Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PKL

Politicky korektní lež

8. 2. 2012 19:32
...

prezentace ohavných obrásků je hloupost. to na mě nezapůsobí víc než kus masa. mnohem účinnější jsou plakáty typu "adopcí mu dáte šanci, potratem jen smrt" nebo obrásky dvou plodý kde pod jedním je napsánu "říkají mi verunka" a pod druhým "říkají mi abortus". ....Jediným možným řešením není potrat téměř nikdy. někdy je však správným řešením, například při postižení plodu. Donošením těžce postiženého dítěte totiž matka může zkazit život mnoha lidem a to kvůli dítěti co vživotě nic nebude umět. Ovšem vyloučíme li zdravotní důvody a znásilnění, pak je potrat špatný vždy (možná by se ještě nějký rozumný důvod našel, ale to by byla hodně specifická situace).

A ty dva důvody co uvádíte sice bohatě stačí jako příklad skutečnosti, že umělé přerušení těhotenství je někdy nutné, či dokonce nevyhnutelné, ovšem převážná většina interrupcí není prováděna z těchto důvodů.

Obzvláště parodoxní je, necháváme dobrovolně zabíjet zdravé děti, ale na druhé straně se snažíme zachránit každého mrzáčka.

0 0
možnosti
H

honzahoff

8. 2. 2012 15:37
Špatný argument

Uvádíte: ,,Zajímavé také je, že aktéři těchto mentálně značně dolů posunutých

akcí, jsou skoro vždy muži a docela by mne zajímalo, kolikrát byl který z

nich už za svůj život těhotný…´´ 

Ačkoliv mám pochybnosti o vhodnosti takových výstav zrovna před školami, přijde mi takovýto argument poněkud nefér.

Aktéři těch výstav jsou možná většinou muži (z hlavy se mi vybavují dvě jména těchto aktivistů, jedno je mužské a jedno ženské), ale to, že nebyli těhotní je ještě nedistancuje od možnosti zastávat k tomu názor. Každý z nich byl přeci právě jednou nenarozeným dítětem. My mladí jsme v tomto možná obecně horlivější, jelikož jsme byli nenarozenými dětmi nedávno a často v době, kdy umělopotratové běsnění v ČSSR kulminovalo.

1 0
možnosti
H

honzahoff

8. 2. 2012 15:41
Re: Špatný argument - dokončení

Když někde slyším: ,,Muži by se k otázce umělých potratů neměli vyjadřovat.´´, dovozuji z takového výroku autorčin/autorův názor, že veškereé oběti umělého potratu jsou ženského pohlaví, potom by svým způsobem šlo o ženský problém (v míře, v jaké holocaust byl vnitrostátním problémem Třetí říše). Avšak proti jest, že ze svého okolí znám jeden případ, kdy žena podstoupila na umělý potrat, aniž by si pohlaví potomka ověřovala.

1 0
možnosti
IT

Mahon Point

8. 2. 2012 13:47
Fanatici ateiste !

Co mate vsichni s tim znasilnenim ? Naprosta vetsina potratu se provadi na zdravych zenach a zdravych detech , ne na obetech znasilneni.

Autora clanku lituji.  Obhajovat zabiti tisicu nenarozenych deti chce prece jen notnou davku moralni otrlosti.

A vam vsem, kteri jste zabili sve dite, preju hodne vycitek, tezkych snu a neklidne spani.

2 0
možnosti
L

lesicatko

8. 2. 2012 13:51
Re: Fanatici ateiste !

"A vam vsem, kteri jste zabili sve dite, preju hodne vycitek, tezkych snu a neklidne spani"

.

Želať zlé je predsa tak šlachetné... 

.

2 0
možnosti
TK

honda_mrkos_pajdusakova

8. 2. 2012 12:50
Hmmm.

Když vidím vaše argumenty a vyjadřovací schopnosti, tak také pochybuji.

Připadáte mi jako dost podobný fanatik. Pokud vím, máme svobodu shromažďovací, svobodu slova a je jejich svaté právo bojovat proti něčemu, co považují za špatné. Logicky si k tomuto tématu vybírají střední školy, před domovem důchodců by to asi nemělo tu říznout.

A že je to nechutné? Ano je, ale ne proto, že je to vyfocené, ono to tak vypadá i ve skutečnosti.

A aby bylo úplně jasno, nechci, aby byly potraty nelegální, i když jen z toho pragmatického důvodu, aby tu nezačalo kvést andělíčkářství.

1 0
možnosti
RL

Raymond Loewy

8. 2. 2012 10:51
Já jsem na to přišel

Křesťané a zvlášť nebezpeční katolíci jsou proti potratům proto, že by se jim nerodili nové ovečky. A když nejsou ovečky, nejsou co.......no penízky přece.

Stát by ty tmářské myšlenky měl tvrdě trestat. Být proti potratům je stejné jako obhajovat nacismus a komunismus

1 0
možnosti
JK

pesimistka7

8. 2. 2012 11:00
No, nevím jestli jste na to přišel...

Stát by měl podporovat rodiny a tak nějak dbát na prevenci např. osvětou na školách, i když gró je samozřejmě na rodičích.

Možnost volby je. A trestat za myšlenky? to už bez komentáře.

Ale mám pocit, že tady tak trošli trollíte, kdyžvám to nevyšlo níž s "potratem jako povinností", či co to bylo, ale každopádně zůstalo bez povšimnutí, tak to zkoušíte s tímto, že?:-P

0 0
možnosti
H

honzahoff

8. 2. 2012 10:38
Klasika

Argumenty zastánců potratů bývají panoptikem lidské blbosti a nechápavosti. Tady to autor předvádí v koncentrované podobě. Ačkoliv už dost pochybuji o vhodnosti výstav před školami, za tenhle článek si autor zaslouží antikarmu Rv

2 0
možnosti

dva mraky

8. 2. 2012 10:47
Re: Klasika

Vas prispevek neni zrovna prikladem konstruktivni kritiky.

3 0
možnosti
PH

petrph

8. 2. 2012 10:37
pokud by šlo pouze o kampaň

nejsem proti-Jestli taková kampaň přiměje tu (ne)nastávající matku aby si to rozmyslela, na potrat nešla, pokud by ta kampaň přiměla toho "tatínka" aby se o ní i narozené dítě chlapsky postaral, tak přinesla svůj smysl..

Jiná věc je kdyby ta kampaň měla vést k požadavku zákona který by takový potrat zakázal...

1 0
možnosti
H

honzahoff

8. 2. 2012 10:40
Re: pokud by šlo pouze o kampaň

Podle mě je kampaň mířená tak, jak si přejete - gymnazisté zpravidla ještě nechodí k volbám (ke změně zákona to tedy  nevede), ale už mohou začínat se sexem (ke změně chování to tedy může vést). Na druhou stranu, ještě před rokem či dvěma jsem takovým kampaním fandil, dneska mám dost velké pochybnosti, zdali to před školy patří.

1 0
možnosti

dva mraky

8. 2. 2012 9:46
ta kampan je nedostatecna

Klasicka instruktazni kampan prece vzdycky obsahuje krome obrazku jak je to spatne. I obrazky jak je to dobre. Takze obrazky potratu s cervenym krizkem je potreba doplnit spravnymi obrazky se zelenou "fajfkou". Jedine pak bude kampan skutecne osvetova a povede nas ke vnimani skutecnosti bez prikras. Mam nekoilik navrhu zelene odfajfkovanych obrazku.. V prve rade tam ma byt samozrejme nechranena souloz a urcite ne zadni modelove ale lide z davu. Pote naha tehotna zena, utahana a otekla. Porod se vsemi temi telesnymi tekutinami a vymesky. Neomyty novorozenec a placenta. Roztrzena hraz a jeji siti. A az pak spokojena mama s ditetem.

1 0
možnosti
JK

pesimistka7

8. 2. 2012 10:10
Re: ta kampan je nedostatecna

Blázníte? Porod, neomytý novorozenec, placenta, natržená hráz - tohle ukazovat dětem by bylo přece příliš drastické, na to mají čas....:-P

2 0
možnosti
FH

Bouše

8. 2. 2012 9:26
Domnívám se, že nejde o ty oprávněné důvody k potratu,

jako je znásilnění či ohrožení života plodu a matky. Ty koneckonců uznávají skoro všude. Podle mne jde hlavně o to, přiznat ženě výsostné právo sama si rozhodnout, jak naloží se svým tělem.

4 0
možnosti
OK

iacobau

8. 2. 2012 9:28
Re: Domnívám se, že nejde o ty oprávněné důvody k potratu,

Do jaké míry je zárodek člověka ženiným tělem?

1 0
možnosti
RL

Raymond Loewy

8. 2. 2012 9:24
Máte pravdu autore

Ženy by měly mít svobodné právo na potrat. A doplním Vás. podlé mého by to nemělo být jen právo, ale také povinnost

0 0
možnosti