Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Pane autore, jděte někam s tím vaším zimním a letním časem! Existuje pouze astronomický čas, u nás konkrétně SEČ. Vše ostatní je absolutní nesmysl, výmysl, lidský konstrukt, popírající vesmír, přírodu, přirozenost. A vše, co popírá přírodu a její zákonitosti, je (nejen) pro člověka škodlivé, ač se vám to líbí nebo ne a ač můžete milionkrát opakovat, že zrovna vám ten "letní" čas vyhovuje.

Podívejte se do přírody, na zvířata....ti zůstávají věrni svým instinktům a každý pokus člověka o zásah do přírodního, přirozeného dění nesou velmi špatně. Ani člověk není v tomto výjimkou, jen má k dispozici spoustu výmluv a spekulací, jak přírodu (a tedy i sebe!) ke svému domnělému prospěchu obelstít. Příroda si ale naštěstí jede po svém a člověk je proti ní takové malé, bezmocné nic.

3 4
možnosti
BG

Jít "někam" můžete jít i Vy, Chmelíku. O tom, co je nebo není nesmysl, naštěstí nerozhodujete, tohle si můžete dělat ve své domácnosti. Časomíru a určování času si vymyslel člověk, aby dal svému životu jakýsi řád.

A vše, co popírá přírodu, určitě pro člověka škodlivé není, ať se Vám to líbí nebo ne. A klidně to můžete opakovat miliónkrát.

Argumentace přírodou je možná na místě, ale člověk si právě kvůli svým rozumovým schopnostem svět přetvořil ke svému lepšímu fungování.

2 0
možnosti
LH

Bronislav Gabryš

.....ale člověk si právě kvůli svým rozumovým schopnostem svět přetvořil ke svému lepšímu fungování....

Máte pravdu a tak kvůli přetvořování přírody dneska chybí spodní voda (kvůli sobě si zabetonováváme a zaasfatováváme nejúrodnější pole ) přece kvůli sobě dovážíme potraviny přes půl Evropy a sami si na polích stavíme markety místo abychom si tu zeleninu na těch polích vypěstovali, přece kvůli sobě se dnes staví meandry apod. podle toků potoků a řek (ale vždyť tady byly odjakživa, ale přece člověk si předělával přírodu kvůli sobě a lepšímu fungování).

A tak navzory přírodě tady budeme dále prosazovat letní čas, abychom tu přírodu mohli více devastovat.

2 3
možnosti
BG

Mícháte melouny a jahody a vychází Vám brambory. Tohle je téma o něčem jiném. Zkuste to znovu, tohle je celé špatně.

2 1
možnosti
Foto

;-D

Tak prý letním časem devastujeme přírodu

;-D;-D;-D

1 0
možnosti
PS

P47e52t20r 19S76k93á51c35e77l

19. 4. 2022 21:58

Poku se shodneme, že člověk, tedy lidský organismus je součástí přírody, tak nemoci, které LČ přináší, jsou logicky devastací přírody. Jsou na to důkazy, viz:

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/331959-po-zavedeni-letniho-casu-pribyva-o-ctvrtinu-vic-infarktu-zjistila-studie.html

1 1
možnosti
Foto

Lidem dělá problém posuny času, nikoli samotný letní čas

1 0
možnosti
PC

p. Gabryš: také vás neoslovuji "Gabryši". Buďte proto tak laskav a držte se alespoň elementárních základů slušného chování.

0 0
možnosti
BG

Nápodobně, Chmelíku. A mohl byste začít tím, že nikoho nebudete posílat někam. Buďte tak laskav.

1 0
možnosti
PC

"...člověk si právě kvůli svým rozumovým schopnostem svět přetvořil ke svému lepšímu fungování." (p. Gabryš)

----------------------------------------------------------------

Tak to tedy jo, ty plody "přetvořování" vidíme všude kolem sebe.... RvLidská pýcha nezná mezí - a příroda nám to dává pěkně sežrat. A pokud to někdo nevidí, tak je opravdu nenapravitelně natvrdlý a slepý.

1 1
možnosti