Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nonea.pulla

25. 2. 2012 8:24
Nepříjemná pravda je i to,

že mnoho z nás cítí oprávnění, dokonce přímo povinnost říkat pravdy. Nejlépé své a generální, s velkým p. I v případě, že nás nic skutečně neomezuje nebo neohrožuje, narozdíl od popisovaných situací v článku. Připadáme si omezovaní a ohrožování prostě možností neříct svou pravdu. Můj příspěvek je toho pěkným důkazem.

V běžném životě se snažím statečně reagovat na dotazy - no není to krásný pejsek? - pro mě tlustý, uslintaný a retardovaný - intenzivní snahou najít něco, abych jeho krásu viditelnou asi jen pro páníčka nepopřela - a jak se na vás pěkně dívá.   Její pravda je prostě jiná. Tchyni také neřeknu, když jásá nad kilem "úplně libového bůčku" , že pro ni by bylo nejlepší deset kilo úplně pěkné mrkve. A že to je ! opravdu pravda, byť mé důvody jsou spíše bezpečnostního charakteru, než tím, že vychovávat dospělého člověka nevyžádanými, ještě hůř, opakovanými, radami nepovažuju za správné ani za vhodné.

0 0
možnosti
L

Lev--__z---Rožmitálu

24. 2. 2012 17:04
a ta pravda je nepříjemná

tomu kdo jí má vyslyšet nebo tomu kdo jí má říkat?

to je totiž sakra rozdíl

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

24. 2. 2012 14:50
jejda, tady se zase objevuje Amerika!

zkuste si přečíst knížečku Bohumila Dobrovolného Umění jednati s lidmi, byla vydána asi v roce 1946. Je to sice knížka poněkud zvláštní, ale zdaleka ne tak blbá jako mnohé současné kurzy asertivity a podobné akce.

1 0
možnosti
EH

Kahlan Amnell

24. 2. 2012 14:29
Nejhorší jsou vztahy na pracovišti

Některé spolupracovnice si myslí, že druzí jsou tam jenom pro ně, a neplatí pro ně interní předpisy. S chlapy takové problémy nebývají. Dneska se mi podařilo na obědě umlčet kolegyni, která běžně leze na nervy. "Nebudeme na tebe čekat hodinu, až dojíš" (řečeno s úsměvem) ji donutilo zmlknout a tlačit do hlavy. :-)

1 0
možnosti
L

Lev--__z---Rožmitálu

24. 2. 2012 17:03
Re: Nejhorší jsou vztahy na pracovišti

jsem na straně té kolegyně

práce vždy počká!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 19,53
  • Průměrná čtenost 1787x
Svobodomyslná introvertka původem z Plzně

Seznam rubrik