Pusinky, hubičky, hubinky a podzim na venkově (267, 268)
Sněhové kopečky (267)
Ingredience: 3 bílky - 15 dkg cukru - 5 dkg fíků - 5 dkg datlí - 5 dkg vlašských ořechů - vosk na plech. - místo ovoce můžeme zamíchati do sněhu celkem 15 dkg oříšků.
Do kotlíku na sníh dáme bílky, hned přisypeme cukr, postavíme do kastrolu s vařící vodou a na plotně šleháme, až hmota mírně zhoustne. Poté do ní rychle přisypeme drobně nakrájené ovoce, lehce zamícháme a na povoskovaný plech děláme lžicí malé kopečky. Nejdříve kopečky ve vlažné troubě (150°C) osušíme, načež je dáme do teplejší trouby (asi 175°C) zarůžovět. - Hotové složíme na mísu mezí různé cukrovinky.
Moje poznámky:
Chuťově dobré, doporučuji. Co se „osušíme“ týče, tak na cca 150°C hubinky necháme v troubě po dobu 15 minut. Pak zvýšíme teplotu o dvacet, až třicet stupňů a pečeme ještě asi dalších dvacet minut. Pokud je nedopečete, tak se stane to, co je vidět na obrázku u hubinek kávových. Vevnitř budou nedodělané, tudíž lepkavé a budou ulpívat na papíře.
Kávové hubinky
Ingredience: ze 3 dkg pražené kávy si připravíme 1/8 I odvaru (kávy), kterým polijeme 32 dkg cukru a uvaříme. Sníh ze 3 bílků - na špičku nože vanilky
Kusový neb kostkový cukr polijeme silnou černou kávou a povaříme na silnou nitku. Z bílků si ušleháme hodně tuhý sníh, do kterého zašleháme hodně horký cukr a tlučenou vanilku. Hustým krémem vystříkáme pomocí kornoutu a trubičky hubinky na povoskovaný plech a v mírné troubě je usušíme.
Moje poznámky:
A zase moje oblíbená nitka! Konečně jsem vymyslela způsob, jak odvar vyzkoušet, aniž bych si zmrzačila prstíky. Vezměte dvě vařečky, na jednu z nich kápněte trošku odvaru a druhou to na to přilepte a začněte pomalu táhnout od sebe. Když se utvoří pevná nit – jste tam! Wohoo. Taková věc se velmi těžko fotí, tak snad zase příště ;)
Co se chuti týče, tak super. Jinak opravdu je třeba dodržet ty doby (alespoň 15 minut sušit,pak teprve péct na plno - jinak se nedodělají a pak se stane to, co mně při první várce). Druhá várka už byla naprosto s přehledem. Uvnitř hotová.
Anna; Grosmanová
Kapoun, to je vykleštěný kohout (288)
Skončilo zkouškové, takže jsem teď strašně chytrá. Tak například, jsem takhle jednou v noci nad studiem genetiky zjistila, že slovo Mičurin není jen slovo, ale že člověk s takovým jménem byl významný ruský šlechtitel jablek. A já si vždycky myslela, že je to jen nějaká nadávka nebo zkomolenina. Omlouvám se tedy, pane Ivane Vladimiroviči Mičurine, to díky Vám máme tolik skvělých odrůd jablek.
Anna; Grosmanová
Na měsíc Francouzkou II.
Pokračování blogu o mém výletu do Francie se z prostředí francouzského venkova přesouvá do nejromantičtějšího velkoměsta na světě. Tedy alespoň údajně nejromantičtějšího. Velká města mají mnoho společného, at už je to turistické centrum se stánky s cocacolou, matrjoškami a tričky I love ___, nebo nepořádek v méně atraktivních částech města, vždycky, když se v takovém městě trošku zorientujete, zjistíte, že mnoho rozdílů ve vaší vlastní metropoli nenajdete. S Prahou se Paříž liší v tom, že zásadní monumenty, jsou prostě o něco větší. No uvidíte sami, když se podíváte dál...
Anna; Grosmanová
Na měsíc Francouzkou I.
Tak jsem se před měsícem vydala do Frantíkova, abych to tam pořádně omrkla. Myslím, že se mi to podařilo a podle stavu mého konta, dalo by se soudit, že jsem si pobyt v Paříži opravdu užila. Zprvu jsem měla předdomluvenou práci v řeznictví na rue de Vicor Hugo (něco jako Pařížská v Praze), ale to nedopadlo vzhledem k mé nedostatečné francouzštině a jejich potřebě mě upíchnout za kasu. Nakonec jsem si ale měsíc v zemi žabožroutů užila až do sytosti.
Anna; Grosmanová
Jarní dort; dědův infarkt (287)
Když se řekne „Jarní dort“, očekávali byste něco svěžího, nebo nadýchaného, zkrátka lehkého. Slovo "jarní" ve mně tak nějak evokuje svěžest. Haha. Při servírování TOHOTO jarního dortu jsem se regulérně bála, aby můj děda s babičkou nedostali infarkt. Jsou sice ještě docela dost pohodového věku i temperamentu, ale tohle by zabilo i koně.
Anna; Grosmanová
Grilovačka, ředkvičky a makovníčky (286)
U nás na škole teď bouří zkouškové, tak je ideální čas na to, si dodělat praxe na pozemcích. Posledně jsme svazkovali ředkvičky, sázeli pórek a také pleli mrkev. Já s oblibou říkám, že kdo se zemědělcem nenarodil, stane se jím na ČZU. Fotoreport ze Suchdola níže.
Další články autora |
Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici
Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...
Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů
Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...
Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka
Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...
Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let
Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...
Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP
V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...
Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát
Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...
Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků
Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...
Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali
Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...
Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní
Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...
Prodej, Pozemky pro bydlení, 743m2 - Babice u Říčan
Osadní, Babice, okres Praha-východ
4 999 000 Kč
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz