Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

L78u57b35o12š 17H55e35r40o

13. 11. 2013 0:04

Takto politické strany vysávají rozpočet, za 5 let nás stály více než 3 miliardy! Kdo nejvíce?

Většina lidí, když vidí tato čísla, padá do mdlob. Ale právě stamilionové částky každoročně vysávají politické strany ze státního rozpočtu. Za posledních 5 let si rozdělily více než 3 miliardy korun a další miliardu si rozdělí. Podívejte se, která strana z rozpočtu dostává nejvíc.

Za poslední roky si ze státního rozpočtu nejvíce ukrojily ČSSD a ODS, obě strany si od roku 2008 do roku 2012 dostaly téměř miliardu korun. A na další stamiliony se mohou těšit, ačkoliv v případě ODS to v následujícím volebním období bude "jen" 133 milionů, ČSSD si jako vítěz voleb přijde na téměř 313 milionů.

 

Příspěvky ze státního rozpočtu jsou pro politické strany významným zdrojem, u většiny stran totiž tvoří více než polovinu všech příjmů. Nejméně byla podle portálu Politickéfinance.cz v loňském roce na státních příspěvcích závislá ČSSD, ze státního rozpočtu sice dostala nejvíce peněz, ale ty tvořily jen 31,7 % příjmů, u ODS to bylo 39,3 %, KSČM 54,3 %, TOP 09 62,6 %, KDU-ČSL 34,83 %. Vůbec nejvíce závislou stranou na příjmech ze státního rozpočtu byly v roce 2012 Věci veřejné, od státu inkasovaly 30,5 milionu korun (94 %), jejich provozní výdaje pak činily 29 milionů. Vysoké částky si politické strany a hnutí rozdělí i po letošních volbách. Každá strana, která získala více než 1,5 %, dostane za každý hlas 100 Kč. Nejvíce tedy vyinkasuje ČSSD - téměř 102 milionů korun. Nejméně zemanovci, kteří tak tak překročili potřebnou hranici, ti získají 7,5 milionu korun.   Další miliony dostanou strany, které překročily 3% hranici. Kromě sedmi partají, které se probojovaly do Sněmovny (ČSSD, ANO, KSČM, TOP 09, ODS, Úsvit, KDU-ČSL), na tento příspěvek dosáhne ještě Strana zelených. Ta za každý rok až do dalších voleb bude dostávat 6,4 milionu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
Zdravím Vás.
Jsem rybář, podnikatel-blbé slovo, ale jak jinak to nazvat (hudební nástroje, veselá dárky, armyshop, western, outdoor, hlavolamy, atd.), trochu cestovatel, hudebník, psavec (poezie, články, postřehy), motorista, vodák a ještě by se asi něco našlo.
Bezdětný, rozvedený, nezadaný-193 cm, 110 kg.
Lidé mne znají pod přezdívkou Azbest, ale zde se nicky nenosí.
Jsem pravicového smýšlení, ateista, ctím svobodu, jednání na rovinu a držení slova.
Mám rád přírodu, inteligentní humor, jasné formulace, přímý pohled, pevný stisk ruky, schopnost sebereflexe, cestování, rychlou jízdu (ale s body hospodařím), hudbu, bojové sporty, českou kinematografii a další věci.
Rediguju vlastní web www.azbestus.cz a eshop http://www.vtipne-darky.info/, či sportovní portál www.nordicwalker.cz , což jsou takové věci pro radost.
Nemám rád politiky a další křiváky, fanatiky, církve a náboženství, komunisty a jakoukoli formu totality, nesvobodu, asociálnost, ale ani nejsem nadšen z civilizace, plenění Země stejně, jako z forsáže technickéh

Seznam rubrik

Oblíbené články