Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Sidonie_11

29. 9. 2012 11:46
Ano, mají svá práva, ALE!!!

Kromě toho, že práva jednoho končí tam, kde začínají práva druhého, je nezbytné neustále a pořád dokola a hlasitě připomínat a vyžadovat i to, že kromě práv mají i určité POVINNOSTI!!!!!! A to žádné speciální, ale stejné, jako každý jiný člověk, a to hlavně platit včas a řádně za nájem a služby, posílat děti do školy a celkově se chovat v souladu s právními předpisy. Co je na tom tak těžkého pochopit?

3 0
možnosti
KASPTH

kladivo a srp, poroste ti hrb

29. 9. 2012 11:34
Nechápu, kdo nahlásil níže uvedený příspěvek

(autor určitě ne! ) :-)...........

Je to jednoduchý jak facka

Matějku popudil termín "ochránce práv Romů". Normální myslící člověk si to dokáže přeložit jako "ochránce lidských práv Romů". Ne tak Matějka. Ten z toho vysouká ´myšlenku´, že Romové asi mají kromě lidských práv nějaká další nestydatá práva navíc, což stačí k tomu, aby tupoši Matějku mocně karmovali.

Tento článek je trochu nadbytečnej, protože myslícímu je to jasný a tupoš to stejně nepochopí. Leda snad, že jste chtěl tupošům poskytnout prostor realizovat se v diskusi. Což se nakonec i stalo.

29.9.2012 9:11hendrixx

3 0
možnosti
JS

Juraj 1

29. 9. 2012 10:24
myslím, že práva menšin jsou podobná,

jako i jinde v Evropě, jsou taky podobně dodržována.

Problém ale je obvykklé porušování práv majority romskou menšinou, stejně tak cikánská kriminalita , cikánské přestupky neřešené státem. Prostě problém v právech menšiny není, problém je, že většina cikánů nerespektuje práva jiných a nevnímá povinnosti, které mají všichni. Respektive úmyslěse jim vyhýbá pod záminkami diskriminace, ......

Taky podpora státu v "začlenování" jistě bohulibá se zvrhla v jasný megatunel na peníze z daní.Bez praktického dopadu na realitu. To jistě nijak nepřispívá popularitě cikánů ve společnosti,.

3 0
možnosti
MB

802

29. 9. 2012 9:51
Humanistické žvanění a překrucování o ničem

"můžeme si uvést třeba právo nebýt na základě své etnické příslušnosti diskriminován (antidiskriminační zákon)"

 

A já jsem se naivně domníval že tohle je normální právo občanské tedy všech občanů a nejen Cikánů. Nebo snad např. zaměstnanec starší 50 let nemá tohle právo nebýt diskriminován.?

Jakmile se začnou do zákon strkat nějaká specifická práva pro vybrané skupiny tak  jsou automaticky narušována práva jiných.

Což už se i děje pod rouškou "náboženských práv" lze provozovat jakoukoliv nenávistnou ideologii a dělat normálně zakázané věci. Např. psíkům zakázali kupírovat ocásky a ouška protože je to trýznivé a zbytečné mrzačení a oproti tomu Mohamedáni a Židé si klidně mohou kupírovat svým čerstvě narozeným potomkům pindíky, to zřejmě trýznivé mrzačení není. 8-o

3 0
možnosti
PVSSV

Pirát vesmírných silnic se vrací

29. 9. 2012 9:46
Opět je tady v diskuzi jeden blázen,

co si myslí, že cikáni si mohou jen užívat a my jim to máme platit. :-/Rv Alienated, styd´se.

3 0
možnosti
PS

alienated

29. 9. 2012 10:08
Re: Opět je tady v diskuzi jeden blázen,

Jsi slepý, ale odpouštím ti tvou hloupost:) nebo mi najdi jeden jedinný příspěvek ktery jsem zde napsal a dokazuje to co říkáš:) pak se ti i omluvím, do té doby ti mohu jen ... Odpustit:)

1 0
možnosti
M

MychalB.

29. 9. 2012 9:30
Tak hlavně, aby se toho drželi cikáni

až my tady budeme etnickou menšinou :-P

2 0
možnosti
JB

hendrixx

29. 9. 2012 9:11
Je to jednoduchý jak facka

Matějku popudil termín "ochránce práv Romů". Normální myslící člověk si to dokáže přeložit jako "ochránce lidských práv Romů". Ne tak Matějka. Ten z toho vysouká ´myšlenku´, že Romové asi mají kromě lidských práv nějaká další nestydatá práva navíc, což stačí k tomu, aby tupoši Matějku mocně karmovali.

Tento článek je trochu nadbytečnej, protože myslícímu je to jasný a tupoš to stejně nepochopí. Leda snad, že jste chtěl tupošům poskytnout prostor realizovat se v diskusi. Což se nakonec i stalo.

2 0
možnosti

studánka

29. 9. 2012 8:06
Pletete si pojmy!

Rom není příslušníkem etnika, je příslušníkem cikánského kmene Romů. Tento kmen, stejně jako Olaši, Sinthové a další tvoří dohromady etnikum cikánů.Nikcméně ani tak cikáni nemají žádná specifická práva, která by nespadala pod práva občanská. Takovéto politické žvanění je možné pouze tam, kde občanská práva nejsou nikde a nijak vyčerpávajícím způsobem  vyjmenována. Přesně tak je to i v ČR. O občanských právech se neustále kecá, ale nikdo přesně neví, která to jsou.

2 0
možnosti
MP

Martin V2

29. 9. 2012 7:41
Zajímavé

FM nemusím, ale to co jste předvedl nic moc. Jste s FM přibližně na stejné úrovni argumentace.

Vlastně potvrzujete, že Romové žádné extra práva nemají.

2 0
možnosti
MZ

zajicek8

29. 9. 2012 7:22
Pane autore,

naučte se číst. To, co vyjmenováváte se týká národnostních menšin a etnik, nikoliv jmenovitě Romů a jen Romů.

4 0
možnosti
PS

alienated

29. 9. 2012 7:37
Re: Pane autore,

Ano, v blogu se jasně píše že se to týká Romů a jen Romů:)

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1025x
Student, amatérský divadelník, občasný lenoch, maloměšťák, co si už potykal s Prahou.