Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Vypadá to na Agrostroj Pelhřimov a.s.

4 0
možnosti
Foto

To je Komárek?

Tady na Východě mezi Slovany vždy platí:

"Nikdy neměj vlastní názor. Pokud už máš vlastní názor, nikdy ho nikomu neříkej. Pokud už ho říkáš, zaobal to tak, aby nikdo nepochopil, co jsi vlastně chtěla říct".

2 0
možnosti
RP

To je parafráze na život v totalitě:

Nikdy neměj svůj názor.

Pokud ho máš, tak ho nevyslovuj.

Pokud ho vyslovuješ, tak ho nepiš.

Pokud ho píšeš, tak ho nepodepisuj.

Pokud ho podepisuješ, tak se nediv.

No a dnešní doba toto internetem a sociálními médii pouze poněkud zrychlila.

2 0
možnosti
RP

Článek mně připomněl, jak mne jednou, když jsem byl bez práce, zavolal jeden personalista, že mám jít na schůzk u s jejich ředitelem. Docela velká firma s pár stovkami zaměstnanců, já jsem čekaL nějakou nabídku práce, tak jsem naklusal. Ukázalo se, že panu řediteli se nelíbilo, že jsem kdesi na facebooku nebo linkedinu dost tvrdě zkritizoval jakýsi jeho příspěvek stran práce pana ředitele pro firmu. Tak přikázal svému podřízenému, aby se mnou domluvil schůzku. Tak přes půl hodiny jsem poslouchal ředitelův monolog, jak do roztrrhání těla pracuje pro firmu, jak jezdí po státech Evropy a shání zakázky, jak roky neměl dovolenou, jak za komunistů jeho rodina trpěla a podobné bláboly.

Dnes lituji, že jsem po takových 10 minutách nevstal od čaje a z té ředitelské kanceláře neodešel, ale tehdy jsem byl částečně tak překvapený, částečně tak fascinovaný, jak si takových VIP manažer dovoluje před v podstatě neznámým člověkem, se kterým se vidí poprvé a který k němu nemá žádné závazky, takhle odkrýt takhle psychopatickou osobnost a částečně jsem pořád doufal, že na konci bude nějaká nabídka práce.

Po schůzce jsem dospěl k závěru, že ten člověk potřebuje pravidelně řvát na někoho, ale co se týká jeho podřízených, někdo mu to nějak zatrhnul nebo aspoň pořádně omezil a tak využil takové příležitosi, když na mě měl kontakt a když jsem v diskuzi na internetiu jeho bláboly zkritizoval.

Půl roku nato toho ředitele vyměnili. ;-D;-D

3 0
možnosti
JV

J59a35n 47V56i13j51a26n

15. 9. 2021 7:54

Až přijdete do skutečné praxe tak uvidíte, jak jsou všechna teoretická "školení", "zvyšování kvalifikace" a další "rady" od vysokoškolských profesionálů, kteří v životě neřídili ani trafiku na rohu, ale takovými kecy se dobře živí a píšou knihy, zbytečné a hloupé.

Když se setkáte s panem psychopatem:

1/ může být první dojem úžasný, je možné, že pan pyschopat se na vás (zejména pokud budete pěkná žena (nebo muž?)) srdečně vrhne a bude se snažit vzbudit dojem, že Vy jste konečně první, která přišla mezi dosavadní úplné hlupáky v jeho osobní firmě a budete jeho první pravá ruka;

2/ pokud ale rychle nebudete přislušně "empatická a vstřícná", toto okouzlení za chvíli vyprchá a vy se začnete seznamovat se skutečnou tváří pana psychopata v praxi;

3/ zbystříte, začnete tomu vzdorovat a vyhodnocovat si situaci jestli vám to stojí za to;

4/ buďto si pana psychopata nějak osedláte a začne vás respektovat - klid ale nebudete mít NIKDY, VŽDY musíte být ve střehu! - zůstanete;

5/ nebo zkonstatujete, že vám nějaké umaštěné "benefity" nestojí za to se nechat ničit a rychle odejdete.

0 0
možnosti
OU
JV

J72a93n 42V88i86j35a48n

15. 9. 2021 6:49

Tragédie ovšem je, když se pod takovým psychopatem ocitnou vaše děcka ještě nezkušená a hledající svoje místo v systému. Pak je potřeba v jejich zájmu zasáhnout rychle a účinně. Není to jednoduché, ale jde to!

Pyschopati jsou ovšem zbabělci, jakmile zjistí, že narazili a je pod nimi papírová zem a okolo papírové hradby, zavětří a zareagují. Dohoda s nimi možná není, musejí se vás bát. Tak se nedejte!

2 0
možnosti
JV

J16a66n 61V83i82j11a64n

15. 9. 2021 6:45

Každý si vůči vám odvolí co mu dovolíte, aby si dovolil.

Pokud to má nějaké výhody, pracujte tam klidně dál a nestěžujte si, pokud to už nejde překousnout, odejděte.

Pracoval jsem donedávna pro jednoho psychopata na vysoké škole. Pan Všeználek Všudebyl, všechno zná nejlépe, při "řízení" zastával názor, že "pořádek je pro blbce, inteligent se vyzná i v bordelu". A podle toho to vypadalo:

V pondělí rozdal úkoly každému kdo šel okolo nebo koho chytil na mobilu, v úterý to samé, ve středu všechno zrušil a rozdal úkoly nové, ve čtvrtek to samé a v pátek se ptal po tom co chtěl v pondělí a proč to není hotové a tak pořád dokola.

Neměl žádnou koncepci, nevěděl kolik potřebuje mít lidí, prostě jen aby měl pořád přísun peněz z grantů, dotací a jiných legálních podvodů.

Protože to ale bylo na Vysoké škole, mohl si to dovolit, protože studenti, kteří potřebovali vystudovat, se mu neopovážili odporovat, sklapli a sloužili.

V normální firmě, která musí produkovat a uživit se, by pan Všeználek nevydržel ani týden. Na Vysoké škole byznys bez jakékoliv odpovědnosti jen kvete.

A není sám, takových je tam víc, dokonce bych řekl že většina.

A tato VŠ je technická, nikoliv "humanitní" tam to musí být daleko větší maso.

Osobně jsem to bral jako výzvu, psychopat mně nedokázal osedlat, byl jsem tam na určitou dobu a nemohl mně vyhodit, tak jsem mu to dával z druhé strany. Věřím, že na mně bude ještě dlouho vzpomínat.

1 1
možnosti
RP

A pak se divíme, že nevadí, že na vysoké školy jde 60% ročníku, tudíž i ti s průměrným a mírně podprůmerným IQ. Kteří by dříve neměli šanci získat ani středoškolské vzdělání, protože by se na té střední škole ty čtyři roky neudrželi ani náhodou. Ale na dnešní vysoké škole se udrží a zdárně vyfasují vysokoškolský diplom.

A potom se sekundárně divíme, že se u nás rozmáhají, coby útočiště pro takové vysokoškoláky, všelijaké neziskovky, většinou svou činností státu a společnosti škodící. A současně nejsou schopní lidi na provozování řemeslných středoškolských oborů.

2 0
možnosti
RK

Tu nekdo radi zavolat kontrolu... Co mam zkusenost, tak regionalni kancela inspekce prace se nejakym neplacenim prescasu a zakazy navstevy lekare v prac. dobe neminila zabyvat.....

0 0
možnosti
VV

Copak to, ale dcera svagrove pracovala pro ruskou miliardarku.

To byly teprv horory.

0 0
možnosti
Foto

Ano, pokud nejste ve státním, nikdo se vás nezastane. Jste někdy ráda za to, že peníze chodí včas. Podnikatelé jsou pakáž. Kecy o tom, pokusit se někoho zaměstnat, jsou nejapné floskule. Každý nemá žaludek na to někoho vykořisťovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Jsem osoba velmi upřímná a mí nejbližší to se mnou mnohdy nemají jednoduché.

Mám ráda výtvarné umění, hudbu, hru na klavír, zpěv, procházky a svou (ne)dokonalou rodinu.

Ráda píši o věcech, o kterých se nemá mluvit (když už o nich není vhodné mluvit), protože by se to mohlo třeba někoho dotknout. 

To vše s nadsázkou mně vlastní.

Jo a díky za 2. místo v kategorii Nováček v Blogerovi roku 2020!

 

Seznam rubrik