Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IN

Zajímavé čtení, jste "světoběžník", škoda, že nejsou detailní zážitky z různých lokalit.

Nejen ze zemí Sovětského svazu, které se kdysi navštěvovali často, hlavně ale Rusko - Moskva, Leningrad. Absolvovali jsme podnikový výlet "letadlem družby". Hlavní město Uzbeků Taškent byl prvomájově vyšperkovaný, průvody směřovaly na náměstí s velikou sochou Lenina. Překvapením byli muslimové spěchající na modlitby, pod paží si každý nesl kobereček, také jsme prvně viděli žebráky - ženy, seděly s děckem v náručí v prachu před mešitou. Mnoho památných míst, které se nedají popsat. V Baku kromě jiných exkurzí byla návštěva muzea koberců, všude vytkána podobizna Lenina. Ropovody a znečistěné moře. Jerevan nás přivítal řevem klaksonů aut, i tady si muži libovali představou bohatství ve zlatých zubech. Nádherné náměstí do kruhu postavené domy ze sopečného narůžovělého tufu. Nakonec Moskva, zde oslavy osvobození, mnoho jásajících přiopilých lidí.. V podniku vyrábějícím Vodku nás přivítali jako vládní delegaci, stoly plné jídla, ovoce a samozřejmě druhů Vodky. Z Karabachu mám džezvu na kávu jako vzpomínku, tenkrát tam byl klid. Jen útržky zážitků.

1 0
možnosti
MS

Je ještě jeden způsob v trochu jiné rovině. Zřejmě jste nebyl unesen/deportován KGB/FSB a to je dobře. ;-)

1 0
možnosti
MB

V dobách bájného socialismu - se objevil Vlak Družby SSM ! Nebylo to povinné, bylo to vhodné. Nepopsatelné zážitky !! Při přehazování podvozků vagonu se zájezd rozdělil na 2 části. Slušní - s CKM už nikam nepojedu - trčíme tady 4 hodiny ! Opilci - Prý jsme něke stáli !? U okna jsem pochopil marnost snah Napoleona i Hitlera - nekonečné dálavy! V Moskvě hotel - co s večerem? - koupíme si Vodku. Pochod za flaškami - Magazin, malčiki nědaleko! Neuvěřitelný smrad - pyramida ryb. Pulty nejsou - kořalka není! Jakési pytlíky s jáhly - mega fronta venku! Hurá tam - Čeho želajetě? Vodku 6 ks - odin, dva, tri - uže nět - fronta zahučela! Družební městečko Dubovka, (u Stalingradu). Já tušil, že se tam asi pije! Proslovy - po deci přípitky. Kdo nepije, (nemožné), je nepřítelem SSSR! Za 60 minut - úplně jiný obraz v sále! Prchl jsem ven v pudu přežitelnosti! Tu jakési harašení kolem popelnic - jakási postava se zvedá! Vot što - Eto direktor traktorova zavoda! Jsem rád, že jsem absolvoval (a přežil). Člověk mnohé pochopí, doporučuji ... :-)

1 0
možnosti
Foto

A49l12e70š 83G38i70l32l

2. 8. 2018 10:34

Od největšího místního guru to - zejména mě jako rodilého ostravaka - potěší jak cyp :-)

1 0
možnosti
SN

:-)......Jste odvážný! Moc se mi to líbilo . R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

A74l69e18š 51G38i23l27l

2. 8. 2018 8:35

Odvaha je pro mě skákat z mostu, letadla, nebo lézt po skalách. Tu nemám. Ale na cestování ji naštěstí nepotřebuju. Když člověk trochu cestuje, zjistí, že i policajti jsou jenom lidi a lidi jsou všude na světě dobří. Drtivá většina z nich.

5 0
možnosti