Záhady jediné boty

Určitě se vám to už někdy přihodilo.  Jedete autem po okrsce. Jen tak si řídíte, pískáte, zpíváte, posloucháte rádio a najednou, uprostřed vozovky něco leží. Zasotříte zrak , zpomalíte( co kdyby to byl kámen? ) , přiblížíte se a zjistíte, že je to bota. Záhadný, identifikovatelný nelétající předmět. Bota. Jedna bota.

neznamy

Vždy se jedná o botu obnošenou a takzvanou sportovní. Tedy až na jednu vyjímku, viděnou na vlastní oči, kdy se jednalo o dámskou černou kozačku. Žádné stavení daleko za autem, žádné stavení daleko před autem  a uprostřed silnice si sedí bota. Osamělá bota. Je smutná? Představte si, několik měsíců, pravděpodobně i několik  let jste pěkně spárovaní, všude chodíte vedle sebe, na všech místech se ocitáte v jednu stejnou chvíli a sobě bok po boku. Celé noci ležíte vedle sebe na zemi, nebo na stejné polici. Do opravny vás také vezmou jen společně a jen společně také vydají ( téměř na tuty potřebujete opravy současně), současně se podrobujete mytí hadříky, čištění houbou a krémovému zábalu a leštícím procedurám s kartáči. A najednou skončíte osaměle sami, opotřebovaní a na neznámém , temném, opuštěném místě. Na silnici.

Další záhadou je mi pak způsob, jakým se identifikovatelný nelétající předmět zvaný bota, na silnici dostal.

Představuji si řidiče automobilu, jak se mezi sešlápnutím brzdy a spojky podívá na své nohy a

s výkřikem: " Už mě nebavíš!" nebo "Už se na tebe nemůžu koukat!" nebo "Tlačíš mě!"  nebo " Jsi úplně out a úplně out fit !" nebo "Nechtěla si doběhnout ten dubnovej maraton!" servává botu z nohy , stahuje okénko a odhazuje svou botu v dál.. ( proč se na divadle odhazují jen širáky?)

Až na tu jedinou, černou, vysokou kozačku zřejmě ženy dávají svým  botám víc šancí k polepšení.

Ještě nikdy jsem neviděla uprostřed silnice smutnou osamělou botu dětskou. A přitom si děti sundavají své boty velmy rády...obzvláště během jízdy autem.

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Iva Šemberová | pátek 9.12.2011 15:24 | karma článku: 10,64 | přečteno: 793x
  • Další články autora

Iva Šemberová

Kurzy pro tchýně

16.10.2013 v 16:06 | Karma: 17,16