Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Kdysi Klaus podepsal zákon o vyvlastnění akcií (t.zv. squeeze out). Všichni do jednoho věděli, že je to strašlivě netransparentní pasvil. Ani ti, kteří to vymysleli, si nedovolili ani v nejmenším detailu protestovat proti skutečnosti, že je to zvěrstvo, které nemá místo v jakékoli byť jen trošičku demokratické zemi. Klaus to podepsal bez mrknutí oka i přes obrovské protesty celé odborné veřejnosti. Pak už jen mlčel, jakoby o tom v životě neslyšel. Tahle jeho arogance a doslova chorobná namyšlenost přehluší jakékoli dobré vlastnosti. To, že takový člověk má takovou moc, mě děsí.!!

2 1
možnosti
JN

A dovolím si tipnout, milý autore, že kdybyste udělal něco takového vy, tak byste stejně jako drtivá většina lidí (doufám), týden zvracel a politiky se do konce života ani nedotkl. Pro Klause je to rutina!8-o

0 0
možnosti

No, chlapče, jsi velký ctitel Václava Klause, možná až nekritický. To je dobře, neboť Tě neviním z toho, že by to mělo být z Tvé strany projev čecháčkovské vyčuranosti.

Ale přesto by ses měl pokusit vidět Václava Klause plastičtěji:

Privatizace dle Václava Klause byla velmi nemravná, nejspíše připravená ve Štrougalově Prognostickém ústavu. To, co označoval liberalismem, se mi jeví jako prachsprostá zlodějna. A jejím vyvrcholením je jeho amnestie.

Václav Klaus měl vždy problém s demokratickou dělbou moci a nevhodným způsobem se míchal do moci soudní.

Snaha ODS o ovládnutí justice a policie nemusela být řízena Václavem Klausem, ale nikdy proti tomu neprotestoval.

Nedostatek morálních kvalit mu jistě upírat nebudeš. Je dobře, že si ho vážíš pro jeho tah „na branku“, ano, to je jeho přednost, ale jeho neúcta k obyčejným lidem je víc než zjevná. Na okradení obyčejných malých střádalů v bankách se bezpochyby podílel minimálně tím, že proti tomu nic neudělal. I jeho kuponová privatizace byla jen iluzí pro obyčejné lidi a podvod století dle Miloše Zemana. Vybudoval stranu, která by měla sloužit podnikatelům, ale neslouží. Slouží jen miliardářům, za kterých má ODS provize. Jím vybudovaná strana není pravicová, protože nectí přirozené vztahy a občanskou svobodu. Nestačí jen pravicová rétorika, musí být doplněna i praxí. A to bohužel! :-)

1 4
možnosti
Foto

Samozřejmě, že i Klaus si zaslouží kritiku. Ta má ale jeden jediný háček. Kdyby Klaus nedělal to, zač je kritizován, nebyl by Klausem a kdyby Havel nemyslel tak, jak myslel, nebyl by Havlem.

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale taková snaha o "ochranu Havlovy památky" hraničí s totalitní adorací Lenina, který byl nekritizovatelný a nebo tehdy ještě žijícího Brežněva,

3 4
možnosti
PK

To neni dvoubareve videni bejka. Rad rozdeluje lidi, tak je muze lepe kontrolovat.

4 3
možnosti
Foto

Lidé se spíše svými postoji rozdělují sami.

3 4
možnosti
Foto

Jste taktnější a ohleduplnější, než sám Klaus. Ještě není mrtvý a už o něm píšete jen dobře.

8 6
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1036x
Student, amatérský divadelník, občasný lenoch, maloměšťák, co si už potykal s Prahou.