Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Propaganda šířící se u nás je ještě trapnější. KLDR je každému trnem v oku, protože každý je vůl zmanipulovaný médii, která nesrovnávají, jen chrlí propagandu jako kulomet. Takto se žije v KLDR, žádná sláva, pravda - http://www.kldr.estranky.cz/fotoalbum/pyongyang-nove-fotkyhttps://www.facebook.com/groups/dprkcult/545966095555828/?notif_t=group_activity  A takto třeba v západem chráněných monarchiích http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/51742/muz-o-svatebni-noci-smrtelne-zranil-svou-osmiletou-novomanzelku.html  Tak kde je větší diktatura?? Mají šejkové právo mr*at 10 leté dívky nebo nemají?????? V komoušských státech není demokracie a občas je třeba držet hubu a krok. V arabských státech je zase třeba držet nohy pořádně od sebe. Píšu to na tvrdo, protože chci aby se alespoň někdo v postojích k KLDR trochu zamyslel... Všechno se nedá koupit za peníze... Jak je na tom KLDR třeba v rozvodovosti? Kolik párů v KLDR se v průběhu života začne tak nesnášet, že spolu nemůže žít a vychovávat dítě? Nevím, ale asijské země obecně si v podobných statistikách nevedou špatně, ČR je v rozvodovosti čtvrtá na světě!! Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna... Za chvilku budeme národ parchantů, ale šťastní, že nenávidíme komunisty, vskutku idi*tí myšlení ;-)

0 0
možnosti
MR

M81i23l98a10n 32R38a70d38e41k

13. 10. 2015 18:37

mno, soudruh Filip a cesti komuniste maji asi jine mineni

0 0
možnosti
JR

J50a67r28a 84R87a61n15k

12. 10. 2015 23:08

Nedavno jsem docetla:  North Korea: State of Paranoia

Zajimave jsou take pribehy Japoncu, kterri byli uneseni jako deti, pamatuji na 5, kteri se po dlouhem dohadovani mohli vratit.

0 0
možnosti
Foto

Vy se mýlíte, když si myslíte, že účinnost totalitní propagandy je absolutní. Za prvé se nutně v čase mění její zaměření, takže vznikají v ní díry, a tedy vždy nutně se rodí pochybnosti. Mohl bych uvádět na příkladech z našich dějin. Jak si stěžovala Stella Zázvorková v roli učitelky Dvořákovi v roli ředitele v r. 1968. Napřed TGM (a Karel Čapek dodávám) byl, pak nebyl, pak byl trochu atd.

Za druhé i sebemenší díra v sítí má následek roztržení celé sítě.

0 0
možnosti
JC

Co mne překvapuje úplně nejvíc je podpora a apologetika Kimovského panství od českých komunistů. To je věc, kterou opravdu nechápu.

Protože mám jako všichni vysokoškoláci mého věku státnice z marxismu-leninismu (bylo to povinné na VŠECH vysokých školách), znám dobře marxistickou teorii a její leninskou modifikaci, částečně i její stalinskou modifikaci. A právě proto postoje českých komunistů vůbec nechápu - takovou zradu Marxova učení a Leninových thesí si vůbec nedovedu vysvětlit.

Vždyť KLDR je extrémní formou orientální despocie, kdy vládnoucí třída vlastníků výrobních prostředků je představována jedincem, absolutně absolutním monarchou a vlastníkem všeho a všech, pro něhož je vše organizováno a zařízeno a zabezpečeno, a všichni ostatní jsou jen vykořisťovanými nevlastníky, kteří jsou na tom hůře než i než "ideální" klasický proletariát, protože nevlastní ani ty své děti. Monarcha a jediný vlastník všeho a všech se nikomu nezodpovídá, za nic není zodpovědný, s nikým se nemusí radit a vše je jen podle jeho vůle.

Komunisté by měli být v čele těch, kdo proti takovému ultravykořisťovatelskému systému bojují. A oni ho hájí 8-o.

Fakt to vůbec nechápu.

Jediné vysvětlení, které mne napadá, že je to jejich pojistka před tím, aby náhodou nebyli příliš volitelní a nezískali ve volbách moc a tím i odpovědnost.

2 0
možnosti
Foto

A19l62e65š 41G91i49l54l

12. 10. 2015 10:50

Mám spíš pocit, že marx-leninské učení je cíl, ke kterému nevede cesta. Vždycky někde po trase někdo špatně odbočí a skončí to u gulagů, izolace a vykořisťování mas.

Situace v KLDR mi připomíná optimální kombinaci Orwellových knih Farma Zvířat a 1984. Je tam téměř všechno, co v těch knihách. Jako by se v nich někdo shlédl a dělal všechno proto, aby dovedl Velkého Bratra v kombinaci s prasetem Napole-Unem k dokonalosti.

3 0
možnosti
PK

P82a57v23e76l 85K77u96l62a

12. 10. 2015 8:28

No když čtu diskusní příspěvky Chrástka, Petříka a spol. pod některými články, je to skoro to samé :-/:-)

6 0
možnosti
Foto

Ještě před několika lety existovala naděje, že tito rudí polomozkové vyhynou samospádem.

2 0
možnosti
Foto

Pokud návštěvník KLDR opravdu vidí to, co vidí a ne to, co mu předkládají místní průvodci jako to, co má vidět, ani si tu otázku, kterou část korejského poloostrova potkalo 70 let bídy a utrpení, nemusí klást.

3 0
možnosti