Války, umírání a zasloužená vtipná karma

Tak jsem si přečetla článek blogera Karla Trčálka, který je parodií (nic jiného už tento umělec de facto nepíše) na úvahu paní Krištofíkové na téma "války" a přiznám se, že se mi tak nějak podivně sevřel žaludek. 

Mám ráda humor, ale ne za každou cenu.

Nemám ráda vtipy na téma holokaust a upřímně řečeno, nějak jsem se nedokázala smát ani článku pana Trčálka, který hned v úvodu cituje, že ČT zveřejnila zprávu o zavražděné malé holčičce....

.....a na tuto informaci plynule navazují vtipné veselé texty bagatelizující války a vysmívající se lidem, kteří mají potřebu se nad těmito tématy seriozně zamýšlet.

Je mi líto, ale tak daleko můj smysl pro humor nesahá.

Velmi mě zarazilo, že "zasloužené vtipné karmy" ( bezpochyby plácajíc se smíchy do stehen) udělují v tomto případě zrovínka ti, kteří standardně rozdávají nálepky typu "obhájce znásilňování a vraždění žen a dětí, proruské kremrole, pátá kolona apd." těm, kteří si třeba jen dovolí nesouhlasit s vyvěšováním ukrajinské vlajky na každém nároží nebo těm, kteří (ač Putinův útok na Ukrajinu odsuzují) dovolují si úvahy o pozadí a příčinách této války.

Jistá blogerka s koncentrovanou nenávistí domnívající se, že ruské děti by se měly dokonce omluvit svým spolužákům z Ukrajiny za zvěrstva páchaná politiky jejich rodné země, však blogera Trčálka považuje za inspirujícího fenoména a šaška - to nejmoudřejší, co na blogu je.

No, nevím - její lascivní velmi vulgární texty soustavně napadající Trčálkovy oponenty mi spíše připomínají výlevy hysterických fanynek, řvoucích, rvoucích si vlasy i oblečení pod pódii, jež jsou umělcovi u zadele a ostatním k politování.

Ale je to samozřejmě věc názoru - já tu hlášku o tom nejmoudřejším, co na na blogu je, vnímám asi jako vyjádření Petry Paroubkové o sexy mozku jejího manžela.

 

Někteří mají pocit, že je amorální v dnešní době - v době, kdy Rusko napadlo Ukrajinu, jít si do Ruska vydělat a dělat svoji práci. Přijde vám normální jít si do Ruska vydělat? ptá se autor článku a já rozhodně oceňuji, že v diskuzi pod tímto článkem, jako jeden z mála, respektuje lidi s odlišnými názory, aniž by měl potřebu je urážet a napadat.

Vážně přemýšlím nad tím, co v dnešní době je a co už není normální.

Opravdu stačí vyzdobit svůj dům, auto a pokud možno čelo ukrajinskou vlajkou, odsoudit každého, kdo to nedělá jako proruskou kremroli, pátou kolonu a obhájce vrahů a požadovat po ruských dětech omluvu jejich ukrajinským spolužákům, k tomu, aby byl člověk považován za toho na té správné straně? Za toho morálně a intelektuálně správně vybaveného?

....a pak jít a rozdávat zaslouženou vtipnou karmu u článku, který začíná sdělením " ČT zveřejnila zprávu o zavražděné malé holčičce" a popadat se smíchy za břicho u textu bagatelizujícího války... 

To vám přijde normální? To jako fakt?

 

Dodatek z 30.7.21: Ráda bych ještě doplnila, že když jsem se já pokusila v diskuzi parodovat vulgární text paní Radky Kielbergerové (tělem i duší obhajující pana Trčálka) s užitím jejího stylu psaní a jejími vulgárními výrazy (částečně vytečkovanými!!!!!!! na rozdíl od jejích textů) - byl tento příspěvek ihned smazán.

Inu, co snese žumpoidní blog paní Kielbergerové - je zcela nepřípustné v kultivované diskuzi. Souhlasím - nechť ty hnusy zůstanou, tam kde vznikly.

 

 

Jitka Gotterová

Autor: Jitka Gotterová | pondělí 25.7.2022 10:59 | karma článku: 32,01 | přečteno: 1102x
  • Další články autora

Jitka Gotterová

Chudé Vánoce ?

16.12.2022 v 18:11 | Karma: 26,75

Jitka Gotterová

Jsem spokojená a vděčná Bohu

28.11.2022 v 18:15 | Karma: 25,40