Cikánům vadí prasečák, ale prasecké pomníky jako připomínku svého působení nám staví všude

Nedá mi to a dovolím si reagovat na rozhořčení pana Bangy stran další křivdy páchané majoritní společností na cikánech.

Spory stran prasečáku v Letech u Písku, který se údajně nachází na místě bývalého cikánského tábora, se vlečou již roky.  Nebudu se nyní zabývat tvrzeními, že onen prasečák ve skutečnosti nestojí tak úplně přesně na „onom místě,“ ale o kus dál, ani spekulacemi o tom, jakého charakteru tento tábor byl (zda sběrný pro osoby štítící se práce, sběrný pro plánovanou následnou likvidaci cikánů či přímo koncentrační) ani hysterickými výkřiky pana Bangy o „skoro vyvraždění“ cikánů.

Cikánů se holocaust a ukrutnosti páchané na lidech za druhé světové války dotkly stejně drtivě a bolestně jako Židů a lidí mnoha dalších národností. Holokaust nelze zpochybňovat nikdy a za žádných okolností!

Otázkou však zůstává, je-li správné a prospěšné obviňovat pana Okamuru (a přiznám se, že v mnohém jeho názory považuji za velmi extrémní a pro mě nepřijatelné)či kohokoli jiného z popírání holocaustu jen proto, že se jaksi k nelibosti mnohých vyjádřil k požadavku cikánů na demolici onoho prasečáku, který údajně stojí (na či v blízkosti) pietního místa poněkud „ bez obalu a jakési korektnosti“.

Ani v nejmenším totiž nepochybuji o tom, že i kdyby nepadla ona nešťastná analýza povahy tábora, způsobu oplocení atd. atd.,  která cikánům a různým aktivistům jen nahrála na smeč, a proběhlo „pouhé“ konstatování, že není v zájmu státu investovat tak obrovské peníze do výkupu budovy prasečáku, aby se zde vybudovalo pietní místo, stejně by k obvinění z popírání holocaustu došlo.

Skutečnost je totiž taková, že cikánští aktivisté (mnoho normálních a slušných cikánů se k takovým aktivitám vůbec nehlásí) budou vždycky fňukat, jak je cikánům křivděno a ubližováno a vždy si najdou, i bez nějakého Okamury, příležitost, jak nás majoritní společnost obvinit z rasismu, popírání holocaustu, apartheidu, jak z cikánů děláme lidi druhé kategorie apd.

Cikánům vadí prasečák v blízkosti tábora v Letech a požadují, aby byly vynaloženy obrovské finanční prostředky na jeho likvidaci. OK.

Mně a mnoha dalším lidem, povětšinou z majoritní společnosti, zase vadí ty hromady odpadků, špíny a obrovských nelegálních skládek vytvořených v blízkosti obydlí cikánské minority. Fotografie těchto lokalit, dokazujících, že cikáni se neštítí sypat odpadky přímo z oken či balkonů a v tomto naprosto nehygienickém prostředí plném potkanů a jiné havěti  žijí, přikládat nebudu – každý si je jistě umí najít, byly zveřejněny již mnohokrát. Stačí takové sídliště Chánov .

Vážený pane Bango, takový prasečák v Letech je mnohem čistší a udržovanější, než lecjaké obydlí cikánů. Takže až se cikáni postarají o to, aby lokality, které obývají, nevypadaly jako místa, v nichž žijí prasata, a přestanete, nás majoritu, nutit se denně na tyto prasárny vytvořené cikány dívat, můžete přijít s požadavkem odstranění prasečáku a vytvoření pietního místa.

My, majorita a slušní a čistotní cikáni, chceme také žít v důstojném prostředí a ne jako prasata ve špíně a odpadcích.

Zapomeňte, pane Bango, na nějaký holocaust – tím jsme si prošli všichni a je to nezpochybnitelné, ale pochlapte se a jako příkladný cikán začněte něco dělat s tím, abychom my všichni nemuseli žít v místech připomínající prasečák.  Začněte, prosím, kromě minulosti, řešit také přítomnost a budoucnost.

 Děkuji

Jitka Gotterová

Související článek: https://banga.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=652877

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jitka Gotterová | čtvrtek 8.3.2018 11:35 | karma článku: 42,13 | přečteno: 2167x
  • Další články autora

Jitka Gotterová

Chudé Vánoce ?

16.12.2022 v 18:11 | Karma: 26,75

Jitka Gotterová

Jsem spokojená a vděčná Bohu

28.11.2022 v 18:15 | Karma: 25,40