Láska na dvě motorky a šest odečtů .

Zhluboka se napil. Sotva půlitr dnem klepl o bytelnou desku hospodského stolu, nějaký "blbec" se zase zeptal: " A kde si nechal Evičku?" "Jó Evička..."vzdychl. Bolestný nádech. "..nevydržela přes dvě motorky".

Kolemjdoucí

Láska na dvě motorky. Jak asi dlouho mohla trvat?

 Vzpoměla jsem si na svou lásku, která má ve zvyku každý pátek si dělat a  zapisovat svůj vlastní odečet plynu, vody a elektřiny. "Už jsi tady šestý odpočet ", nahlásil mi jeden pátek. Hlášení v českém jazyce neskončilo, jako v Koljovi, ale pokračovalo sdělením, o kolik se  díky mému sprchování, vaření čaje i kávy, vařením společných obědů a večeří i následným mytím nádobí, protočila čísla na vodo-plyno-elektroměrech v jeho multimilionářském sídle. Láska s Harpagonem moc pátečních odečtů nepřežila.

Harpagon měří lásku na páteční odečty, motorkář od vlastnictví jednoho modelu motorky ke druhému...zamyslela jsem se nad udáváním a vnímáním lidského času.

Třeba fenomén CHVILKY.

"Kdy už tam budeme ?" - za chvilku.. taková chvilka může být dlouhá od jedné stanice tramvaje ke druhé až po několik kilometrů..

"Pan doktor za chvilku přijde!"S hlouběji a hlouběji vytlačeným důlkem v tvrdé (všechny lavice v čekárnách jsou tvrdé) lavici a otlačeným pozadím je taková chvilka někdy setsakramentsky dlouhá.

"Za chvilku přijdete na řadu" řekne úředník, a vy vstanete, nalepíte se na dveře vedoucí do kanceláře, a pak přešlapujete, a přeslapujete..."mám si jít ještě sednout, nemám si jít ještě sednout..."..ta chvilka ale trvá od bolavých nohou ke křečové žíle, třeba...

"Za chvilku ti zavolám !" chvilka, než zazvoní telefon může trvat minutu, několik dní, let a někdy má taková chvilka trvání až do konce vašeho života...

Pak jsem si začala představovat jiné časoměrné údaje, než jsou minuty, hodiny dny, týdny, měsíce a roky. Například časomíru profesních skupin:

"Byl na obědě přes dvacet vystavených faktur !"  - účetní

"Pronájem bytu mi vypršel za čtyři zubní pasty ."  - dentista,nebo zubní hygienistka.

 " Bude tu za jednu trvalou a dokončený melír!"  - kadeřnice

Novináři od deníku k týdeníku, prodavači na záruční lhůty, cestáři na kilometry dálnice, švadleny na kostýmky, piloti a letušky na oblety zeměkoule....

 

Ostatně , Boží mlýny si melou také tak nějak úplně mimo pozemské míry času.

 

věnováno MOTO GUZZI CLUB BOHEMIA 

 

 

 

Autor: Iva Šemberová | úterý 22.10.2013 15:55 | karma článku: 13,53 | přečteno: 963x
  • Další články autora

Iva Šemberová

Kurzy pro tchýně

16.10.2013 v 16:06 | Karma: 17,16

Iva Šemberová

Kapka jedu v kostce medu

9.2.2012 v 9:05 | Karma: 21,39