Bzikavky slepoočky aneb proč chov muže a chov koně nejde dohromady

Mužů, vyskytujících se mezi lidem nadšeným pro koňské tvory je snad ještě méně než bílých vran v černém lese. Na tuto hrstku ojedinělých jedinců jsou vytvářeny tajné pořadníky s dlouhými frontami zájemkyň infikovanými koňomilectvím. Proto nám dalším nevyléčitelně nemocným nezbyde, než hledat vztahy  u mužů z řad nekoňského lidu.  A tak se stáváme součástí cyklu vzniku, růstu a vývoje takzvaných bzikavek slepooček.

Početí Bzikavky slepoočky

"Ty vole, mám ženskou! A ona má koně!" to je něco, že jo ? Chodí po stáji. Hladí koňské hlavy. Učí se zalézt do nejbližšího boxu, pokud jde okolo kůň. Fascinovaně bere do ruky kartáče a hřbílka. Dívá se na koňskou hygienu. Sleduje i hodinový trénink. Kdykoliv ochotně koně podrží. Naučí se koni dávat  cukr.

První stadium Bzikavky slepoočky

Pořídí si jezdecké vybavení. Do stáje jezdí s autem naloženým mrkví, jablky a koňskými granulemi. Navštěvuje obchody s jezdeckými potřebami. Zamilovaně hladí sedla a uzdečky. Ohlávku vybírá podle barvy, která by šla koni k barvě pleti. Předkládá výhledově dlouhodobé plány na společnou dovolenou strávenou na koňském hřbetě. Společné obrážení závodních kolbišť. Pročítá inzeráty na prodej koní a hledá si svého budoucího vlastního.

Druhé stadium Bzikavky slepoočky

Má za sebou první pád. Konečně plně pochopil význam kapitoly z příručky jezdectví " Výcvik začátečníka", kde se píše o nutnosti absolvování  300 hodin v sedle. Do stáje jezdí autem, v jehož kufru s eosaměle krčí několik mrkví nebo jablek.Obchody s jezdeckými potřebami nenavštěvuje se slovy, že ta potvora už má všechno a nic dalšího si nezaslouží. Pročítá inzeráty nabízející jen rehabilitační a masérské služby.

Třetí stadium Bzikavky slepoočky.

Do jezdeckého centra jezdí spíše ze setrvačnosti. Na podlaze auta maximálně zvtrdlý rohlík od včerejší svačiny, kdy nestíhal. Většinu času prosedí v klubovně, baru, nejbližší hospodě.

Pokud zajde do stáje, pak jen za účelem dotazů typu "Kdy už budeš mít odježděno ? Za jak dlouho pojedeme?" Inzeráty už nečte. představa společné dovolené nabyde konkrétní podoby. Moře. All inclusive. Nemuset nic. Dělat.

Čtvrté stadium Bzikavky slepoočky

Zůstává doma. Na gauči . V různých intervalech vznáší dotazy "Kdy přijdeš? Už máš hotovo? " Plánuje společnou činnost. Například zajet si 100km na kole. Vyšlápnout si na Bezděz. Zatímco koňomilka by si po odježdění dvou a více koní s chutí a radostí dopřála ten gaučink, co on provozoval celé dopoledne..

Konečné stadium Bzikavky slepoočky

Bzikavka slepoočka rozkošnicky protáhne končetiny, promne si oči a  s chutí bodne...

"Buď KůŇ nebo JÁ"

 

Pláááááác......

 

( To takhe potká hmyz hmyza. Představí se navzájem. První hmyz dodá: " Samozřejmě že jsem Bzikavka slepoočka. Mezi lidmi jsem však znám  a populární pod svým uměleckým jménem hovado" Tímto děkuji V. Renčínovi a jeho kreslenému vtipu za inspiraci)

 

 

 

Autor: Iva Šemberová | pátek 5.3.2010 15:38 | karma článku: 13,97 | přečteno: 1505x
  • Další články autora

Iva Šemberová

Kurzy pro tchýně

16.10.2013 v 16:06 | Karma: 17,16