Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vialactea

17. 11. 2011 11:01
a co koláčky?

Aby nebyla řeč jen o polévce - dělala jsem koláčky, a to hnedle dvakrát a jsou výborné!

Neumím zacházet s kynutým těstem, nějak si nerozumíme, ale tento recept je jednoduchý. Moje téměř osmiletá dcera, která koláčky vyráběla se mnou, žádala, abych jí recept přenechala, až bude velká.

0 0
možnosti

ančovička

2. 1. 2012 15:22
Re: a co koláčky?

geniální! děkuji :)

0 0
možnosti

Kytt01

7. 11. 2011 14:38
no

jestli je to na obrázku dýně Hokkaido, tak já jsem čínský bůh srandy. :D To bych řekla, že ta polívka musela být sladká, když je to dělané z dýně, která se hodí na kompot a marmeládu. :) Koupeno u Ťongů, že? Ti hokkaida nemají. V Albertu byla letos krutě malá a drahá, zlatej Interspar.

Jinak já zatím z hokkaid polívku nezkoušela, ale chystám se na to. Dělala jsem ji z muškátové (máslové) dýně - oloupat, na kostičky nakrájet, osmažit chvíli na másle, zalít vývarem, přidat čerstvý zázvor, povařit 10 minut, rozmixovat a šmytec. Žádné jíšky, mouky ani smetana nebyly potřeba.

0 0
možnosti

ančovička

7. 11. 2011 15:16
Re: no

Dobr den pane oo velky bohu cinske srandy nebo jak se to nazyvate...je to koupene na Lotousi od mistnich zelinaru..takze asi tak.meli u toho napsano hokkaido. Je mi lito

0 0
možnosti

tk007

7. 11. 2011 13:47
Souhlas

Dýňová polévka je fakt vynikající, ale nevím na co tu jíšku. Na kilo dýně litr vody a po rozmixování je nádherně krémová. Místo kari dávám muškátový oříšek a zaleju jednou šlehačkou. Náš malý ani nestíhá říkat mňam a pusu má pořád, jak kapr na suchu.

0 0
možnosti

CarolusMagnus2

7. 11. 2011 13:29
Do dýňové polévky patří zázvor a bílé víno.

Nakonec ještě osmažené kostičky housky.  Ten zázvor vaříme s dýní a rozmixujem.

0 0
možnosti

Camino.

7. 11. 2011 16:52
Re: Do dýňové polévky patří zázvor a bílé víno.

Ano, zazvor definitivne, da tomu "riz", a pomaha traveni ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 176
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3356x
grosmanova.blog.idnes.cz


Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!

___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Instagram: @foodpioneer

WEB: www.foodpioneer.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky