In the head of the night*.*

Realita? Fakta? Fikce ? Ne. Život. Změny. And that´s a life about. Je o nás, o vás. O všem, a ničem.

Jsme tím, kým chceme být. Alespoň většina z nás. Říkám si, kolikrát jsem za svůj krátký život pronesla větu, že jsem již hotovým člověkem. A kolikrát jsem si uvědomila, že to není pravda.

 

I když - co je vlastně pravda ? Každá situace, myšlenka, lidé okolo nás nás svým způsobem formují. Někdy hůř, někdy líp, ale v podstatě každou vteřinou měníme své JÁ. Měníme pohled na svět, na lidi kolem sebe. Kdo může říct, že názory, které vehementně zastával v osmnácti, zastává stejně i teď ?

Vzpomínám si na doby, které svým způsobem byly černobílé. Schopnost vidět trochu více kupředu mi byla dána až v posledních měsících. Dříve bylo buď a nebo. Teď-  je to tady, a teď. A já se měním.

Připadám si jako forma života, která se nikdy nezastaví. Která nikdy neskončí. Pořád bude pulsovat v čase, v prostoru, v symbióze. V určité symbióze s tzv."vesmírem". Nedokážu si představit, že bych měla přestat žít. Dýchat. Vnímat. Milovat. Učit se.

Samozřejmě, i v mém životě nastal určitá stagnace. Určitý okamžik, kdy jsem si řekla, že už to jiné nebude. A pokud ano, tak jenom horší, a když ne horší, tak opakující se. Jako prstoklady ve skladbě, kterou napsal sám osud. A pak přijdou lidé, kteří mě přesvědčí o opaku, aniž by sami chtěli.

Ten pocit, kdy stojíte proti někomu, kdo ani neví, jakou má jeho osobnost sílu, ten pocit, ten je opravdu k nezaplacení. A to přemáhání, kdy by jste tomu člověku v jeho přítomnosti nejraději vykřičeli svůj dík, za to, že vás probudil, že vám dal naději v něco, v co jste už sami nedoufali - to je největší sebeovládání, které můžete zažít.

Hledejte si svého elfa. Najděte si svoji princeznu, nebo klidně i skřítka - jsou okolo vás. Můžete si s ním dát kávu, můžete s ním jít do kina - anebo s ním můžete jen snít.

Snít o tom, že se ty světy ve vás dvou propojí. Vy jim dáte něco ze své reality - a oni vás na oplátku obdaří svoji pohádkou. Svým snem. Takže vlastně vším.

 

Jsou tam venku. Všude kolem. Stačí jen chtít.

 

Autor: Lucia Rien | neděle 24.3.2013 1:16 | karma článku: 5,29 | přečteno: 393x
  • Další články autora

Lucia Rien

Kdo jsem já, a kdo jsi ty?

27.5.2021 v 23:02 | Karma: 6,08

Lucia Rien

Vesmírné pravdy

21.5.2021 v 1:45 | Karma: 8,95

Lucia Rien

Pravda je něco, co nechceš slyšet

2.3.2021 v 20:39 | Karma: 7,40

Lucia Rien

Láska je velice krásné slovo

2.12.2020 v 21:37 | Karma: 7,31

Lucia Rien

Stoupá dým, a já stoupám s ním

7.5.2019 v 12:11 | Karma: 7,12