Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M98i64k37e 46G20i44l62l

2. 7. 2021 8:29

Typičtější než tyhle fanatické fankluby jsou obvykle nějaké spolky expatů. Ale to je zcela pochopitelné. V ČR je celá řada organizací, sdružující zdejší Rusy, Ukrajince, či Bělorusy. Ale spolek, který by za každou cenu tlačil ideologii a propagandu nějakého cizího totalitního státu, ten tu máme po Pektusanu asi jen jeden. Jmenuje se KPR, nebo také Kancelář prezidenta republiky. :-)

0 0
možnosti
PB

R^ hezky a seriózně popsáno.

2 0
možnosti
DP

Nic noveho pod sluncem, sympatizanti s totalitnimi ideologiemi se bohuzel vzdycky najdou, jeden z prikladu je irsky spisovatel George Berhard Shaw , ktery v tricatych letech byl nadseny podporovatel SSSR a pak zase v casti ctyricatych let jeden cas sympatizoval s Hitlerem. Asi pred pulrokem jsem se dival na zajimavy dokument dansko-svedske televize MULDVARPEN (nevim, zdali byl prelozen do cestiny a uveden na nejakem ceskem TV kanalu, bylo by to dobre) kdy "pata kolona" KLDR "backfired" (nevim vhodny cesky vyraz, ani nejde najit ve slovniku, uz 56 lety zivot v cizine moji cestinu moc negativne ovlivnil, predem dekuji ctenarum za tip na odpovidajici cesky vyraz), jednomu Danovi se podarilo vloudit se do pate kolony a udelatv ni zavratnou karieru , cimz mohl poridit (vetsinou potaji) dokumenty o casto spinave praci techto severokorejskych "patokolonistu". Ted sem prave zjistil, ze ten dokument je i v anglictine a davala ho BBC pod jmenem "The Mole - infiltrating North Korea", pokud jej nedavaji ceske TV kanaly, mozna by sel na BBC Play shlednout, je to zajimave. Jinak pane Alesi, po Vasich clancich asi uz Vam nikdy severokorejci nedaji vstupni vizum.;-)

1 0
možnosti
Foto

A31l23e78š 46G15i68l48l

1. 7. 2021 12:46

Díky za příspěvek. Jistě, dokument Krtek jsem viděl, jenom si nemyslím, že česko-slovenští členové KFA (ať si říkají jakkoliv) jsou na takové vysoké úrovni :-).

Backfire v tomhle kontextu je něco jako "obrátilo se to proti nim samotným", nebo jednoduše "mělo to opačný účinek". Já bych asi napsal něco že důvěrou k tomu Dánovi se soudruzi střelili do nohy :-).

2 0
možnosti
Foto

Velice pěkný článek.

Co se týká fanoušků Bhútánu, je pravda, že o žádném, kromě sebe, nevím a i já jsem pasivní fanoušek.

1 0
možnosti
Foto

A55l70e97š 13G81i50l48l

1. 7. 2021 13:28

Zrovna Bhútán je vlastně z pohledu cestovatele taky taková Severní Korea :-)

0 0
možnosti