Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

OK, myslim, ze do Keni nepojedu. To je takova parada, sednout do auta a jet do prace tisic kilometru pres tri zeme bez zastaveni, kontrol, dotazniku, byrokracie. Tedy, vcera jsem vyplnoval neco pro OSSZ a bylo to podobna zalezitost. :-/

0 0
možnosti

Ále, no tak do Keni holt nezavítám, jak prosté, Watsone. Safari je sice super, ale nemusím být všude. Oni by si to rozmysleli, kdyby jim tam turisti přestali úplně jezdit. Pracovat neumí, jemon ždímat prachy z druhých za to, co vytvořila příroda.

0 0
možnosti

Vždyť my děláme ostatním to samé. Nemáme právo brečet.

Když žádáte o Schengenské vízum, musíte

1) Zaplatit pojištění. A nebo podvádět a zaplatit malou částku za fiktivní pojištění

2) Rezervovat letenku. Když nežádáte několik měsíců dopředu, musíte tu letenku zaplatit. Pokud žádáte hodně dopředu, můžete si koupit flexibilní letenku, která je o dost dražší. Nebo podvádět a kupovat rezervaci, o které víte, že jí zrušíte.

3) Doložit peníze, předem zaplacené ubytování. Tady stačí podvádět jednoduše a rezervovat si ubytování, které potom zrušíte

4) Jít na agenturu, která se Vás pokusí stáhnout o další peníze. Protože víza jsou dvoukolová. Nejdříve jdete na agenturu, která Vám zkontroluje dokumenty a neboť to je soukromá agentura, je v jejím zájmu na Vás vydělat více než je oficiální poplatek. A že na to mají možnosti. Pak až jdete na ambasádu. To také znamená, že na udělení víza můžete čekat klidně měsíc.

5) Neboť je celý proces složitý a při chybě se lze snadno setkat s odmítnutím, hodně žadatelů zaplatí pár set dolarů zprostředkujícím agenturám.

6) A pak čekáte. Když Vám udělí vízum, jste v pohodě a jedete. Pokud Vám vízum neudělí, když nepodvádíte, přijdete o peníze za letenku (případně jen čekáte pár měsíců na to, až Vám to letecká společnost vrátí), přijdete o peníze za pojištění, ubytování, .... . A nebo zaplatíte malou či větší částku agenturám, která Vám pomohou podvádět.

Jinými slovy, vítejte v EU. Ani Keňa na nás nestačí

2 0
možnosti
Foto

A29l10e91š 82G82i67l62l

10. 8. 2022 11:26

Vidím tam drobné rozdíly:

1) Z většiny ekonomicky vyspělých zemí to do EU lze bez víza. Vízum chápu jako klacek pod nohy státům, jejichž "turisty" země nechce (resp. si je chce proklepnout předem). Což u EU platí, do Keni turisti jezdí téměř výhradně ze zemí, které jsou vízy zatíženy.

2) V Keni to dříve bylo bez problémů, víza na hranicích jsou obvykle mnohem jednodušší. Nechápu proč chce Keňa vědět že (např.) někomu byl zamítnut vstup do Íránu kvůli izraelskému razítku.

1 0
možnosti