- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jestli ale mohu poprosit: uveďte, kolik lidí to jedlo a jak jim to chutnalo. A jestli počítáte s tím, že se k danému jídlu ještě vrátíte a budete ho znovu vyrábět (ne kvůli projektu, ale pro radost, že bylo dobré nebo rychlé nebo levné atd.).
Jedli jsme to 4 lidi 2 dny. Dělala jsem to celkem z 1kg masa a 250g zelí. Maso stálo 89 kč. Ostatní ingredience klasicky. chutnalo nám to bezvadně, sádlo se ukázalo jako úžo žúžo.
v neděli budu experimentovat s knedlíkem :) A stran gulášku, jistě taky extra, akorát mám radši zahuštěný smetanou spíš než jíškou, ale to jen tak na okraj. Ten postup s dušením zelí zvlášť (a ne společně s masem v jednom kastrolu) se občas popisuje jako sékelský guláš, údajně objevený náhodou v jedné hospodě, kdy museli hladovému pozdnímu hostu nastavit zbytek perkeltu zbylým zelím :))
vařívám v jemném plátýnku nebo jsem to zkusila podle kuchařů z TV, vařit v potravinářské folii, ale zůstanu u ubrousku...segedin vypadal dobře, ale na můj vkus moc plaval v sádle...zelí klidně více a maminka to zjemňuje smetanou...