Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

echo.3

16. 2. 2009 16:21
Hodně dlouhé, ale čtivé a

k zamyšlení. Karma je tady.R^

 O diskuze asi nebudete mít bídu. A že bude o čem dikutovat. :-)

0 0
možnosti
S

shark_cz

15. 2. 2009 18:41
manipulace

Mimochodem, kdo že následující tvrdí? Kde jsou dané údaje uvedené? Není hloupé psát o trikách a sám je v tom samém článku používat?

V moskevských firmách, úřadech a institucích se od samodržaví až dodnes údajně věnuje jen 30% času a úsilí vlastní práci – a celých 70% získávání účelových známostí.

0 0
možnosti
R

rohatey

15. 2. 2009 11:15
Tohle desatero co tady autor uvádí

to jsem nikde v odborné literatuře neštudoval ale tyhle všechny triky docela dobře znám z praktického života.

Podivné je jedno že tohle povětšinou používají zcela nestoudně povětšinou jen určité typy lidí, jsou to podle mě převážně humanisticky zaměření lidé na všelikých diskuzích o trestu smrti, eunthanásii, Bushovi, USA, Izraeli, radaru atd. atd. Někteří tohle dokonce používájí nemravně i při své obživě, takový právník ten musí byt schopen takto dialekticky vyložit cokoliv nějak a pokud někdo třeba zaplatí nebo je tady nějaký jiný zájem tak to samé vyložit přesně naopak. :-)

0 0
možnosti
R

rohatey

15. 2. 2009 10:40
No hlavním problémem u nás je

evidentní deficit těch ctihodných soudců, pokud nejsou soudci ctihodní nemůže být slušná ani společnost.

Na bolševiky bych tohle ale nesváděl, pokud jsou nastavena pravidla tak že je prakticky zákaz zkoumat jakýmkoliv způsobem ctihodnost toho budoucího soudce, dokonce jak nectihodní soudci vyložili naši Ústavu tak toto nemá žádné právo zkoumat ani president republiky který ty soudce jmenuje, tak namísto ctihodných soudců máme nikým nekontrolovatelnou soudní mafii složenou povětšinou ze soudních zmalovaných fuchtlí a občas nějakého toho zcela nectihodného soudního břídila. Osobně nechápu jaký je rozdíl mezi nikým nekontrolovatelnou zvůlí moci politické jakou jsme tady měli po 40 let vlády bolševiků a nikým nekontrolovatelnou zvůlí moci soudní kterou tady máme dnes. Principy jak se dostat tehdá do té mafie bolševická a dneska do té mafie soudní jsou prakticky totožné, hlavním požadavkem je značný stupeň absolutní nectihodnosti.

0 0
možnosti
T

Tom.Žeryk.Masakryk

15. 2. 2009 10:28
Je to čtyřka!

Znám autora jen z pořadu "Uvolněte se...", kde se mu to zjevně nepodařilo, protože uvolněný může být jen ten, kdo je sám sebou, ne člověk snažící se vtělit do role mentora. A tak pár naučených vtípků a frází, které slyšel na různých seminářích snad každý, nemohlo vytvořit dojem, který si autor tolik vytvořit přál. To, že je to dodnes pro autora velmi citlivé téma, dokazuje svou zmínkou o účinkování v pořadu a vlastním výkladem očividného trapasu.

Mé hodnocení v kritériu "síla osobnosti" by bylo (na stupnici 1=min. -10=max.) přesně 4 !

0 0
možnosti
PN

jirkanovaksuperchlapik

15. 2. 2009 6:37
Autor se asi teď probudil

mafie tu jsou a byly vždy.

0 0
možnosti
S

Samba68

14. 2. 2009 23:45
Skvely clanek

Jsem napul cech a chodil jsem do francouzske skoly. Na gymplu jsme meli filozofie, nerozebirali jsme jen teorii ale nas profesor, 3 posledni roky na gymplu, byk jakymsi rozhodci, nahodil tema  a jelo se, a vzdy kdyz nekdo zacal utocit nebo dosli mu argumenty tak zasahl a zacal usmernovat diskuzi, nikdo nebyl noikdy vitezem slo spise o to nastartovat reflexe nad myslenkou, napadem a premyslet o tom a az pak si udelat zaver, myslim ze to byla skola diskuzi k nezaplaceni, tady je videt ze dlouha leta se nic na skolach nedelo protoze zdejsi politici vubec neumeji diskutovat, nerozlisujou mezi fakta a vlastnim nazorem, neumeji prijnout jiny nazor i kdyz je podlozen fakty, diskutovat je umeni a da se to naucit jako kazdy jiny obor, ale chce to vuli, vidite to dene, tady vladne destruktivni kritika ale bez argumentu bez faktu...

0 0
možnosti
KA

krabi

14. 2. 2009 22:28
recept je svoboda a svobodný trh, svobodná soutěž

tam kdemezilidské vztahy nejsou řízeny objektivním soudcem - svobodným trhem, tam kde neplatí zákony pro všechny stejně a je možné mocensky urvat více nastupuje to co poposujete. Je to typické pro každou společnost, kterou někdo "řídí" a určuje co lidem co má kdo dělat, přerozděluje. Je to typické pro socialismus.

Socialisté mají plnou hubu ušlechtilosti a právě mezi nimi je typické lézt silnějšímu do zadku, aby se jeden měl lépe, různé mocenské kliky a mafie.

0 0
možnosti
MB

MacX

15. 2. 2009 7:27
Re: recept je svoboda a svobodný trh, svobodná soutěž

Dotaz: vy jste nikdy nepracoval ve větší soukromé firmě? Jinak byste musel vědět, že se u nás práskačství po roce 1989 privatizovalo a lidé dnes vesele práskají a lezou do zadku dál, ale svým nadřízeným a zaměstnavatelům. Každou soukromou společnost, řečeno vašimi slovy, "někdo "řídí" a určuje lidem, co má kdo dělat" Svobodný trh není z principu objektivní soudce (kdo je tím soudcem?), principem trhu jsou naopak subjektivní mínění účastníků trhu, což není chyba, ale psát v souvislosti s trhem něco o objektivitě, je naprosté nepochopení. Buď nevíte, co je objektivita nebo netušíte, co je trh.

Stručně - lezení do zadku, mocenské kliky, zneužívání moci atd. je přítomno všude tam, kde je moc. Je jedno jestli jde o stát, úřad , klukovskou partu nebo firmu, principy moci fungují všude stejně. Rozhoduje kvalita zákonů, kultura mezilidských vztahů a efektivita výkonu moci.

0 0
možnosti
HD

opportunity

14. 2. 2009 21:03
Zdravím, Davide!

Vypadáte pořád stejně (dobře) a pořád i stejně (dobře) píšete! Ještě děláte jazykové kurzy? Vlastně - můžu si Vás vygooglovat ;-D

0 0
možnosti
K

kdojsem

14. 2. 2009 20:51
Autorovi.

Vážený pane, když jste mě navedl při čtení všeho článku na záznam pořadu Krause, tak jsem si jej pozorně přehrál, ale při vší ochotě, nemohu vám potvrdit,  že by Kraus v ten moment vypadl z role. Že by, jak píšete,  už už natahoval ruku, že vás poklepe po rameni a zvolá: „To je vono! To sedí!“. Mě se ten pořad moc líbí, protože Kraus umí mistrně a v nestřeženém okamžiku strhnout lidem tu jejich masku líbivosti a ukázat, či naznačit na krátkou chvilku co je za ní. Čím více jsou lidé ješitní, tedy ti co si myslí, jak až jsou prokultivovaní, tím více je ten proces stržení pro ně bolavější, zatím co lidé, co jsou více v pokoře se plně otevřou a Kraus pak nemá co rozbíjet.   

0 0
možnosti
T

Tom.Žeryk.Masakryk

15. 2. 2009 10:36
Re: Autorovi.

Naprosto výstižné!R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik