„Co mám pořád vařit?“
Proč plán pomáhá?
S manželem strašně rádi vaříme. Už od patnácti let, byly místem našeho společného setkávání většinou restaurace, společná kuchyň a nebo les, cestou někam na oběd. Jinak řečeno, jíst opravdu umíme a vždycky nás bavilo objevovat nová jídla. Problém ale nastal, když jsem s naší první holčičkou zůstala sama na mateřské, z vaření se stala povinnost a i mně, docela každodenní vaření začalo vyčerpávat. Největší strach jsem měla z toho, že se mi zošklivuje moje největší vášeň.
Časem se ukázalo, že největší demotivací k vaření, se mi stal strach z toho, že nevím „Co sakra mám zas vařit?“. Krom toho mi vadilo, že když vařím, nemám čas se věnovat malé. Sedli jsme tedy k počítači a sepsali seznam všech jídel, která máme rádi a umíme vařit. Sešlo se jich okolo sto padesáti. A jak jsme tak psali a psali, vznikl ještě jeden seznam. Seznam jídel, která bychom se strašně rádi vařit naučili.
Vždycky když plánuji nákup na další týden otevřu si oba seznamy a vyberu, co budeme ten týden jíst. Plánuji na 5, max. 6 dní, o víkendech jezdíváme pryč, nebo jíme zbytky, případně jdeme do restaurace, na návštěvu. To teď sice úplně nehrozí, ale i tak plán na 5 dní královsky vystačí na sedm dní. Místo úporných hodin vymýšlení blbostí, mám seznam za deset minut hotový. Když se nemůžu rozhodnout mezi jídly, mrknu do lednice a spíže, na to, co už tam máme a přednost dám jídlům, na která není třeba nakupovat tolik surovin.
Jinak řečeno, jestli jste jako já, a řád vám do života vnáší klid, tady posílám pár vlaštovek s nápady na další týden. Jídla stejně tak, jako u minulého příspěvku (LINK) na sebe navazují a tak ještě více usnadňují jejich přípravu. Do vaření můžete také vždycky zapojit muže, nebo samotné děti.
1 | ||||
---|---|---|---|---|
2 | ||||
3 | ||||
4 | ||||
5 | ||||
6 | Zbytky |
Anna; Grosmanová
Když blog smrdí dekadencí (269, 270)
Bloguji o jídle, o všem co se kolem něho točí a především, vařím „Sandtnerku“. Jak známo, je to kniha pojednávající o kuchyni tradiční, povětšinou české. Krom toho je to ale také kniha plná překvapení, zvratů a nepříjemných pokynů. Jedním takovým nepříjemným pokynem může být například: „Zahustíme moukou...“ nebo „celé to zalijeme do aspiku“ případně „přidáme studenou vodu a obalíme v mouce“, jako u mého dnešního receptu.
Anna; Grosmanová
Pusinky, hubičky, hubinky a podzim na venkově (267, 268)
Projekt Sandtnerová, tentokrát rozdává pusinky. Co s bílky? No přeci sněhové, slaďoučké hubinky. Vězte, že jsem je již zkoušela několikrát a teď poprvé vyšly. Snad vám tedy moje rady budou alespoň k něčemu dobré. Anebo naopak, vaše rady mně. Na FACEBOOKU se o ně můžete s námi podělit. Jako bonus ještě malé okénko do světa, kam se jezdím vyblbnout se sestrou a bráškama.
Anna; Grosmanová
Opravdu divné polévky: Vinná a pivní (265, 266)
Paní Sandtnerová tomu říká polévky, mně to přijde spíš jako totální úlet. Vinná polévka je něco mezi vinnou pěnou na buchtičky se šodó a polévka pivní, tak to je jedno z nejspornějších jídel, které jsem kdy jedla.
Anna; Grosmanová
Paštika z kachních jater (264)
Projekt Sandtnerová tentokrát Luxury edition. Lanýže, víno, koňak, kachní játra. To všechno v dnešním příspěvku o jídle. Čtěte dál a nechte se inspirovat.
Anna; Grosmanová
Kuře na víně (263)
Projekt Sandtnerová neúnavně pokračuje. Ikdyž čísla jsou proti mně, přináším vám dnes další ozkoušený recept. Tentokrát kuře na víně zaobalené do podzimní nálady a sychravého počasí. Krom toho blog zažívá několik pěkných úspěchů. Jedním z nich budiž spolupráce s univerzitními novinami ČZU a tedy dvoustrana prostoru pro mne a moje kulinářské nápady. Tentokrát recepty pro studenty žijící na koleji.
Další články autora |
Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici
Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...
Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů
Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...
Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město
Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...
NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí
Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...
Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030
Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...
Co mírová konference v Čapím hnízdě, napadla Černochová Babišovu kritiku
Ministryně obrany Jana Černochová ostře reagovala na kritiku české muniční iniciativy pro Ukrajinu...
Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty
V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...
Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah
Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...
Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog
Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...
Exkluzivní prodej bytu 3+1/L/2xS, 85 m2, Vodňany II, okr. Strakonice, ul. Smetanova
Smetanova, Vodňany - Vodňany II, okres Strakonice
2 945 000 Kč
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz