Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

milanalois

22. 12. 2010 23:02
Každý ateista je nutně marxista.

Vezme-li se za východisko popisu reality ateismus, nutným výsledkem je marxismus. Ateisté činí opakovaně různé pokusy vybudovat jinou nemarxistickou ateistickou filosofii, leč vše se jim to při střetu s poznatky moderní vědy, zejména fyziky, hroutí. Jediný úspěšnější pokus o nemarxistický ateismus je objektivismus Ayn Randové, který však začíná bez ukotvení, když přeskakuje základní otázku. Většina ateistů jsou ovšem jen polovzdělaní lidé s inteligenčním kvocientem v pásmu průměru, jejichž rozoumek k nalézání pravdy zpracováním vědeckých poznatků logickými postupy nepostačuje, spolehlivě však dokáže umlčet jejich srdce.

Proto také v kostelích nenalezneme tyto průměrné lidi - jsou tam jen lidé hloupější, jejichž srdce žádné rozumování neotupuje a oni tak mohou věřit prostým dětským způsobem, a lidé velmi chytří a vzdělaní, jejichž víra je jejich schopností analytickoinduktivního myšlení upevňována, či se dokonce k víře dostali skrze rozum.

0 0
možnosti
M

milanalois

22. 12. 2010 23:07
Pokusy o nematerialistické a současně ateistické teorie

nestojí za pozornost. Všechny se nakonec vždy rozbředly v zmatených variacích solipsismu. Ateista, je-li dostatečně inteligentní, musí nakonec volit mezi objektivismem a marxismem, přičemž marxismus je propracovanější a má větší smysl i větší odolnost proti "slepým uličkám". Ovšem jeho aplikace na společnost vede ke komunistické ideologii. Objektivismus ale také vede k nebezpečným ideologiím, neboť jeho aplikací lze dospět k elitářství a rasismu a eugenické praxi. Mmezi světonázorem ateisty a marxisty není samozřejmě rovnítko, ale je mezi nimi značka implikace. Čím je ten ateista chytřejší, tím rychleji k akceptaci Marxovy filosofie dospěje (a nezná-li ji, tak si ji znovuvytvoří, aniž by si toho třeba byl vědom). Hloupý ateista, který má ateismus vtisknutý jako mem, samozřejmě nedospěje k ničemu, protože na kvalitní myšlení nestačí a na většinu nabízejících se otázek resignuje a nesnaží se na ně odpovědět, či se přímo vyhýbá nebezpečí si je položit.

0 0
možnosti
AA

Saša

22. 12. 2010 15:15
Už jste si oslavil slunovrat?

Vánoce snad slavit nebudete, ne?

A slunovrat už proběhl.

0 0
možnosti
OK

iacobau

22. 12. 2010 13:40
Hahnův znamenitý guláš

Rád polemizuji s názory lidí, kteří věc vidí jinak než já. Uznávám tedy i autorův názor, nicméně zde polemika není dost dobře možná, protože pro solidní diskusi je dobré mít přehled o tématu.

Zde autor v první řadě dokazuje svůj vědomostní chaos.

BTW: Nejhorším zločincem celé historie lidstva je národ.

0 0
možnosti
PH

Azbestus

22. 12. 2010 15:12
Re: Hahnův znamenitý guláš

Téma jsou mé pocity z jistého pořadu a na ně navazující mé názory-o obojím vím dost, takže jste mimo nádobu.

To, co jste napsal jako BTW, je dle mého výkřik který se sice tváří originálně, ale jinak je to taková hlasitá pitomost:-)

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

22. 12. 2010 13:04
jak se dalo čekat

je amatérské, hloupé a číší z toho neznalost a nevědomost, ergo vše co charakterizuje  takovéto moderní lidičky co mají pocit že spolkli veškerou moudrost když mají net ale proč ne ;-D

0 0
možnosti
AR

Don don

22. 12. 2010 12:40
no

toto vyprávění je zcela jistě povrchní. Jsou tu oblíbená klišé, jak si ospravedlnit vlastní nedovzdělanost a neznalost. Vidění jen a jen jedním úhlem. Autor Boha nepoznal, nezná a proto si argumenty pro svá tvrzení vybírá tak jak si je vybral. Takových článků tu proběhlo a zcela jistě proběhne ještě mnoho. Jen je mi s podivem, že si autor nepřijde hloupě, takto rozebírat tématiku, které nerozumí. Takže, po povrchu vše steklo, nezachytilo se zbla. :-/

0 0
možnosti
PH

Azbestus

22. 12. 2010 15:09
Re: no

Víte ono vědět něco o NIČEM popírá samo sebe a Vy tedy také:-)

Já rozebírám něco o čem vím a to jsou mé názory a pocity.

Pokud Vás to irituje, pokračujte v poutavé četbě bible a mé statě v klidu vynechte...

0 0
možnosti
PH

Azbestus

22. 12. 2010 12:12
Myslím si...

Holotropní dýchání je jen další oblbovák vedoucí k halucinacím a někdo pak oblbnuté může někam manipulovat-možná i k polepšení a většina manipulátorů má jiné cíle.

Zase tam bude někdo, kdo to organizuje, zajišťuje a kdo za to kasíruje-peníze, nebo vliv.

0 0
možnosti
I

intago

22. 12. 2010 13:00
Re: Myslím si...

je to prastará šamanská technika, jinak taky http://cs.wikipedia.org/wiki/Holotropn%C3%AD_d%C3%BDch%C3%A1n%C3%AD

ale chce to sám zkusit, třeba http://www.holos.cz

0 0
možnosti
F

Faustino

22. 12. 2010 9:34
Steven Weinberg:

Myslím si, že náboženství je v mnohých ohledech sen – často krásný, ale často zlý. V každém případě je to sen, z kterého je už načase se probudit. Je to jako když dítě věří zpočátku ve víly, které se starají o jeho zuby, a proto vypadlé zuby schovává pod polštářem – a my jsme rádi, že v takové víly věří. Ale chceme, aby dítě nakonec dospělo. Myslím si, že už nastal čas, aby i lidstvo v tomto směru dospělo.

Zdá sa mi, že ať už s náboženstvím, nebo bez něho, dobří lidé se budou chovat dobře a zlí lidé budou dělat zlé věci. Ale aby dobří lidé konali zlo – na to je potřeba náboženství.

0 0
možnosti
A

asako

22. 12. 2010 10:46
Re: Steven Weinberg:

R^

0 0
možnosti
I

intago

22. 12. 2010 9:30
až uvidíte Boha

budete vše vidět v jiném světle. Já Ho poprvé uviděl na holotropním dýchání před 21 lety..

0 0
možnosti
ML

marlow

22. 12. 2010 9:09
hmm

"církve a náboženství jako takové z ní dělají prostředek k manipulaci a zotročování věřících" Ja si spis myslim ze nekteri clenove cirkve jsou smi otroky sveho presvedceni. A kazou ho ostatnim. Ale nemyslim si ze v tom nutne musi byt zly umysl. Vetsina "ortodoxnich" krestanu co jsem potkal by se pro druhe rozdali. Nekteri by mozna obetovali i zivot. A pritom by mohli pomahat mnohem vic kdyby nejdriv pomohli sobe.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1693x
Zdravím Vás.
Jsem rybář, podnikatel-blbé slovo, ale jak jinak to nazvat (hudební nástroje, veselá dárky, armyshop, western, outdoor, hlavolamy, atd.), trochu cestovatel, hudebník, psavec (poezie, články, postřehy), motorista, vodák a ještě by se asi něco našlo.
Bezdětný, rozvedený, nezadaný-193 cm, 110 kg.
Lidé mne znají pod přezdívkou Azbest, ale zde se nicky nenosí.
Jsem pravicového smýšlení, ateista, ctím svobodu, jednání na rovinu a držení slova.
Mám rád přírodu, inteligentní humor, jasné formulace, přímý pohled, pevný stisk ruky, schopnost sebereflexe, cestování, rychlou jízdu (ale s body hospodařím), hudbu, bojové sporty, českou kinematografii a další věci.
Rediguju vlastní web www.azbestus.cz a eshop http://www.vtipne-darky.info/, či sportovní portál www.nordicwalker.cz , což jsou takové věci pro radost.
Nemám rád politiky a další křiváky, fanatiky, církve a náboženství, komunisty a jakoukoli formu totality, nesvobodu, asociálnost, ale ani nejsem nadšen z civilizace, plenění Země stejně, jako z forsáže technickéh

Seznam rubrik

Oblíbené články