A je to tady!

Konečně  po roce a půl od podání žaloby, se klienti poškození společností PROLUX Consulting Int.s.r.o., dočkali, že bude dne 17.5.2012 jejich žaloba projednávána před Obvoním soudem pro Prahu1. v 10:00  č.dv.256 2.patro. Tato společnost, která se před veřejností presentuje jako realitní kancelář, okradla od roku 1998 stovky klientů o statisíce až miliony korun. Ačkoli bylo na tuto společnost uplatněno asi 600 trestních oznámení, policie přesto případ zametla pod koberec s odůvodněním, že nebyla naplněna skutková podstata trestného činu podvod, neboť klienty prý nikdo nenutil k podpisu NÁSILÍM! Poškozeným klientům tedy nezbylo nic jiného, než založit vlastní občanské sdružení Stop trestuhodným obchodním praktikám - STOP a hledat zastání u občanského soudu podáním žaloby O ZDRŽENÍ SE PROTIPRÁVNÍHO JEDNÁNÍ. Není jistě bez zajímavosti, že nejen vedení PROLUXU, ale i právníci, jejichž služeb PROLUX využívá jsou natolik morálně zvrhlí, a zároveň zřejmě tak hloupí, že se rozhodli zastupovat nejen PROLUX samotný, ale zároveň i klienty proti PROLUXU!

 

O tomto vážném přestupku proti advokátní etice již byla spravena Advokátní komora. Ráda bych věřila, že se JUDr.Dušan Rendl a Mgr.Jaroslava Malá dočkají po zásluze odměny. Vzhledem k tomu ovšem, že  je všeobecně známo, že v našem soudnictví se člověk leckdy nestačí divit, co všechno může být některým osobám tolerováno. Necháme se tedy překvapit.

Každopádně je ale nařízené jednání (ať již bude proti nám stát jakýkoli právník PROLUXU) velmi pozitivní zprávou.

Každý den mi píše několik nových  "proluxovaných" nešťastníků a každý den vyřizuji navrch desítky e-mailů. Už bych se namouduši ráda zase věnovala svému povolání!

Více o našem sdružení a o PROLUXU všeobecně najdete na našich stránkách:www.stop-prolux.net

 

 

 

Autor: Světlana Glaserová | středa 28.3.2012 16:54 | karma článku: 19,30 | přečteno: 1616x