Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gmur

2. 11. 2010 10:26
takova mala otazka

v minulem receptari jsem mela dotaz na to co je" tlucena vanilka".Me to vrta hlavou je to ve VASEM receptu na kavova trojhranky. Ty jsem chtela udelat.

VaseOdpoved:

"moje představa o tlučené vanilce je taková, že jí normálně vydolujete z toho lusku (rozříznout a vydlabat) a pak rozdrtíte v hmoždíři. Jakou měla představu Sandtnerka netuším,ale hádám, že asi nějakou takovouhle, Každopádně, jestli se chystáte toto péci, postačí vám vanilkový cukr."

Ta vanika se samozrejme v hmozdiri tlouci neda. Zkuste si dat polovicni porci zubni pasty do hmordite a tlucte. Bude to jen rozmatlane. Pisete, ze netusite jakou predstavu mela Sandtnerka, a ja se divim 8-o!

Ja sem si myslela, ze pecete podle Sandtnerky. 8-o A recepty mate vyzkousene. A ze vite co a jak? Prava se neda jentaknahradit pytlikem cukru.

0 0
možnosti
AG

ančovička

2. 11. 2010 14:04
Re: takova mala otazka

Podle Sandtnerky peču, ale řekněte mi jak mám vědět, jaká byla její představa o tlučené vanilce, když se o tom od ní nikde nedočtete? Je mi líto, ale osobně se jí zeptat půjde asi dost těžko,takže nezbývá než si domýšlet a nebo nahrazovat.

Myslíte si že už jsem všechny recepty uvařila a teď už je jen tak převařuji z nudy? Myslíte si že vím co a jak?

Přečtěte si úvod do tohoto blogu a třeba pochopíte o co tu jde http://grosmanova.blog.idnes.cz/c/136241/Projekt-Sandtnerova.html (především odstavec "cíl"

děkuji

0 0
možnosti
JM

gourmett

1. 11. 2010 21:05

na to měl lidi. Když jsem byl na vojně tak jsem dělal kuchaře asi pro 50 vojáků a můj velitel byl velký nimrod, tak se zvěřina připravovala pro jeho kamarády pořád. Vařili jsme všechno od Jelena až po Bažanta a pomocníci v kuchyni měli vždycky tyhle pomocné práce na starosti. Samozřejmě i vojákům se vždycky něco z hostiny ušlo. Jo jo byl to krásný čas před 43 let. G.;-D

0 0
možnosti
AA

Saša

1. 11. 2010 12:29
Bažant se fakt škube blbě.

To tedy mohu potvrdit.

0 0
možnosti