Jsme prý nejodpornější národ

Není to tak dlouho, co byl zastřelen mladý člověk při pokusu o loupež v Tanvaldu. Z úst majority vycházela slova pochopení pro napadeného, cikánská elita měla hned jasno, že šlo o popravu, rasismus, cílenou likvidaci apd.

 

Tento případ jasně demonstruje, kam až může dojít pokus o krádež a jeden by čekal, že si lidé, bez rozdílu barvy pleti, pro příště raději rozmyslí takové nekalé úmysly.

Opak je však pravdou.

Máme tu dalšího těžce zraněného, tentokrát s šípem v hlavě.

Společnost je opět rozdělena.

Jedni mají jasno: „Mám právo, bránit svůj majetek“

Druzí mají také jasno: „Poprava, rasismus, cílená likvidace“

Napadlo mne, jak bych se asi zachovala já, kdyby se v mém domě objevili cizí lidé v přesile. Předně bych asi nepředpokládala, že přišli (bez zazvonění, překonáním zámků)na kávu a kus řeči. Bránila bych se, okamžitě, čímkoli. Bránila bych nejenom svůj majetek, ale i svůj život. Nejspíš bych si okamžitě vzpomněla na chlapce, který kvůli cigaretě, kterou pro útočníky neměl, přišel o ledvinu. Pravděpodobně bych sama se sebou nepolemizovala o tom, je-li lépe býti mrtvá či zmrzačená, nebo zavřená. Strach by mne zkrátka přiměl vzít do ruky cokoli, co by zrovna bylo v dosahu a mohlo posloužit k obraně.

Domnívám se, že každý člověk, bez rozdílu barvy pleti by měl vědět, že rozhodne-li se krást, či vniknout do cizího objektu a narušit tak soukromí jeho majitele, riskuje tím svůj život. Právo napadeného bránit se všemi dostupnými prostředky by v takovém případě mělo být zakotveno v zákoně.

V souvislosti s tímto případem jsem navštívila server Romea.cz a zcela náhodou otevřela článek Fašista Marián Kotleba získal pozemek pod romskou osadou u hradu Krásná Hôrka. Prý chce likvidovat černé stavby.

Ačkoli by se mohlo zdát, že článek týkající se černých (zákonem nepovolených staveb) romských obyvatel, nesouvisí , s mnou zmíněnými případy, opak je pravdou.

V diskuzi pod tímto článkem prezentuje své názory známý romský aktivista Miroslav Kováč, cituji:

Miroslav Kovac • Top Commenter • SOUH-Doubrava

Pokud mají domy popisná čísla, tak i kdyby byl 10x vlastník, neudělá nic...max. může žádat nějakou almužnu za jeho pronájem...Rovněž tyto pozemky mohou Romové vyvlastnit (vydržet), pokud je užívali 10 let...Každý průměrný právník zpochybní i způsob nabytí pozemku...

Reply • • Yesterday at 6:55am

A právě tady vidím obrovský problém.

Hovoří-li k Romům a za Romy lidé neznalí zákonů - viz pan Kováč, který vůbec nechápe pojem černá stavba (pravděpodobně se domnívá, že to má něco společného s barvou pleti majitele této stavby) a netuší, že taková stavba nemůže mít ani číslo popisné, a samotné Romy tak přesvědčuje o tom, že nedodržování zákonů v zemi, v níž žijí, nejenom, že není postižitelné, ale že jim to naopak přinese jisté výhody.

Panu Kováčovi přijde normální a morální, a veřejně tento názor prezentuje, že postaví-li Romové černou stavbu na cizím pozemku, může majitel pozemku žádat maximálně jen malou almužnu za pronájem, či dokonce šíří názor, že Romové mohou takovou stavbu, užívají-li ji více než deset let, vyvlastnit.

Napadá mne, že by podle logiky této romské elity, mohlo dojít k situaci, že bude člověk, který vystřelil šíp na romského nežádoucího návštěvníka své nemovitosti, odsouzen za těžké ublížení na zdraví na deset let, do jeho domu se nastěhují oni návštěvníci, a až se původní majitel vrátí z vězení, bude již bez nemovitosti, protože ji tou dobu romští návštěvníci vyvlastní.

Pořád ještě se divíme, kde se bere v Romech ta potřeba přivlastnit si i to, co patří někomu jinému?

Zakladatel partaje Romů Miroslav Kováč má plán:

„Budeme tu pro všechny slabé. Nechceme být stranou pro Romy, budeme hájit všechny sociálně slabé a vyloučené.“ Takto nastiňuje pro ParlamentníListy.cz projekt budoucího romského politického subjektu jeden z jeho zakladatelů Miroslav Kováč. Za přípravný výbor romské politické strany obesílá česká média, byť ještě partaj nemá ani název či jasné sponzory. Přesto je prý registrace u ministerstva vnitra otázkou nejbližších dní.

Je vidět, že se máme co těšit na další kvalifikované zákonodárce, jejichž kultivované projevy naleznete především na serveru Romea.cz

Malá ukázka:

Veronika Kovačová • ISŠ Cheb

A ty si kdo že si tak chytrej??Došli tislova je to pravda že vy bílí ste kriminalisti a znásilnujete ukaž mi roma kterej to udělá žádnej vy bílí ste prasata a špínu máte vy ste nejodpornější národ kterej znám!!!!!!!!!!Ste horší než prasata vy byste snědly i hovno ze zemně!!!!!

Reply • • 14 hours ago

Podpořte sdružení ROMEA a snižte si daňový základ!

Vaše peníze mohou pomoci například obětem diskriminace a násilí z nenávisti.

Třeba vaše peníze pomohou i paní Kováčové zbavit se nenávisti vůči našemu národu

 

Jitka Gotterová

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jitka Gotterová | sobota 28.4.2012 10:23 | karma článku: 37,73 | přečteno: 3363x
  • Další články autora

Jitka Gotterová

Chudé Vánoce ?

16.12.2022 v 18:11 | Karma: 26,75

Jitka Gotterová

Jsem spokojená a vděčná Bohu

28.11.2022 v 18:15 | Karma: 25,40