Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

IoannesBaptist

20. 12. 2010 11:04
Může to tak být

A nebo je možná všechno jinak, a vy jste zatím jenom takové malé embryo, které nemá páru, jak ohromný je svět kolem něj:

http://www.vira.cz/index1.php?sel_id=152

0 0
možnosti
PH

Azbestus

20. 12. 2010 23:18
Re: Může to tak být

Já jsem poměrně velké embryo a o světě trochu něco vím-bez obav:-)

Hlavně nepotřebuji svolení ani radu od vymyšlenosti, jelikož naštěstí (ne díkybohu) mám vlastní úsudek.

0 0
možnosti
JJ

jinfakt

20. 12. 2010 10:56
citát nevím odkud

nevěřím v boha , ale modlím se aby on věřil ve mě.

0 0
možnosti
AA

Saša

20. 12. 2010 9:32
Proč se díváte na pořady,

které Vás nebaví a rozčilují Vás? To nechápu.

Ale k Vašemu textu: když už používáte teologické pojmy, měl byste si ověřit, co vlastně znamenají. Prvotní hřích není sex. Sex s prvotním hříchem nijak nesouvisí.

Prvotní hřích je neuposlechnutí Božího příkazu netrhat ovoce ze stromu poznání dobra a zla.

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

20. 12. 2010 9:58
Re: Proč se díváte na pořady,

A jaký má smysl dívat se na něco, co už dávno znám a dokonce s tím souhlasím?

0 0
možnosti
MZ

Kytka5

20. 12. 2010 9:12
Lidi jsou nenapravitelní

Jana Husa upálili za to, že chtěl češtinu v modlidbách a bohoslužbách a statečně odstával své názory, Martin Luther King byl pro lásku mezi lidma (je to snad špatné? nebo je lepčí nenávidět?)... Jsme celá moderní sebranka pokrytců, co na jedné straně oceánu zbožňují až zbytěčně fanaticky, na druhé straně to odsuzují a neberou názory jiných, i když tady ty věřící nejsou tak fanatičtí jako v USA (samozřejmě výjímky se najdou, jako Poláci apod.). Ale řeknu vám lidičky, nemůžeme žít v klidu, nás pořád štve to, že se o bohu mluví jako o milé, láskyplné bytosti a my pořád máme pocit, že se těm slovům musíme bránit, házet špínu na něj i jeho stoupence, jsme netolerantní a tu naši netolerantnost ukazujem navenek, zviditelňujeme se. Není to dobrý, podívejte se jak to dopadlo na východě s islámem... Fanatické zviditelnění, netolerance, lhostejnost... to jsou hesla naší moderní společnosti - staré Řecko je pryč, ideál člověka coby chytré a krásné bytosti je pošpiněn...

0 0
možnosti
AA

Saša

20. 12. 2010 9:35
Nesmysl.

Čeština v modlitbách a bohoslužbách byla běžná i před Husem. To zařídil už sv. Cyril.

Teprve po Tridentském koncilu čeština z bohoslužeb (nikoli z modliteb) hodně vymizela. Tridentský koncil byl ovšem reakcí na protestantismus - luteránství a kalvinismus. Luteráni i kalvinisté neprosazovali do bohoslužeb češtinu, ale němčinu.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

20. 12. 2010 8:04
velmi dobře

jistě jste odborník na religionistiku a nestraně nám zde vypíšete jak to nemoderní a zpozdilé náboženství kazí člověka nebo budete jen další v řadě co píše o něčem o čem nemá ani ponětí ale rád to nemá

poznámečku, vaši rodiče a vůbec všichni rodiče na světě život nedávají ale jen rozmnožují člověk totiž neumí život vytvořit natož ho něčemu či někomu dát ;-D

0 0
možnosti
M

martin5.3

20. 12. 2010 8:51
Re: velmi dobře

Kde jste si vyzvedl život vy?

Ani má žena si nevšimla, že by k ní život našeho dítěte přinesl někdo cizí, jakou s tím máte zkušenost vy?

0 0
možnosti
JH

kulus

20. 12. 2010 3:56
presne tak!

Ale nemame to s timhle nesmyslem tak spatny v porovnani s ostatnimy staty. Napriklad v USA bez toho aby byl clovek krestan tak si ani nesktrne. Votravujou s tim na kazdem kroku a kazdy den. I tam, kde to je proti ustave (separation of church and state). Me nejvic iritujou tim, jak jsou ''hodny'' a chteji ''pomoct''. Prosim co nejvice dilu ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Zdravím Vás.
Jsem rybář, podnikatel-blbé slovo, ale jak jinak to nazvat (hudební nástroje, veselá dárky, armyshop, western, outdoor, hlavolamy, atd.), trochu cestovatel, hudebník, psavec (poezie, články, postřehy), motorista, vodák a ještě by se asi něco našlo.
Bezdětný, rozvedený, nezadaný-193 cm, 110 kg.
Lidé mne znají pod přezdívkou Azbest, ale zde se nicky nenosí.
Jsem pravicového smýšlení, ateista, ctím svobodu, jednání na rovinu a držení slova.
Mám rád přírodu, inteligentní humor, jasné formulace, přímý pohled, pevný stisk ruky, schopnost sebereflexe, cestování, rychlou jízdu (ale s body hospodařím), hudbu, bojové sporty, českou kinematografii a další věci.
Rediguju vlastní web www.azbestus.cz a eshop http://www.vtipne-darky.info/, či sportovní portál www.nordicwalker.cz , což jsou takové věci pro radost.
Nemám rád politiky a další křiváky, fanatiky, církve a náboženství, komunisty a jakoukoli formu totality, nesvobodu, asociálnost, ale ani nejsem nadšen z civilizace, plenění Země stejně, jako z forsáže technickéh

Seznam rubrik

Oblíbené články