Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HV

CK je tu (myslím) pro to, aby svým pot.klientům nabídla nějakou přidanou hodnotu oproti sólo zájezdům. Ve Vašem případě to byla záležitost kolem covidu, někdo neumí AJ, jiný se neorientuje v kupování letenek a bookingu hotelů... každý má něco. Já byl letos sólo v Portugalsku a bez znalosti Portugalštiny a AJ celkem peklo. V tomto bych to měl a CK snažší, ale na cenu kterou jsem za dovolenou dal bych se s CK nedostal. Dlužno ovšem říci, že s dítětem bych si takové dobrodružství nedovolil...

1 0
možnosti
JP

Pro vás zřejmě platí první část nadpisu blogu pana Omelky.

0 0
možnosti
DP

Jsou i destinace , kam se da jet jenom s cestovkou, v nasem pripade Bhutan pred par lety. Sice to stalo majlant, ale nebylo vyhnuti. Meli jsme stesti na cestovku (vybrali jsme si bhutanskou) a jeji sluzby byly perfektni, prijeli pro nas autem na hranicni prechod s Indii (Phuntsholing) a pak nas povozili po Bhutan-u a na konec pobytu odvezli i na letiste v Paro. Podminka viza do Bhutan-u je alespon jedna povinna cesta letadem bhutanskych aerolinek, my zvolil na zparecni cestu let z Bhutan (letiste Paro) do Kathmandu (Nepal), letadlo leti totiz v tomto pripade kolem Mt. Everestu a pohled na vrcholek Everestu je zazitek na zbytek zivota. Jinak mam dojem ze i cesta do KLDR musi pres cestovkou.

0 0
možnosti
Foto

A98l51e46š 74G83i57l46l

5. 1. 2021 12:24

Je to tak. Bhútán je vlastně taková zvláštní verze KLDR :-). Ostatně i v článku píšu, že cestovka pro poznávací zájezdy dává smysl, a pro ty země, u kterých to moc jinak nejde (třeba ještě Turkmenistán), dvojnásob.

0 0
možnosti

No, vlastně jste si v průběhu psaní sám správně odpověděl.

Buď musí cestovka nabídnout lepší ceny hromadně nasmlouvaného ubytování a dopravy ... nebo nějakou nadstandardní službu (průvodce, tématický program a pod). No, pro někoho může být zajímavá i společnost, resp. "účastníci zájezdu";-)

5 0
možnosti
PV

Podle meho nazoru bude vzdy rozhodovat cena, nejvice v pripadade, ze se nekam leti. Kdyz budu cestovat sam a v podstate se muzu rozhodnout ze zitra odlitam (protoze jsem prave sehnal letenku na druhy konec sveta za 2000), tak mi to jednak cestovka nezaridi a ani na tu cenu se nedostane (a pres booking apod. si sezenu bydleni v cene primerene vzdy). Jenze kdyz chci vyrazit s celou rodina (2+2, 2+3), mam na vyber letni prazdniny +-2 tydny pred a po, musim sladit dovolenou v praci pro dva zamestnance pul roku dopredu, pak rad vyuziju cestovku, neb cekat, ze sezenu 2 dny pred predpokladanym odletem levnych 5 letenek je z rise vlhkych snu.

U autokarovych zajezdu pak muze byt pricinou nevhodny stav vlastniho vozidla, ale to se da resit treba vypujckou od nekoho z rodiny, takze u tohohle typu dovolene je jiste levnejsi jet po vlastni ose, pokud to aspon trosku mozne je.

1 0
možnosti
VH

Aleši Severní Koreu jste navštívil bez cestovky?

0 0
možnosti
Foto

A19l86e45š 91G35i21l39l

5. 1. 2021 9:26

Nenavštívil. Proto to - pokud nečtete jenom nadpisy - v článku rozvádím že s českou cestovkou z Česka. Nicméně služeb různých cestovek na místě občas využije - tři dny v Bolívii, výlet někam (např. chilská ALMA) kam se indivindy nedá. 60% cesty jsem si organizal sám (alespoň tedy u první cesty do KLDR), ten týden z a do Pekingu jsem musel - ač nerad - nechat na cestovce.

Podobně to bylo s Uzbekistánem, oficiálně tam člověk jede s cestovkou, která mu "vyřídí" "pozvání" a "ubytování" a "průvodce". Jen v reálu nic z toho neexistuje. Tady taky cestovka v podstatě zařídí jenom to, že vás do země pustí. Pak už s váma nemá nic společného, převezme si vás jedině správná turistická mašinérie.

0 0
možnosti
Foto

Stále stejná písnička - za malý peníz všichni chtějí bezvadné služby. Když si vše dokážete zařídit sám lépe, proč využíváte cestovku? ;-D

0 0
možnosti
DP

Mam dojem, ze hlavni duvod k tomu, ze autor vyuzil cestovku bylo bezproblemova zmena terminu odletu v pripade positivniho testu na Covid jednoho z ucastniku. I ja, jenz jsem podnikl celkem 4x cestu kolem sveta na vlastni pest, nekdy cestovky vyuzivam, nekdy je to pohodlnejsi, krome toho severske cestovky (svedske a danske) ktere vyuzivam jsou pruzneji v poskytovani sluzeb nez to co popisuje autor. Jeste jedna vec - pred 8 lety jsme meli jet s cestovkou. Kvuli urazu par dni pred odletem sem musel cestu zrusit, nastesti sem mel cestovani pojisteni primo u cestovky, tak sem zanesl potvrzeni od lekare do cestovky a vecer uz sem mel penize "do halire" co sem za cestu zaplatil zpatky v me bance. Predloni jsme meli zarizenou cestu na Kavkaz na vlastni pest, sice taky pojisteni pro pripad nemoci, coz se bohuzel stalo 4 dny pred odletem, pojisteni sice bylo, ale vsechny penize co sem zaplatil za letenky a zalohu na ubytovani jsem jeste do dnesniho dne zpatky nedostal a taky asi uz ne! dostanu. Pojistovna i ja se musime handrkovat s leteckymi spolecnostmi, v pripade, ze by to bylo s cestovkou s pojistenim u cestovky, penize uz bych davno mel bez handrkovani. Ovsem toto je popis situace na Severu, jak to vypada v CR nevim.

2 0
možnosti
  • Počet článků 245
  • Celková karma 19,46
  • Průměrná čtenost 1413x
Jsem potápěč. Pokud se ocitnu na břehu moře, neumím se tam jen tak válet. Ze břehu vypadá každé moře stejně, ale svět pod hladinou je pokaždé jiný. Přijdu si stále jako začátečník, a o začátcích s potápěním jsem napsal i knihu První krok pod hladinu.

Jsem pisálek. Baví mě psát. Baví mě psát o místech, o kterých moc lidí nepíše. Raději budu psát články o Pchjongjangu a Kábulu než o Dubrovníku a Bibione. Nejsem si jistý, jestli to po mně někoho baví i číst, ale stejně píšu. Třeba si to v důchodu po sobě jednou všechno přečtu a řeknu si: Dobrý.

Jsem rychlocestovatel. Raději nakouknu za týden do dvou zemí, než bych zůstával v jedné. Jet na pár hodin, na otočku, do Japonska, mi dává větší smysl, než do Japonska nejet vůbec.

Jsem řidič. Nerad se nechávám vozit, chci být pánem volantu nebo sedět na místě spolujezdce s mapou v ruce. Když chci vypnout, řídím. Tisíce kilometrů napříč Evropou nebo Amerikou.

Jsem optimalizátor. Umím si správně vybrat zavazadlo a pokud to není třeba, umím si odříct odbavené zavazadlo a užívat si svobodu s příručním batohem. Naopak, pokud se jede autem, není důvod si s sebou nevzít kousek domova, luxusu moderního světa - židli, chladicí box, nůž.

Jsem plánovač. Chci vědět, kam se jede, co se tam bude dělat, jíst, chci vidět mapu, šťourat se před cestou na internetu. Stejně to nakonec končí improvizací...

Jsem akční letenkář. Umím najít letenky levně, a umím se rychle rozhodnout, jestli za danou cenu a za daných podmínek chci nebo nechci letět.

Jsem extrémista. Raději pojedu do Iráku než do Španělska, raději pojedu do Severní Koreje než do té Jižní. Mám rád místa, kam nikdo nejezdí, mám rád otevřený prostor. Špicberky, Island, Saharu, Aralské jezero.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky