Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

facebook

24. 10. 2011 21:23
mol

S těmi moly to máme stejné, nejčastěji je nosím z kauflandu ! tak pozor - nedávno mažel koupil Milku s ořechy a byla úplně prožraná . A když osivám mouku  tam taky jsou!   pověste RAID josu to dva obdelníčky a na ně se moli nalepí. do doby než si je zase donesete :-)

A k vaření - ten chlebíček vypadá jak knedlík :-) jinak jste nadělala chutě s tou polívkou . !!

0 0
možnosti

í-mejlka

25. 10. 2011 8:28
Re: mol

Už mnoho let používám proti molům jednoduchou věc - bobkový list. Tak jak mi to kdysi poradila máma, rozsypu jednotlivé lístky do skříně s potravinami, občas - po 3-4 měsících, staré vyhodím a rozložím nové. A funguje to.

0 0
možnosti

Túzokot

24. 10. 2011 17:05
jak přesně dusit?

Dobrý den. Možná vám můj dotaz přijde hloupý, ale mohla bystemi prosím technologicky trochu upřesnit tu oháňkovou polévku? Docela mě to láká, ale nevím, v jakém množství vody dusit tu oháňku a co se myslí tím "ze šťávy připravíte polévku". Prostě napřed od oka zaleju to maso vodou a pak to na závěr "tak nějak" doředím, nebo jak na to nejlíp? Děkuju!

0 0
možnosti

mountbiker

24. 10. 2011 19:43
Re: jak přesně dusit?

Sice nejsem autorem ( kou) ale dovolím si pomoct - Dusit je nejlepší takto : Zalít vodou cca 2/3 obsahu surovin v hrnce a pomalu nechat probublávat. Velmi pomalu, čím pomaleji, tím lépe - suroviny se musí tzv. " táhnout" - udržovat kolem bodu varu, ale nevařit naplno. Až maso změkne, poté dolít tak, aby vývar neztratil na síle ale tvořil polévkovou konzistenci ( to je to doředění o kterém se zmiňujete) - dolévat postupně a ochutnávat. Zkuste, nic nezkazíte, když se vám to nepovede úplně na jedničku stejně sklidíte úspěch. P.S. Autorka receptu si vybrala kulinářskou specialitu, ,ale podle toho jak čtu její, články jí zvládla na jedničku R^ .

0 0
možnosti
  • Počet článků 176
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3356x
grosmanova.blog.idnes.cz


Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!

___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Instagram: @foodpioneer

WEB: www.foodpioneer.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky