ti dva chlapci si určitě zaslouží trest v plné výši.Ale to je v této demokracii naruby asi nemožné.Romové si nás vodí jak chtějí.

0 0
možnosti
S

sampis

26. 3. 2011 19:29
Re: S článkem souhlasím

Ale oni dostali tresty v maximální možné výši.

0 0
možnosti
PA

Mathias

26. 3. 2011 17:45
Všechny pachatele

trestných činů spravedlivě soudit a potrestat a ty co se dopustí brutálních nebo mimořádně trýznivých činů a to především na dětech (Vítkov, Krupka) co nejpřísněji odsoudit! A jestli soudce bude rozlišovat , nebo se nechá ovlivnit podle barvy pleti, tak tam nemá co dělat. Pořád je to člověk co ubližuje člověku. A běžte už s tím rasismem do pr..le! Plno lemplů se na tom přiživuje a úmyslně to napětí ve společnosti podporují.[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Zdravím Vás.
Jsem rybář, podnikatel-blbé slovo, ale jak jinak to nazvat (hudební nástroje, veselá dárky, armyshop, western, outdoor, hlavolamy, atd.), trochu cestovatel, hudebník, psavec (poezie, články, postřehy), motorista, vodák a ještě by se asi něco našlo.
Bezdětný, rozvedený, nezadaný-193 cm, 110 kg.
Lidé mne znají pod přezdívkou Azbest, ale zde se nicky nenosí.
Jsem pravicového smýšlení, ateista, ctím svobodu, jednání na rovinu a držení slova.
Mám rád přírodu, inteligentní humor, jasné formulace, přímý pohled, pevný stisk ruky, schopnost sebereflexe, cestování, rychlou jízdu (ale s body hospodařím), hudbu, bojové sporty, českou kinematografii a další věci.
Rediguju vlastní web www.azbestus.cz a eshop http://www.vtipne-darky.info/, či sportovní portál www.nordicwalker.cz , což jsou takové věci pro radost.
Nemám rád politiky a další křiváky, fanatiky, církve a náboženství, komunisty a jakoukoli formu totality, nesvobodu, asociálnost, ale ani nejsem nadšen z civilizace, plenění Země stejně, jako z forsáže technickéh

Seznam rubrik

Oblíbené články