Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Blogere, budiz Vam mladi omluvou, ze jste jeste nepochopil, ze Cesko, vcetne Lisova, je epicentrem svetove civilizace.

0 1
možnosti
AK

"Křesťanské svátky tak řečeným sekularistům nevadí, holka s muslimským šátkem, jejíž pedagogické schopnosti rodiče chválí, ano."

A nemůže to zcela náhodou být nejen tradicí, nejen strachem z neznámého, ale i třeba i tím, že islám je opravdu agresivní náboženství???

Aneb abych citoval ty naše české umírněné a demokratické muslimy, konkrétně p. Veličku (kterého paní učitelka Špírková považuje za správného umírněného muslima a fajn chlápka) a dnešní příspěvek z jejich stránek (které paní učitelka Špírková podporuje) Shariah 4 Česko: "Ještě za mého života bude islám na celém světě, naivní jste vy."

0 2
možnosti
PK

Upřímně... stát už by se právě těchto svátků odkazujících na křesťanství dávno měl vzdát. Pro většinu populace už dávno ztratili jakoukoli reálnou relevanci.

Tak by měli být zrušeny, je to bohužel politicky neprůchodné protože lidi se nechtějí vzdát těch pár dnů volna. Jak se označují už dávno většinu lidí nezajímá. (A upřímně... stejně všechny křesťanské svátky byli kdysi úmyslně nastaveny tak aby koincidovali (alespoň dle možností) s věcmi jako slunovraty a podobně.

Důvod byl vcelku prozaický pointa byla umožňovat snadnou konverzi... nebo proč myslíte že si křesťani vymysleli 12 apoštolů? (spočtěte se kolik bylo "plných bohů" na Olympu... a prakticky pro každou událost najdete něco stejného v jiných mytologiích)

1 2
možnosti
PK

(nutno podotknout že přinesení funkční abecedy a nebo pokus prvního kosmonauta odstartovat z kostnice jsou poměrně dost relevantní věci pro tenhle národ, druhé vedlo k vysoce inspirativní snaze poslat všechny ostatní v Evropě do háje a žít si po svém podle toho jak se sami rozhodneme kašlaje na ostatní.

0 2
možnosti
TH

Povazuji tento vas blog za typicky pro muze.  Vubec se vas ta problematika nedotkla. A nebude dotykat. Mluvite o toleranci o sekularizaci a dodate neco humoru. Tim to pro vas skonci.

Realita noseni satku je ale jina. Hlavne pro zeny tohoto sveta a to i tady v Evrope a to i tady v okoli Ceske republiky. Na zeny muze byt tlak na "spravne" oblekani tak tvrdy, ze jim jde o zivot.  POvazuji propagandu tohoto kodexu oblekani v sekularnim skolstvi za nemistne uz vzhledem k tem obetem mezi zenami.

6 1
možnosti
JM

1/ Vy jste se bavil V Anglii s několika muslimkami a vše bylo OK. Já se v ČR bavil s několika konvertitkami, které přestoupili na islám po sňatku s manželem a jejich zážitky jsou doslova otřesné. Pokud se chcete dozvědět víc, doporučuji Zahradu spravedlivých od Jahjá al- Nawawího, tam se dozvíte, kdo je dimmí, kdo káfir a hlavně detail, že káfirovi / předpokládám, že nejste praktikující žid, nebo křesťan/ je možné bez uzardění lhát.

2/ Vaše znalosti judaismu jsou, diplomaticky řečeno, kusé. Alespoň to jste si mohl zjistit, že příslušnost k výše uvedenému náboženství neprokazujete jen obřízkou / např talit, slyšel jste o tom někdy?/. Pokud jsou Vaše znalosti o islámu podobně hluboké, pak se divím, že své neznalosti jste ochoten veřejně prezentovat.

3/ Byl bych rád, kdybych od Vás slyšel, co to znamená Umarova / někdy Omarova / smlouva. Možná pochopíte, proč islám nepatří do Evropy / nebojte se, vy na podobný "luxus" nemáte nárok. Proč? Jste jen káfir.

6 1
možnosti
IF

Já nemám vůbec nic proti tomu, když si paní učitelka bude islám vyznávat v soukromí. Ale vadilo by mi, kdyby své náboženství (v případě islámu spíše ideologii, ale tohle nyní pominu) veřejně propagovala svým oblečením ve školce a škole, kam chodí mé děti. Zcela stejně by mi vadilo, kdyby mé děti měla učit katolička oděná v úboru jeptišky. Tohle ať si provozují v soukromých katolických, židovských či islámských apod. školkách a školách, které zřizuje ta konkrétní církev a děti k nim dávají jejich věřící .

Já bych to ve městě řešil jednoduše - své děti bych prostě dal do jiné školky (školy), ale mají tu možnost i rodiče v Líšnově?

7 2
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1036x
Student, amatérský divadelník, občasný lenoch, maloměšťák, co si už potykal s Prahou.