Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mountbiker

18. 10. 2011 6:47
Karma jako prase !!!

Holka Ty jsi mi tak sympatická - no prostě, správná česká holka ! R^

0 0
možnosti

Pavel.Vrlik

18. 10. 2011 0:21
:)

A nejlepší na tom srovnání je, že ty žrádelny vytváří z těch 65,- za porci ještě zisk:-)

0 0
možnosti

škovras

16. 10. 2011 1:18
Proč ?

Nechci zobecňovat, ale možná i proto, že kuchařky jídlo ošidí či dají menší porce a odcházejí domů s plnými taškami. Myslel jsem, že tenhle nešvar je už dávno pryč. Jenže. Manželka známého nastoupila jako učitelka ve školce a vyprávěla nám o tom. Vzpomínám si na to, kdy můj syn chodil ze školní jídelny hladový a plenil lednici. Pak byl na návštěvě u známých (paní kuchařka ve školce) a ptal se mně, proč mají doma v lednici 10 másel a my jen jedno. Paní si nosila domů vše: olej, vejce, maso, šunku, čaj, cukr, ovoce, uvařené jídlo atd. Dokonce i hotové těsto na koláče. Rozhodně nebyla jediná z kuchyně, kde pracovala. Další známá dělá hospodářku ve školní jídelně a tatáž praxe. Manžel jí chodí naproti, aby to unesla. Pak se divme, že z toho, co zbyde pro děti, se dá uvařit pouze blaf. No a děcka vyrazí do mekáče - ostatně velmi rády. Děti už mnohdy ani doma neznají pořádné jídlo. Polévky, bramborová kaše, knedlíky, všechno fofrem a z prášku.

0 0
možnosti

dolch

12. 10. 2011 21:00
Proč to nejde v menze?

To Vám prozradím. Když jsme já studoval a chodil do menzy, už od té doby nějaká ta voda uplynula, každý den odpoledne, když jsme se vraceli na kolej, potkávali jsme báby kuchařky, jak jdou z práce a chuděry se pod tíhou svých tašek prohýbaly až k zemi. Každý den! Jestli to všechny sežraly samy nebo to rozdaly příbuzným a nebo to někde prodávaly a přivydělávaly si tím, to nevím. Ale jedno vím jistě, na obědy a večeře těch surovin už moc nezbylo.

Takže jestli to takhle chodí i dneska, jako že asi jo, tak holt se smiřte s tím, že 65 korun prostě nestačí. Oni v té menze musí uvařit porci za 25 i s polívkou, jinak by jim nic nezbylo.

Jak to chodí na průměrné ZŠ a SŠ netuším, ale ve škole, kam chodí naše děti, vaří docela slušně - občas si tam zajdem do kastrólku, když některé z nich zůstane doma.

0 0
možnosti

Sidonie_11

12. 10. 2011 20:14
ZŠ a SŠ

Na základce i na střední nám vařili báječně, na VOŠ už to bohužel taková sláva nebyla. :-( Nevím, jak je to teď, ale jak už zaznělo přede mnou - mnohé děti jsou vybíravé a zvyklé "na lepší", takže frflou, i kdyby byla ta sáčková kaše k nerozeznání od maminčiné, jenom proto, že je ze školní jídelny...

0 0
možnosti

Sidonie_11

12. 10. 2011 20:15
Re: ZŠ a SŠ

P. S.: Nechcete se zaměřit na menzy při VŠ? Možná, že u některých byste se divila mnohem víc, co si tam dovolí "předhodit" dospělým lidem! ;-D (vlastně asi spíš :-P)

0 0
možnosti

BingoXX

12. 10. 2011 18:51
milá studentko

mluvíte mnoho o dětech a školních jídelnách a konkretně pak uvádíte něco jako menzu pro VŠ studenty a to rozhodně není školní jídelna a VŠ studenti nejsou děti. Já si již třetím rokem chodím pro obědy do školní jídelny u ZŠ a tak dobře jsem se předtím nikdy nenajedl a to je vaření můj koníček. Výběr je ze dvou jídel a chuť i kvalita srovnatelná s velmi dobrou resraurací, zejména polévky by mohli prodávat na výdělek. Jako cizí strávník platím 45.- Kč a porce stačí bohatě k obědu i k večeři. Učitelé platí o něco méně, teď nevím přesně kolik, děti podle věku od 22,50.-.Takže mluvíte o něčem o čem nic nevíte, uděljte si osobní průzkum aspoň ve 20 školních jídelnách, to pak bude trochu vypovídající, ne v jedné vývařovně pro dělníky v Horoměřicích.

0 0
možnosti

ančovička

12. 10. 2011 20:32
Re: milá studentko

Ani nevíte jakou jste mi tímto příspěvkem udělal radost. Takže to jde! Podle vašeho svědectví tedy LZE uvařit dobré jídlo za méně než šedesát korun. I ve středoškolské jídelně. Úžasné. Co se průzkumu týče, ani netušíte jak ráda bych to udělala. Obzvláště po dnešku.:-)R^

0 0
možnosti

TondaN

12. 10. 2011 18:32
ale jo

kéž by:-):-)

0 0
možnosti

Pepan A2

12. 10. 2011 16:06
Když může menu v hospodě stát kolem šedesáti korun

a dá se to jíst, tak nechápu, proč to nejde v jídelně? Přitom ta restaurace na tom má větší zisk než ta jídelna.

0 0
možnosti

mamina2

12. 10. 2011 16:09
Re: Když může menu v hospodě stát kolem šedesáti korun

Nevím jak kde, ale manžel se stravuje v restauraci a menu za 60 už dneska prakticky neexistuje. Kromě toho v té hospodě si k tomu dáte nějaké pití a ta hospoda takhle vaří je chvíli kolem poledne, většinu času má ceny mnohem vyšší.

1 0
možnosti

laduk

12. 10. 2011 15:52
hm..

0 0
možnosti

pá_ja

12. 10. 2011 15:22
Ono se taky trefit do chuti rozmazlenejm frackům,

co jsou živi z pizzy, hranolek a kečupu je umění.

A co byste taky chtěla za cca 25 korun za oběd ve školních jídelnách?

1 0
možnosti

ančovička

12. 10. 2011 15:25
Re: Ono se taky trefit do chuti rozmazlenejm frackům,

chtěl jste říct za šedesát? Oběd nestojí 25, ale šedesát.

1 0
možnosti
  • Počet článků 176
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3356x
grosmanova.blog.idnes.cz


Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!

___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Instagram: @foodpioneer

WEB: www.foodpioneer.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky