Promiskuita jak vyšitá, to je polyamorie, která se v médiích stává normou

Slovy klasika: " Tak se nám tady rozmohl takový nešvar." Polyamorní vztahy, tzn. že jedinec má více vztahů ať už se ženami nebo s muži a pak ještě navzájem mezi sebou se začínají prezentovat v médiích  jako normální. 

     Jistě si mnozí z vás pamatujete na dokumentární film Víta Klusáka a Barbory Chalupové - V síti, který měl v loňském roce premiéru a který upozorňuje na téma zneužívání dětí na internetu. Do kin tenkrát zamířily školní děti a film jistě splnil svůj účel - aby nejen děti, ale i rodiče dávali pozor, co jejich děti na sítích sjíždějí a s kým si píšou. Největší popularitě se nejen tenkrát, ale i teď těší jedna z hlavních protagonistek, Tereza Těžká. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby....

     Kdyby nezačala veřejně na svém instagramovém profilu sdílet informace ze svého polyamorického způsobu života. (Polyamorie je typ vztahu, kdy s vědomím a souhlasem všech zúčastněných navazují jednotliví partneři další partnerské vztahy "se vším všudy"). Jen pro vysvětlení, Tereza Těžká žije s manželem, oba mají stejnou přítelkyni a pak ještě každý má své nebo svého přítele, s nimiž žijí a někdy i všichni nebo skoro všichni dohromady. (je to fakt těžké se v tom vyznat).

     Každý má právo na sociálních sítích prezentovat, co uzná za vhodné. Alarmující je ale jiná věc, Tereza Těžká vyzvala své sledující, tedy i děti, aby podepsali petici za uzákonění manželství pro všechny. Výzvu doplnila poznámkou, že kdyby si nevzala svého manžela a chtěla si vzít svou přítelkyni, která je zároveň přítelkyní obou, nemohla by, protože je to v ČR nemožné. 

     Co k tomu dodat? Kde schází hodnoty jako věrnost, láska, úcta k druhému, kde manželství je jen cár papíru, nastupuje kočkopes, který s manželstvím a hlavně se zralým vztahem mezi dospělými lidmi nemá nic společného. Važme si tradic, važme si toho, co je ověřené a co se osvědčilo a nedávejme zelenou vztahům, které vedou do pekel nebo někam jinam....

Autor: Pavla Golasowská | středa 10.3.2021 12:49 | karma článku: 40,50 | přečteno: 2405x