Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hafusak2

1. 3. 2012 5:20
K těm počtům jednotlivých národností:

Poslední sčítání lidu před WW I se konalo v r. 1910 a byla tam otázka: "Ovládáte slovem i písmem úřední jazyk německý/maďarský?" Kdo napsal "ano", ten byl připsán k německé nebo maďarské národnosti i když se jinak hlásil k národnosti jiné. "Dokazovala" se tím převaha Němců/Maďarů nejen početní, ale i inteligenční /průměrně vzdělaný člověk úřední jazyk navíc ovládal/. S těmito počty se později operovalo i u sudeťáků, aby to vypadalo, že jich je u nás více nežli ve skutečnosti.

0 0
možnosti

hafusak2

1. 3. 2012 19:30
Re: K těm počtům jednotlivých národností:

Ještě bych doplnil, že právě proto se začalo operovat výrazem "národ československý", aby součet českých a slovenských obyvatel byl vyšší nežli počty ostatních národů na tomto území. Bez toho by žádná samostatnost nebyla.

0 0
možnosti

Světlonoš_v04

29. 2. 2012 21:39
díky za uznání

většina Slováků to tak asi nevidí, resp. ani nechápou, že bez Masaryka bez dnes žádné Slovensko nebylo. Češi Slovensko zachránili dokonce 2x, poprvé Masaryk a podruhé po druhé světové válce. Kdyby se Slovensko nepřídalo k Česku po 2.SV, tak by s ním bylo nakládáno jako s poraženou mocností. Bohužel pak jsme vám to zase pokazili v roce 1948 zvolením komunistů k moci. Každopádně bylo smutné, jak nedávno odmítli na Slovensku odhalit sochu Masaryka. Holt falešný nacionalismus co zaslepuje.

0 0
možnosti

lesicatko

29. 2. 2012 22:17
Re: díky za uznání

"Každopádně bylo smutné, jak nedávno odmítli na Slovensku odhalit sochu Masaryka."

???

Veď bola odhalená.http://www.ceskenarodnilisty.cz/clanky/odhaleni-pomniku-t-g-masaryka-v-bratislava.html

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1200x
zakladateľ strany 7 STATOČNÝCH REGIONÁLNA STRANA SLOVENSKA.
www.7statocnych.sk.
Sem tam napíšem niečo o práve a spravodlivosti, ekonomickej kríze, budúcnosti ľudstva, a o iných obyčajných neobyčajných veciach, či ľuďoch,
Za poskytnutie azylu internetovej verzii denníka MLADÁ FRONTA DNES ďakujem.
Ak budete čítať Česi, Moravané a Slezané slovenčinu, tak určite nestratíte. Koľko jazykov občan vieš, toľkokrát si človekom.
S úctou, Gurtler