Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajimave. Nejvetsi protesty od WW2 naroda, ktery na sobe necha drivi stipat a poslusne voli ty "spravne" strany. Na hlavni strance iDnes nic. Zemedelci, dopravci a dalsi se zapojuji do protestu. Zeme tim zije. Uz nejde o protesty kvuli nejakym dotacim. Spis to vypada, ze nemci maji sve vlady po krk, protoze se misto nemcu stara o Green deal, klimaticke blouzneni a uprchliky. Tohle ma potencial prerust v bouri, ktera ukonci libtardi silenstvi v EU a zmenit EU od zakladu.

0 0
možnosti
MN

Definice dotace pro autora: "Pojmem dotace se v ekonomii rozumí peněžitý dar nebo daru podobná peněžitá úhrada ze strany státu."

Takze zelena nafta je dotace, kterou si zemedelec vybira primo pri kazdem tankovani.

A k otazkam typu "Jenomže co je dotačního na tom, když vás zdaní méně než ostatní?" ... treba to, ze v jine zemi tuto dotaci zemedelec nedostane. Nebo ji dostane mensi. Takze je to zvyhodnovani jedne skupiny proti skupine druhe. A porad je to dotace.

0 0
možnosti
HD

"Je snad prominutí části daně (na pohonné hmoty) dotace? Dost o tom pochybuji."

A co jiného to ve svém principu je? Kdyby platili plnou cenu a pak by jim stát část vrátil, bylo by to pro vás jasnější? Možná ano, ale ta administrativa... Takže to platí rovnou prodejcům.

0 0
možnosti
VB

79 000 českých jezeďáků dostává za rok 70 mld. korun.

V rámci Unie se vynakládá na jezeďáky stamiliardy eur, ale spotřebitele to nechrání před jejich machinacemi s cenami komodit. Rádi se svezli na vlně vysokých cen. Takže proč by měli dostávat dotace?

Buď ať dostávají dotace, ale budou dělat to co jim řekne stát nebo ať si vyberou program, kde si mohou dělat s cenami co chtějí, ale bez dotací.

0 1
možnosti
SR

To je opravdu blábol. Možná by si měl autor zjistit různé formy dotací, než začne něco psát. A že se naše vláda netroufla na podobná opatření je zřejmě proto, že u nás jsou mnohem větší ceny elektrické energie a asi také plynu.

5 0
možnosti
LH

Der Landwirt zaplatí daň a pak ji dostane od celního úřadu zpět. A to není Subvention? Kde jste studoval? V ČR? A to máte drzost tvrdit, že FAZ cíleně klame veřejnost? Kde že jste to dříve pracoval a psal?

0 0
možnosti
RP

Hm, zmírnění daně dotace určitě je.

Ovšem jak to dopadne, se uvidí. Odebrání dotací v Německu zdraží potraviny i nám, ovšem na druhé straně to pomůže našim zemědělcům.

1 0
možnosti
Foto

... čo si všimne štátna kasa a zvýši im dane alebo nejaké poplatky.... zdravím z sk

0 0
možnosti
Foto

Pokud chce vláda něco podporovat, tak správná cesta je zrušení daní na vybraný sektor. V žádném případě dotace.

0 0
možnosti