Nový článekRodina 21. století - střídavá exrodina

Věnováno hlavně těm škarohlídům, kterým střídavá péče o děti, alias střídavka, evokuje takové ty" eklhaft" nemoci  jako kapavka, běhavka, slintavka, kulhavka a podobně.. A přitom všem členům , celé rodině taková střídavka zajistí  báječný život plný báječného naplnění. Jistě by stálo za úvahu změnit zákony o rodině a péči o děti rovnou automaticky na střídavou péči. Nač čekat až na rozvod?

godiva

Jen ať rovnou děti nepřijdou o možnost vyškolit se v manipulacích a  vydírání ( ale "von, vona" mi to koupí, má to lepší, je tam líp)

Též pravidelná účast na špionáži o pohybu, stavu majetku, a společenských kontaktech rodičů se též  dětem v budoucí profesní kariéře bude jistě hodit.

A kde jinde, než při střídavé péči májí děti možnost si zahrát hru skvělou detektivní hru  "najdu své věci tak jak jsem je zanechalo? a jestli ne, tak hledej Šmudlo?"

Co teprve rodiče...představte si, že mají  v pravidelný čas pravidelně několik dnů, týdnů havaj...žádné rozházené věci, křik, žádné pospíchání z práce domů...čas na své zájmy, profesní růst, schůzky s přáteli nebo schůzky z seznamek ze seznamek....krásně se zrelaxují, od svých vlastních dětí si odvyknou a co je ještě nejlepší, investování do svých dětí zaškrtí...

Díky dětské výzvědné protislužbě vždy vědí , jak naopak získat investice do své osoby od bývalého, pokud má na výlety s novým partnerem, má i na to, aby ještě leccos vysolil...

Nač platit drahé kroužky, do kterých bude dítě chodit jen v delších časových periodách, nač se rozčilovat nad výchovnými situacemi, školním prospěchem , nucením do podílení se na úklidu, domácích pracech ( zítra, pozítří už jdeš k druhému, tak co bych se rozčiloval(a) a něco řešil(a)), v klidu si to pak udělám sám/sama.

 

Nakonec nemohu zapomenout, jak blahodárně působí časté pravidelné setkávání setkávání rodinky při předávání a převozech dětí ... možná z dětí vyrostou i dramatičtí umělci, režiséři či  filmoví a divadelní kritici

 

Proto navrhuji již zavčasu založení periodika " Naše Exrodina" a časem i pravidelného televizního pořadu.

Dále zavedení nového označení stavu rozvedený(á) na stav " Jsem Ex s Ex".

 

.....trocha černohumorných myšlének k dnešním večerním hořícím vatrám....

 

 

Dusičovi Michalovi s díky za inspiraci, Godiva

 

 

 

Autor: Iva Šemberová | pondělí 30.4.2012 11:50 | karma článku: 16,81 | přečteno: 1345x
  • Další články autora

Iva Šemberová

Kurzy pro tchýně

16.10.2013 v 16:06 | Karma: 17,16

Iva Šemberová

Kapka jedu v kostce medu

9.2.2012 v 9:05 | Karma: 21,39