Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Jsem extrémista. Raději pojedu do Iráku než do Španělska - OK super, navrhuji 14dni ala Kabul, napric Afghanistanem :-P

0 0
možnosti
DP

Diky za zajimavy a pro nas tedy mne a moji zenu velmi aktualni blogR^My jsme meli v planu navstivit a projet Island v roce 2016 pri zastavce na ceste po severni Americe,(uz sme meli zabookovanou, ale nastesti jeste nezaplacenou letenku od nas -Reykjavik -s 5 dennim pobytem na Islandu- Edmonton s Icelandair-em) bohuzel kvuli vazne nemoci mladsi sestry me zeny z toho seslo.

Chteli jsme jet na zacatku leta 2019, ale znamy, ktery na Islandu byl uz po treti a prave se vratil, nam doporucil, abychom pockali na podzim, pry Island byl uz koncem jara neskutecne "preturistovany", vsude preplneno, draho a drive vuci turistum pratelsti islandane uz ty hordy turistu "nemuseli" a dost jich bylo iritovano - mozna podobna situace jako u casti Prazanu pred Covid-em. Cestu sme odlozili na podzim 2020, samozrejme z toho nebylo nic. Ted uvazujeme o ceste ted koncem srpna nebo zacatkem zari. Jelikoz ste tam byl ted nedavno, chtel bych se zeptat, jak je to s "hordy" turistu na Islandu ted. Sice kvuli pandemii by jich tam nemelo byt tolik, ale z naseho letiste, tam ted leta Icelandair denne dvakrat a dva dny tydne tydne dokonce trikrat denne, takze alespon ze Skandinavie tam proudy turistu budou. My uz po ceste po Islandu budem zavisli na mistnich cestovkach - za prvni mame uz roky a za druhe kvuli urazu leve nohy sem posledni dve leta ztratil skoro vsechen citv leve noze a tak mackat spojku by mohlo byt riskantni jak pro nas tak pro ostatni. Budu se tesit na pokracovani a s diky prijmu jakykoliv nazor ohledne situace a cesty po Islandu.

0 0
možnosti
Foto

A69l64e52š 74G38i65l10l

4. 8. 2021 11:28

Dobrý den, spojku vyřeší auto s automatickou převodovkou :-)... ale vážně, můžu srovnávat s rokem 2011 a bylo tam turistů přibližně stejně, tedy soudím, že v roce 2019 jich mohlo být klidně dvojnásobně. Čím dále od Rejkjavíku, tím lépe, Západní Fjordy (příští článek) byly úplně v pohodě.

Ohledně Islanďanů... já tam prakticky kromě recepce kempu a kasy v obchodě nikdy nikoho nepotkal. Benzínky bezobslužné, myčky bezobslužné, v termálních pramenech nikdo, a na přírodních památkách prakticky jen turisti. Ale chápu, že místa jako Vík, kde je pár set obyvatel ale pár tisíc postelí pro turisty, musí být pro místní problematická.

1 0
možnosti