Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

„Co mám pořád vařit?“

Po prvotním šoku z přepadové virové okupace, přichází, jak se dalo čekat zákopová válka. Zákopová válka je ovšem jen pro vytrvalé. A tak jestli mezi vytrvalé typy nepatříte a připadáte si paralyzovaní nabízím inspiraci.

Proč plán pomáhá?

S manželem strašně rádi vaříme. Už od patnácti let, byly místem našeho společného setkávání většinou restaurace, společná kuchyň a nebo les, cestou někam na oběd. Jinak řečeno, jíst opravdu umíme a vždycky nás bavilo objevovat nová jídla. Problém ale nastal, když jsem s naší první holčičkou zůstala sama na mateřské, z vaření se stala povinnost a i mně, docela každodenní vaření začalo vyčerpávat. Největší strach jsem měla z toho, že se mi zošklivuje moje největší vášeň.

Časem se ukázalo, že největší demotivací k vaření, se mi stal strach z toho, že nevím „Co sakra mám zas vařit?“. Krom toho mi vadilo, že když vařím, nemám čas se věnovat malé. Sedli jsme tedy k počítači a sepsali seznam všech jídel, která máme rádi a umíme vařit. Sešlo se jich okolo sto padesáti. A jak jsme tak psali a psali, vznikl ještě jeden seznam. Seznam jídel, která bychom se strašně rádi vařit naučili.

Vždycky když plánuji nákup na další týden otevřu si oba seznamy a vyberu, co budeme ten týden jíst. Plánuji na 5, max. 6 dní, o víkendech jezdíváme pryč, nebo jíme zbytky, případně jdeme do restaurace, na návštěvu. To teď sice úplně nehrozí, ale i tak plán na 5 dní královsky vystačí na sedm dní. Místo úporných hodin vymýšlení blbostí, mám seznam za deset minut hotový. Když se nemůžu rozhodnout mezi jídly, mrknu do lednice a spíže, na to, co už tam máme a přednost dám jídlům, na která není třeba nakupovat tolik surovin.

Jinak řečeno, jestli jste jako já, a řád vám do života vnáší klid, tady posílám pár vlaštovek s nápady na další týden. Jídla stejně tak, jako u minulého příspěvku (LINK) na sebe navazují a tak ještě více usnadňují jejich přípravu. Do vaření můžete také vždycky zapojit muže, nebo samotné děti.

1
2
3
4
5
6Zbytky

 

Autor: Anna; Grosmanová | pátek 20.3.2020 17:10 | karma článku: 17,97 | přečteno: 4482x
  • Další články autora

Anna; Grosmanová

Když blog smrdí dekadencí (269, 270)

Bloguji o jídle, o všem co se kolem něho točí a především, vařím „Sandtnerku“. Jak známo, je to kniha pojednávající o kuchyni tradiční, povětšinou české. Krom toho je to ale také kniha plná překvapení, zvratů a nepříjemných pokynů. Jedním takovým nepříjemným pokynem může být například: „Zahustíme moukou...“ nebo „celé to zalijeme do aspiku“ případně „přidáme studenou vodu a obalíme v mouce“, jako u mého dnešního receptu.

3.12.2012 v 13:50 | Karma: 18,33 | Přečteno: 2393x | Diskuse| Ona

Anna; Grosmanová

Pusinky, hubičky, hubinky a podzim na venkově (267, 268)

Projekt Sandtnerová, tentokrát rozdává pusinky. Co s bílky? No přeci sněhové, slaďoučké hubinky. Vězte, že jsem je již zkoušela několikrát a teď poprvé vyšly. Snad vám tedy moje rady budou alespoň k něčemu dobré. Anebo naopak, vaše rady mně. Na FACEBOOKU se o ně můžete s námi podělit. Jako bonus ještě malé okénko do světa, kam se jezdím vyblbnout se sestrou a bráškama.

30.11.2012 v 13:30 | Karma: 19,97 | Přečteno: 2116x | Diskuse| Ostatní

Anna; Grosmanová

Opravdu divné polévky: Vinná a pivní (265, 266)

Paní Sandtnerová tomu říká polévky, mně to přijde spíš jako totální úlet. Vinná polévka je něco mezi vinnou pěnou na buchtičky se šodó a polévka pivní, tak to je jedno z nejspornějších jídel, které jsem kdy jedla.

26.11.2012 v 11:33 | Karma: 17,39 | Přečteno: 2042x | Diskuse| Ona

Anna; Grosmanová

Paštika z kachních jater (264)

Projekt Sandtnerová tentokrát Luxury edition. Lanýže, víno, koňak, kachní játra. To všechno v dnešním příspěvku o jídle. Čtěte dál a nechte se inspirovat.

23.11.2012 v 12:38 | Karma: 17,46 | Přečteno: 2903x | Diskuse| Ona

Anna; Grosmanová

Kuře na víně (263)

Projekt Sandtnerová neúnavně pokračuje. Ikdyž čísla jsou proti mně, přináším vám dnes další ozkoušený recept. Tentokrát kuře na víně zaobalené do podzimní nálady a sychravého počasí. Krom toho blog zažívá několik pěkných úspěchů. Jedním z nich budiž spolupráce s univerzitními novinami ČZU a tedy dvoustrana prostoru pro mne a moje kulinářské nápady. Tentokrát recepty pro studenty žijící na koleji.

21.11.2012 v 13:08 | Karma: 20,35 | Přečteno: 2043x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Co mírová konference v Čapím hnízdě, napadla Černochová Babišovu kritiku

30. dubna 2024  17:30

Ministryně obrany Jana Černochová ostře reagovala na kritiku české muniční iniciativy pro Ukrajinu...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

  • Počet článků 176
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3356x
grosmanova.blog.idnes.cz


Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!

___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz

Instagram: @foodpioneer

WEB: www.foodpioneer.cz

Seznam rubrik

Oblíbené stránky