Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J25o37s69e37f 51P67o89t55r

1. 11. 2020 11:31

Ano paní autorko je to tak :"Ze jsme zaostalejsi než Rakušané, Američané a desítky dalších zemi, které mají výkonnější a/nebo větší ekonomiky? Ja si to nemyslím...

To, že si to nemyslíte, je důsledek toho, že žijete ve falešné virtuální realitě. Naši pracující jsou bohužel lenivější, šéfové neschopnější a národ jako celek zaostalejší - důsledek reálně socialistického myšlení. Momentálně jsme od západních a jižních sousedů sto let (že oni by se zastavili a my pokračovali tímto tempem, vypovídající víc než slova je budování naší dálniční sítě)

A také jste se nezmínila o falických vyobrazeních v Bhutánu na každé budově, domě. Mužské přirození vyobrazené se všemi podrobnostmi v erekci má přinést obyvatelům štěstí.

0/0

doporučit

31.10.2020 21:38

reagovat

0 0
možnosti
Foto

Hezký den, děkuji za váš názor. Asi jsem měla štěstí na spolupracovníky, kolegy a kamarády, ve svém okolí mám samé lidi, kteří v práci jedou naplno, ale určitě u nás existují i tací, kteří odpovídají vaší zkušenosti. To nemohu posoudit.

Falické symboly na každém domě je taková pohádka pro cizince a turisty. Skoro všechny cestovatelské blogy mají ty samé záběry z domů okolo svatyně ‘bláznivého jogína’ Kunlega (mimochodem, doporučuji knihu, vyšla i v češtině). V Bhútánu jsem za posledních 15 let byla 9x, v různých částech země. Jsou vesnice a komunity, kde takový dům nenajdete vůbec, jinde jeden, dva, rozhodně výrazná menšina. Samozřejmě, když tam jste poprvé, je to věc, která na první pohled zaujme - toto se nikde jinde na světě nevidí. Obavám se, že stejně jako jiná kulturní specifika ani tato tradice nebude trvat dlouho - na nově stavěných domech už tyto symboly téměř neuvidíte.

0 0
možnosti
Foto

Napsala jste: "Království, kde se dědí po přeslici, ženy mohou mít více manželů..."

Zdroj: https://gomba.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=760134

Pokud jsem to pochopil správně, tak pouze u kmene Layappen ženy mohou mít DVA manžele. Viz

https://www.columbusmagazine.nl/artikel/356/vrouwenparadijs-in-himalaya

0 0
možnosti
Foto

Napsal jste: "Království, kde se dědí po přeslici, ..." Co tím chcete říci? Bhutan má krále a jeho předchůdce by jeho otec.

Viz:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Bh%C3%BAt%C3%A1n

https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C5%BEigme_Khesar_Namgjel_Wang%C4%8Dhug

0 0
možnosti
PB

P65e52t22r 89B45u98r85i26a89n

31. 10. 2020 20:00

Západ v posledních letech nadšeně objevuje "gross national happiness",...

No já nevím co je na tom tak bouráckého. Vysoká úmrtnost žen a jejich dětí při porodu, chudokrevnost, bídná strava, školit se a studovat musí jezdit do zahraničí, chtějí-li zachraňovat své vlastní děti, musí jim někdo poslat drahé vybavení a bez pomoci zvenčí, charity cizích států a světových organizací by pomřeli.

Taky bych uměl být šťastný za cizí peníze. Ale že by tohle měla být nějaká hitparáda, tak to fakt ne.

1 0
možnosti
Foto

P75a20v24l17a 51G33o62m57b24a

31. 10. 2020 20:27

Ne, nepomřeli :-) Jen prochází rychleji vývojem, který u nás trval staletí. Díky své píli, pracovitostí a přesvědčeni mají výsledky, které jim spousta zemí může závidět.

Mimochodem, díky charitě cizích států a organizací včetně UNICEF se tehdejší Československo rychleji zotavilo po válce.

A Gross national happiness je vážně chytrý koncept :-)

0 0
možnosti