Jste nezaměstnaná? A chcete, aby Vám to politici uvěřili?

Chcete, aby Vám (na rozdíl od slečny L) pan Radek John uvěřil, že jste nezaměstnaná, nebo chcete práci?

 

 

1/ Pokud jste si stihla ještě před tím, než jste přišla o práci dojít k holiči, doporučuji umýt vlasy mýdlem (nejlépe Jelenem), které Vaše vlasy vysuší tak, že Vám jich při pokusu o rozčesání zůstane polovina v kartáči a zbytek se Vám zkrabatí tak, že budete docela jistě vypadat, jako byste kadeřníka nenavštívila nejméně půl roku.

2/ Pokud jste těsně před ztrátou zaměstnání pracovala, jako manažerka, bankovní poradce, pojišťovačka, profesorka, či v jiné profesi vyžadující zvýšenou péči o Váš zevnějšek, či jste si v době před ztrátou zaměstnání zkrátka jen potrpěla na luxusní oblečení, na jehož zakoupení jste byla ochotna věnovat nemalou část své mzdy (zatímco jiní dokázali stejnou částku prožrat, projezdit na dovolené, nebo si koupili na zahradu sedm sádrových trpaslíků), odložte veškeré luxusní oblečení do skříně a vytáhněte tepláky a flekatou mikinu.

3/ Sundejte si náušnice, prstýnky i ostatní šperky (zvláště jsou-li zlaté), nepoužívejte šminky a nečistěte si zuby, aby každý hned cítil, že nemáte ani na zubní pastu.

Pak Vám možná pan Radek John uvěří, že jste nezaměstnaná. V opačném případě bude Vaše lež, že sháníte práci na první pohled prohlédnutelná.

 

4/ V žádném případě se však nesnažte stejným způsobem přesvědčit o tom, že sháníte práci Vašeho budoucího zaměstnavatele, protože byste patrně zůstala nezaměstnaná ještě hodně hodně hodně dlouho.

A jaké z toho plyne ponaučení?

Je naprosto zbytečné přesvědčovat o tom, že jste sice schopná, ale nezaměstnaná a sháníte práci, kteréhokoli politika, protože i když Vám nakrásně uvěří, je mu to úplně putna, o čemž se mohli editoři Magazínu Dnes přesvědčit na vlastní oči.

 

Jitka Gotterová

 

související článek: http://radekjohn.blog.idnes.cz/c/136655/Volby-slecny-L-pad-do-propasti-bulvarni-zurnalistiky.html

 

 

Autor: Jitka Gotterová | čtvrtek 6.5.2010 17:15 | karma článku: 16,46 | přečteno: 2264x
  • Další články autora

Jitka Gotterová

Chudé Vánoce ?

16.12.2022 v 18:11 | Karma: 26,75

Jitka Gotterová

Jsem spokojená a vděčná Bohu

28.11.2022 v 18:15 | Karma: 25,40