Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Hezký článek. A teď si představte, že existuje i pojištění odpovědnosti pejskaře za škodu způsobenou jeho psem. Naprosto logické pojištění - viz zkušenosti vašich příbuzných. Akorát jsou ve výluce z plnění plemena jako staford, pitbull, americký pitbull atd. To je dobrá pojistka, že?

Tu alergii chápu. Je podobná alergii na "rádoby" rodiče dítěte.

1 0
možnosti
PC

Mezi nejhorší patří tzv. panelákoví pejskaři, kteří nechávají psa denně o samotě 8 a více hodin, a ten chudák pak celou tu dobu prokňučí, spíše proštěká.

Dle mého názoru jde nejen o nezodpovědnost, ale přímo o týrání zvířete. Neméně pak o bezohlednost vůči ostatním nájemníkům.

2 0
možnosti
Foto

J64a65n 94Š14i30k

13. 4. 2021 14:28

S některými pejskaři mám bohužel zkušenosti, že okamžiku, kdy si dovolíte říci, že je vám prostě nepříjemné a obtěžující když vám pes od bláta skáče po oblečení ve kterém jdete právě do práce, tak se dozvíte, že nemáte rád psy. A kdo prý nemá rád psy, tak nemá rád ani lidi a tečka a jste zkrátka třídní nepřítel všeho živého. Osobně oslovení čokl nepoužívám na psy, ale na některé (zdůrazňuji některé, určitě ne všechny) sobecké pejskaře, kteří nemilují psy jak tvrdí, ale hlavně sami sebe. Hezký den paní

5 0
možnosti
Foto

Krásně jste to napsal pane Šiku. Vám také hezký den!

0 0
možnosti
JR

J26a70n 81R66á56ž

13. 4. 2021 12:28

Je dobře, když se"pejskari" chovají ke svým psům jako k dětem. Tedy s láskou a pozorností. Ale působí stejně odpudivě chování některých rodičů k jejich dětem, u kterých bez jakékoliv rozumné nechají projevovat jejich "osobnost" a vše jim je tak dovoleno, jako obdobné chování chovatelů k jejich pejskům. Obojí je ve svých projevech pro okolí obtěžující a plodí to vzájemnou nevraživost.

5 0
možnosti
JR

J44a79n 36R42á69ž

13. 4. 2021 12:30

Vypadlo slovo:.... bez jakékoliv rozumné korekce(!) nechají projevovat jejich osobnost..... atd

0 0
možnosti
Foto

Moje mnohaleté zkušenosti jsou poněkud jiné. Podle vaší rady by bylo nejlépe pořídit si vycpaného plyšáka, ten na nikoho neskáče, nevrčí, nedělá loužičky atd.

Pokud jste Vy nebo někdo z rodiny měli konflikt se psem, tak to spíš bude ve Vás. Pes umí odhadnout povahu člověka a podle toho se k němu chová.

V jezdeckém oddíle, kam, jsem také chodil, měli hodnou starší kobylu, zvanou Bába. Ale jedna z děvčat, sotva vstoupila do stáje a promluvila, způsobila, že se Bába postavila na zadní, utrhla a začala kolem sebe kopat. Podle Vás ji asi měli dát utratit. Naštěstí vedení oddílu učinilo toto: holku vyloučili. A byl klid.

V místě, kde bydlíme, je velká louka, ráj pro pejsky a jejich páníčky. Kus dál je pak psí cvičák. Vše v pohodě.

Asi žijete v nějakém místě, posedlém zlými duchy.

4 5
možnosti
SL

No, nevím. Pohybuji se vesměs v centru Prahy a čoklaři jsou v mé osobní tabulce "oblíbenosti" hned na třetím místě za cykloteroristy a fanatickými matkami. Jsou často naprosto nesoudní, nechápou, že ostatní lidé nejsou na světě jen proto, aby si měl s čím jejich Alík pohrát, jsou v šoku, že se hněvám, když jejich pelichající vořech skáče na můj oblek, když spěchám na schůzku, nebere jim rozum, jak je možné, že se cizí člověk nechce pomazlit s jejich drahouškem, když si ho ten k mazlení vybral. Stejně to nakonec skončí povinným vodítkem, protože situaci (alespoň v centru některých měst) začíná být neúnosná.

6 0
možnosti
PK

Jsme si s pejsanem tak nějak oba ve vztahu jako lékař a pacient a ta pozice se mění není tedy konstantní.

Mám BOCku a výcvik na ovečky, doma nejsou tak máme několik míčů.

Bederní a krční páteř mě přestala bolet po náročných procházkách. V obci jsme založili společnost Seberhov**sro. a naši ulici jednou týdně odkalujeme.

Napadeni jsme byli dvakrát a já vždy podstatně hůře (tak to má přece být).

No a jeden nesouhlas...barfujeme, tzn. že pejsan jí to co lid,jen v syrovém stavu plus přílohy a svědčí mu to.

A to co se stále a stále omílá...za chování a činy psa je odpovědný vždy jeho pan(ička)....to platí a bude i nadále...

3 0
možnosti
Foto

Milý pane Korecký, díky za Vás! Naprosto s Vámi souhlasím. Je oblažující přečíst si, že ještě existují lidé zodpovědní za své mazlíčky, protože zodpovědnost se v dnešní době bohužel vytrácí celospolečensky... V rámci té nevhodné stravy jsem myslela na různé šunčičky, piškotky, tvarohové dezerty/jogurty, apod.

0 0
možnosti
VV

Nevidim problemy ve psech, problem jsou v jejich panickach a panech. Tusim ze jedno ceske prislovi rika: Jakej pan, takovej pes.

Proto se vsemi do utulku, tam o ne bude dobre pecovano.;-D

1 0
možnosti
ML

99% problémů se psy je v bytovkách, na sídlišti. V těchto případech souhlasím s většinou argumentů tzv. antičoklařů. Tam pes nepatří a trpí.

Podle mne i člověk.

0 1
možnosti
Foto

Psi do kabelky tam určitě netrpí.:-) Trpí plemena, se kterými člověk musí hodně pracovat, nebo hodně běhat a nestačí jim 2x denně 5 minut okolo baráku. Gaučáci budou v bytě spokojení.

Martino, ti, o kterých píšeš, jsou důvodem, proč někteří psy a pejskaře nesnáší.

Já psy miluju, ale skákat mi cizí pes do kočáru, tak se asi neovládnu.

Nejhorší kombinace je ostrý pes v rukou člověka s IQ menším než 80.

(aby mě zas nesmazali za vytečkovanou vulgaritu.);-D

7 0
možnosti
FS

Autorko, píšete,že jste milovnice zvířat,ale dle všeho,co jste napsala, tak patříte mezi ty,kteří zvířada bytostně nesnášejí, Pejsek je živý tvor a ne mrtvý robot.

2 9
možnosti
SL

Jak jste k tomu nesmyslnému závěru došel?

5 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Jsem osoba velmi upřímná a mí nejbližší to se mnou mnohdy nemají jednoduché.

Mám ráda výtvarné umění, hudbu, hru na klavír, zpěv, procházky a svou (ne)dokonalou rodinu.

Ráda píši o věcech, o kterých se nemá mluvit (když už o nich není vhodné mluvit), protože by se to mohlo třeba někoho dotknout. 

To vše s nadsázkou mně vlastní.

Jo a díky za 2. místo v kategorii Nováček v Blogerovi roku 2020!

 

Seznam rubrik