Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PG

Zicher

3. 8. 2012 12:50
Jitko, diky za Vase clanky ...

... tak nejak mi pisete z duse, a mate nazory velmi podobne s mymi.

Pokud se nekdy budete chystat do Ostravy, dejte mi vedet - mate u mne sklenku vina dle vlastniho vyberu :).

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

4. 8. 2012 13:33
Re: Jitko, diky za Vase clanky ...

OK, ozvu se, díky:-)JG

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

1. 8. 2012 15:50
moc pěkný článek

R^

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

1. 8. 2012 16:47
Re: moc pěkný článek

díky JG

0 0
možnosti
JM

scort

1. 8. 2012 15:35
je to i vzorech

Myslím, že jste velmi dobře vystihla podstatu problému. Navíc vrozených vlastností není tolik jako vlastností získaných, to je ta výchova. Nicméně dalším aspektem je určitě i absence vzorů v naší republice. Schválně se zamyslete, koho z elit národa by jste dnes dala za vzor svým dětem.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

1. 8. 2012 16:46
Re: je to i vzorech

Souhlasím, s těmi vzory je to fakt hooodně smutné. Díky za příspěvek JG

0 0
možnosti
ZB

cervenec

1. 8. 2012 11:36
Ja vam nevim ....

na me byli rodice hodni az moc, nenechali me nic delat, cesticku umetali, kde mohli ...nicmene se postarat o sebe umim uz mnoho let a nadprumerne. Pravda je, ze me to naucil az zivot , mozna pozdeji nez ostatni vrstevniky a o to vic to bolelo.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

1. 8. 2012 16:48
Re: Ja vam nevim ....

A nebo tak:-) Díky za příspěvek JG

0 0
možnosti
JK

holkazhane

1. 8. 2012 7:13
V hodně věcech s vámi nesouhlasím.

Není to jenom vina rodičů. Jsou to podle mě i určité povahové dispozice, které člověka ovlivní. Proto i z několika sourozenců, při stejné výchově, může vyrůst několik různých povah, různých přístupů k životu. A podívátel-li se s nadhledem na vývoj posledních desítek let, je evidentní, že teoretický hodnotový žebříček má s tím praktickým málo co společného. Být úspěšný tady a hned a jedno jak, je pro hodně lidí priorita. Pro příliš mnoho lidí. Takže to nevytrhne menšina, které lpí na tom, že kdo lže ten krade...bez práce nejsou koláče...kdo jinému jámu kopá....

1 0
možnosti
MV

marka40

1. 8. 2012 8:26
Re: V hodně věcech s vámi nesouhlasím.

V něčem máte pravdu, v něčem ne. Povahové dispozice jso usamozřejmě také velmi důležité. Jenže - když ty špatné dispozice rodiče ještě podporují, pak to dopadne špatně. Když byly naše děti malé, tak jejich spolužák si na mámu v 7letech otvíral hubu přímo před lidmi takto: "mamo, kdy už mi konečně koupíš toho horáka!?". "Ona mu odpověděla: ale to víš, miláčku že už ti ho brzy koupím". Dneska, ve 25 letech ji klidně pošle do prde... Kde se stala chyba? Už v tom dětství. Tenkrát ho měla hned zpražit a říct: za takovéhle chování ti žádné kolo nekoupím! I grázl tottiž dobře pozná, kde jsou meze. Když je nedostane včas, a není mu včas dáno najevo, že matka je ČLOVĚK, ne služka, ale naopak - matka mu tu služku celý život dělá, pak samozřejmě bude chodit pro důchod a ještě jí při tom vynadá. Nebude to brát za nic špatného, vždyť to tak fungovalo už v dětství.

4 0
možnosti