Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Před třiceti lety nevznikla žádná nová,převratná studijní metoda. Techniky učení používané už stovky let se pouze obalily spoustou rádoby vědeckého balastu a udělal se z toho kšeft. Uznávám,že výnosný.

0 0
možnosti
DG

Před třiceti lety byl k dosavadním studijním metodám přidán určitý krůček, nikoliv však bezvýznamný. Ze studijních metod a dalších metod duševní práce, do té doby jen neuspořádaného shluku, vznikl plnohodnotný vědní obor se svým předmětem, metodikou, položkami a klasifikačním systémem k začleňování těchto položek. Naštěstí není vznik nového oboru podmíněn schvalováním nějakého politika či jiného papaláše (to by to dopadlo), ale jen a právě tím, že je seriozně publikován ve smysly vnímatelné formě - tedy například vytištěn na seriozní univerzitě apod.

A k novosti - je zajímavé, že metody technik duševní práce vzniklé před třiceti lety viděly a vnímaly jako nové a přínosné tisíce lidí - rektoři a prorektoři vysokých škol, univerzitní profesoři a docenti, významní vědci a výzkumníci, stovky lékařů a mediků, poslanci i senátoři, novináři, všechny podstatné duševní profese od matematiků po faráře... jen pro pana Bočka zde není  žádná novinka. Gratuluji - všechny tyto kapacity jste předčil! Všichni se třicet let mýlili, ale vy máte pravdu a právě zde jste ji vyjevil:-).

0 0
možnosti
JT

Autor zapomel na jeden zdroj informaci. A dokonce na ten nejpodstatnejsi. Ti je dobry ucitel. Pak zcela pominul jako zdoj informaci vlastni zkusenosti, pokusy a omyly.

1 0
možnosti
DG

Jo, trefil jste hřebík na hlavičku, pane Tachovský:-). Živý učitel je i podle mne nejpodstatnější. Naštěstí lidé, kteří píší vzdělávací knihy, v drtivé většině případů také učí, přednášejí, radí, koučují. Podle knih poznáte je...:-)

0 0
možnosti
Foto

Dovolte mi předpokládat, že jedna a jedna jsou tři, a já Vám dokážu, že z komína létají čarodejnice. (citát Paula Diraca pro pobavení).

0 0
možnosti
JT

Russel dokazal z predpokladu, ze 10=5, ze je papez. Z neplatneho predpokladu dokazete cokoliv.

0 0
možnosti
  • Počet článků 333
  • Celková karma 33,80
  • Průměrná čtenost 2296x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik