Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdravim, cetla jsem i cast deniku z cesty, shodou nahod jsem si nedavno udelala doma asijsky film.dny, a tenhle mix mi privodil vzpominky na cas pred '89 u nas. Pionyri, vsude sama ruda budovatelska hvezda, rusti vojaci s rodinami, Rude pravo atd. Byt KLDR jaksi mnozstevne i v jinych ohledech prekonava nasi minulost v mire zla i nesvobody, zavan vzpominek byl dost silny.

Cestujte a piste dal, ja se vratim ;)

0 0
možnosti
Foto

A81l11e59š 61K43l77o26n

1. 10. 2015 18:53

Že by z cestováním jen tak brzy skončil bych řekl že rozhodně nehrozí ;-)

0 0
možnosti

M13i94l92a59n 47R95a72d53e70k

30. 9. 2015 17:13

pekny, dal jsem si vas do vyberu. Neni nad tim cestovat, a ne jen jako turista rozvalujici se na plazi. To asi chybi politikum, proto maji takove detinske predstavy o zaclenovani muslimu.

A vam karmaR^

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé. Jen mně v této souvislosti napadá otázka, jestli neřešíte vnitřně problém, že jste možná tu nebohou prodavačku, tím že jste jí poskytli dolary, poslali štandopéde do koncentráku.

2 0
možnosti

Celkem nepochybuji, že ji tímto tam poslali...žádné "možná" ale zcela určitě. Smutné.

1 0
možnosti
Foto

A37l60e69š 73G34i25l83l

30. 9. 2015 13:03

Kompletní deník z cesty, kde je cca 100 fotek, najdete zde: http://www.akcniletenky.com/diskuze/viewtopic.php?f=29&t=5206

0 0
možnosti

Díky za článek, taky se tam výhledově chystám, tak alespoň načerpám nějaké zajímavé skutečnosti :-)

0 0
možnosti

Jeden známý tam byl asi před 30- 40 léty a tehdy v Pchonjangu byla v neděli v 7.00.povinná rozcvička pro celé sídliště. Není to vůbec špatný nápad., já vstávám brzy , byt mám malý a venku si není s kým zacvičit.

Alespoň bych něco zhubl.:-P

0 0
možnosti

Muzete zacit sam, treba se nekdo prida. Problem u povinne rozcvicky je v jeji povinnosti, ja rada v nedeli rano lezim. Ale kdyby nekdo v blizkosti cvicil rano treba taici na trave a nemela bych pocit, ze budu objektem v zoo (coz bych na soucasne adrese mela), taky by me to lakalo

1 0
možnosti
Foto

moc zajímavý, těším se na další, ale chtělo by to víc fotek, ne?:-)

1 0
možnosti

Souhlasím zajímavé, ale aspoň nějaký odkaz na nějaké galerky. Je to zajímavá země a nejezdí sem každý.

0 0
možnosti
Foto

Výborně. Rád si Vaše postřehy přečtu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 245
  • Celková karma 19,46
  • Průměrná čtenost 1413x
Jsem potápěč. Pokud se ocitnu na břehu moře, neumím se tam jen tak válet. Ze břehu vypadá každé moře stejně, ale svět pod hladinou je pokaždé jiný. Přijdu si stále jako začátečník, a o začátcích s potápěním jsem napsal i knihu První krok pod hladinu.

Jsem pisálek. Baví mě psát. Baví mě psát o místech, o kterých moc lidí nepíše. Raději budu psát články o Pchjongjangu a Kábulu než o Dubrovníku a Bibione. Nejsem si jistý, jestli to po mně někoho baví i číst, ale stejně píšu. Třeba si to v důchodu po sobě jednou všechno přečtu a řeknu si: Dobrý.

Jsem rychlocestovatel. Raději nakouknu za týden do dvou zemí, než bych zůstával v jedné. Jet na pár hodin, na otočku, do Japonska, mi dává větší smysl, než do Japonska nejet vůbec.

Jsem řidič. Nerad se nechávám vozit, chci být pánem volantu nebo sedět na místě spolujezdce s mapou v ruce. Když chci vypnout, řídím. Tisíce kilometrů napříč Evropou nebo Amerikou.

Jsem optimalizátor. Umím si správně vybrat zavazadlo a pokud to není třeba, umím si odříct odbavené zavazadlo a užívat si svobodu s příručním batohem. Naopak, pokud se jede autem, není důvod si s sebou nevzít kousek domova, luxusu moderního světa - židli, chladicí box, nůž.

Jsem plánovač. Chci vědět, kam se jede, co se tam bude dělat, jíst, chci vidět mapu, šťourat se před cestou na internetu. Stejně to nakonec končí improvizací...

Jsem akční letenkář. Umím najít letenky levně, a umím se rychle rozhodnout, jestli za danou cenu a za daných podmínek chci nebo nechci letět.

Jsem extrémista. Raději pojedu do Iráku než do Španělska, raději pojedu do Severní Koreje než do té Jižní. Mám rád místa, kam nikdo nejezdí, mám rád otevřený prostor. Špicberky, Island, Saharu, Aralské jezero.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky