Obviňuji presidenta Václava Klause z vědomé likvidace občanů ČR!

Prezident Václav Klaus vetoval vládní návrh zákona, který měl od příštího roku umožnit trestat i firmy. Tento dlouho očekávaný zákon měl přispět k boji proti korupci a organizovanému zločinu. Svým rozhodnutím kterým pan president notně přispěl k ochraně podvodníků terorizujících naši zem, dal zároveň jasně najevo jak málo mu záleží na lidech a na tom co se v zemi děje. Jeho krok považuji za sprostý výsměch všem poctivým občanům!

Obviňuji i Vládu České republiky! Zejména Radu Vlády pro lidská práva! Obviňuji Ministerstvo spravedlnosti, Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo vnitra, za to že nekonají náležitě funkce do kterých byli zvoleni tím, že nejednají aktivně proti podvodným firmám a svojí laxností dovolují provádět soustavnou finanční a morální likvidaci občanů ČR.

Naši Vládu již nelze nazvat jinak, než hrůzovládou! Proti těm několika málo jedincům ve Vládě, v senátě, či poslanecké sněmovně, kteří ještě neztratili  soudnost kontakt s realitou a hlavně snahu jednat ve prospěch občanů, stojí nepoměrně větší moloch vládních činitelů, kteří své posty využívají zejména ke svému prospěchu a neoprávněnému obohacení.

Nechci ovšem mluvit nyní o velkých kauzách, kdy svojí nedbalostí připravil Stát občany o miliardy. Toto mé obvinění se týká zvěrstva páchaného na obyčejných lidech, kteří přicházejí vinou podvodníků leckdy o své jediné celoživotní úspory, nebo i o střechu nad hlavou.

Vláda není ochotná pružně reagovat na stížnosti občanů sužovaných podnikatelským terorem, který zemi vládne. Vláda není ochotna  projednávat a hlavně prosazovat zákony, které by vedly ke zvýšené ochraně obyvatel. Zločinné gangy právnických osob – často se jedná i o velké a známé firmy v součinnosti s kvalifikovanými právníky záměrně vytvářejí obchodní situace, do kterých jako do pastí chytají právně nevzdělané občany. Na základě klamavě interpretovaných ujednání ve smlouvách, pak uměle generují pohledávky, které následně od občanů vymáhají.

Tyto pohledávky pak při včasném nesplacení podléhají sankcím jež často až tisícinásobně převyšují výši pohledávky. Jako příklad lze uvést metody Dopravních podniků Hl.m.Prahy, které jsou již mediálně poměrně dobře známy. Dále metody některých realitních kanceláří z nichž nejkřiklavějším příkladem lze uvést R.K.Prolux Consulting Int.s.r.o. proti které již několik let bojují zcela marně její podvedení klienti. Nebo známí katalogoví podvodníci jako EO Servis s.r.o. ...atd. Podobných nepoctivých firem jejichž hlavní příjmy plynou z nekalých obchodních praktik jsou v ČR stovky!

Obviňuji českou Justici, že v projednávaných kauzách nechrání dostatečně spotřebitele tak jak stanovuje Listina práv a svobod a Občanský zákoník, ale rozhoduje ve většině případů rovněž ve prospěch podnikavých podvodníků. Proč asi?

Obviňuji Policii České republiky a Státní zástupce, že se staví laxně k trestním oznámením občanů, nedotahují vyšetřování do konce a nejsou ochotni proti evidentním podvodníkům vznášet obvinění. Proč asi?

Počet exekucí každým rokem stoupá! Spočítal ovšem někdo, kolik z těchto exekucí bylo provedeno oprávněně a na základě oprávněných pohledávek?

Strach jaký vládne v zemi, se dá již srovnávat ze strachem lidí v padesátých letech minulého století, nebo za fašistické okupace. Exekutoři vstupují do domů lidí stejně nečekaně a stejně neoprávněně, jako tehdy gestapo!

Je možné, že se najdou jedinci, kterých se ZATÍM podobné starosti netýkají a kteří mě obviní ze šíření blbé nálady. Za okupace a za totality se rovněž našli lidé, kteří nechtěli vidět co se kolem odehrává a tvrdili, že vše je v pořádku a život je krásný.

Ano život v naší zemi by mohl být krásný a jak pravil kdysi pan Hrušínský „...tady by mohlo být tak hezky!“ Kdyby každý občan a zejména ti v jejichž moci je cokoli v tomto směru změnit, začali neprodleně konat, než bude pozdě...Pokud náhodou již pozdě není!

Autor: Světlana Glaserová | pondělí 21.11.2011 11:26 | karma článku: 25,91 | přečteno: 3177x