Petr Piťha - neprávem opomíjená osobnost současnosti

V červnu t.r. odhalili v Litomyšlí sochu Anežky Přemyslovny. Prof. Petr Piťha pronesl projev, který "unikl" našemu mainstreamu. Myslím, že neškodí z něho připomenout několik vět právě dnes, v první adventní neděli.

 

- Běda vám, nepraví vladaři, kteří hledáte svůj prospěch a ničíte národ vám svěřený, protože i vás pohltí bída, kterou způsobíte.

 

- Běda vám, kteří chcete vyniknout svým skvělým povrchem a pak přezíravě hledíte na nás obyčejné, protože vaše nafouklé povrchy prasknou, odhalí prázdnotu vašich životů a vaše masky odnese vítr posměchu, který vás čeká. Takové už jsou žně těch, kdo sejí pohrdání.

 

- Běda vám, úspěšní chytráci, protože ti, které jste podvedli, se v hladu vrhnou na cokoli, co máte.

 

- Běda vám, prohnaní bankéři, kteří bezuzdnou lichvou ničíte mladé rodiny, protože peníze, které hromadíte, ztratí jakoukoli cenu.

 

- Běda vám, úplatní právníci, kteří jste zničili právní řád, protože i vy stanete před soudem spravedlnosti, kterou zničit nemůžete.

 

- Běda vám, hlasatelé vymyšlených pravd a bezbřehé svobody, protože narazíte na pevnost Božího řádu, který nezrušíte, a zahynete pádem na tvrdou skutečnost.

 

- Běda vám, vystrašení vyhaslí kněží, kteří svaté pravdy nehlásáte, ale nabízíte je za snížené ceny, abyste byli všude přijati a pozitivně vnímáni, protože vás stihne osud všech vlažných.

 

- Běda vám, zbabělí učitelé, kteří opakujete shora diktované lživé nesmysly, protože i sobě vychováte bezohledné otrokáře.

 

- Běda vám, prodejní akademici, kteří jste prodali svobodu bádání a kazíte mládež, protože budete vyhnáni jako zrádní správci pokladů.

 

- Běda vám, přikrčení mlčící, kteří spokojeně přežíváte ve své moudré opatrnosti, neboť jste uvykli otroctví a nebudete schopni žít ve svobodě pravdy.

 

- Běda vám, poživační lenoši, neboť i váš nesmyslný život ukončí smrt, ve které uvíznete jako kořist v oku pytláka.

 

- Běda vám, vesele laškující páry, kterým k pomazlení stačí psík, protože vám leda vlci věnují péči, až zestárnete.

 

- Běda vám, nudou ochablí sobci, kteří nedbáte o svou rodnou zem, protože z ní budete vyhnáni.

 

 

Autor: Tomáš Gayer | neděle 29.11.2015 12:54 | karma článku: 33,22 | přečteno: 1284x
  • Další články autora

Tomáš Gayer

Ještě ne...

24.4.2024 v 12:14 | Karma: 17,78

Tomáš Gayer

Okamžitě se oblékněte!

5.3.2024 v 8:37 | Karma: 26,42

Tomáš Gayer

O slepicích , ministrech a IQ

28.2.2024 v 8:11 | Karma: 25,67

Tomáš Gayer

Otisky prstů

10.12.2023 v 15:49 | Karma: 20,91

Tomáš Gayer

Jedině přes mou mrtvolu

9.12.2023 v 8:00 | Karma: 25,18