Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazeny pane, vy pisete o zakonu. Opakuji O ZAKONU. Otazka musi byt postavena trochu jinak, jestli se vam zakon nelibi. Uředníci, revizoři, kontroloři, komisaři... jak pise pan Simek, nemaji tu pravomoc tento "paskvil" vytvorit a odhlasovat. V CR je to "vlada" a potom "Parlament" (Snemovna a Senat), kteri jsou strujci tohoto "dokumentu". A vy jste VINEN, ze jste si ty "umelce" zvolil. Proto ten clanek jen ukazuje, jaka jsme to republika. Jak si vybirame sve zastupce. (zde nerozlisuji leva ci prava strana). Vas, a take mne, jen omlouva ta nedostacujici moznost si vybrat pri volbe tech "trpajsliku". Vhodite jeden listek oznacujici stranu a cekate z hruzou, kdo se zni vyklube. To je vsak na jinou diskuzi pod jinym clankem.

0 0
možnosti

Mám takový divný pocit, že úředníci, revizoři, kontroloři, komisaři... začínají převyšovat počty skutečně pracujících a nedovedu si představit, jak to to celé dopadne. Pravda, řešíme tím nezaměstnanost. Po socialisticku. Možná přímo po komunisticku. Ale jak dopadneme?

A kde je pravicové myšlení? Kde jsou přirozené vztahy? Kde je tržní přístup? Doplňte si sami, nechci být sprostý!

Klausi, Klausi, co to je za divný kapitalismus? Socialistický? Mafiánský?

0 0
možnosti
JS

Karma R^,

velmi hezky popsáno, jak lze úřednický paskvil s pomocí diskutujících dotáhnout až do absurdna a navíc jsem se ještě pobavil.

Nedávno jsem se pokoušel zorientovat ve vyhlášce "O vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných" (Inkluze).

I v tomto případě je nutno "poděkovat" Ministerstvu školství za velmi dobré zpracování vyhlášky, něco tak nesrozumitelného a nepřehledného si muselo vyžádat obrovské úsilí mnoha úředníků.

Osobně bych doporučoval udělení literární ceny Járy Cimrmana pro celé ministerstvo.

Nesrozumitelnost a nepřehlednost textů většiny zákonů mi připadá až záměrná. Věci, které lze popsat jednoduše se daří úředníkům zamotat do složitých souvětí a návazností na paragrafy nejen předcházející, ale i teprve navazující. Asi proto, aby mohli vydávat další prováděcí vyhlášky, které vysvětlují nesrozumitelné a nelogicky stavěné zákony.

Druhá varianta, ještě horší, může znamenat, že mezi státními úředníky je větší procento trotlů než ve zbytku populace.

3 0
možnosti

Proč trollů? Pitomců ne?

0 0
možnosti
MP

Napsal jste to hezky, ale gentleman zmiňuje i stanovisko protistrany. Přímo v článku je reakce MŽP: "„Uvedená výše pokuty za nenahlášení černé skládky se nebude týkat běžného občana, který se v lese setká s černou skládkou, jak interpretuje ČAOH". Jedná se tedy zřejmě o eventualitu, kdy z nevyužitých objektů byly vytvořeny velkokapacitní skládky zavážené kamiony. Navíc návrh teprve bude procházet připomínkovým řízením.

Sám vím, že zpracovat roční hlášení o hospodaření s odpady ve firmě je bolehlav na několik dní. Zatímco pro občany se zřizují bezplatné sběrné dvory a přistavování kontejnerů, podnikatelské osoby za likvidaci odpadů tvrdě platí. Takže snížení nákladů pro firmy by bylo větším přínosem, než koloběh tiskopisů a vposledku bezchybné hlášení v PC formátu ( ten hajzlík nepromine sebemenší chybu :-( ).

2 0
možnosti
ZH

Nějaký utajený výklad mě nezajímá. V návrhu zákona se mluví o jakémkoliv občanu, tedy nehodlám podstupovat riziko, že budu stíhán za neznalost zákona a poctivě nahlásím každý výskyt dvou i více odpadků na jakémkoliv jiném místě, než pro odpadky vyhrazeném.

Proti státní šikaně se nejlíp bojuje doslovným dodržováním předpisů...

1 0
možnosti
ZH

Já to vidím celkem jednoduše. Podle § 11 odst. (2) "Každý, kdo se dozví o nelegálně soustředěném odpadu, je povinen oznámit tutoskutečnost bez zbytečného odkladu obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, v jehožsprávním obvodu je odpad soustředěn."

mi logicky plyne, že jsem povinen nahlásit kdejaký svinčík i na ulici. Jestliže tedy uvidím dva či více odpadků blízko sebe, už se jedná o soustředěný odpad a vzniká mi povinnost ho nahlásit. Určitě tak budu muset nahlásit kdejaké podmostí a další zákoutí. Jen dumám, jak daleko musí být volně pohozený odpad od popelnic (dle odst. 1), abych ho mohl považovat za nelegálně soustředěný odpad a tak ho nahlásit. To návrh zákona asi nestanoví, takže to bude záviset na mém uvážení.

Má s tím někdo problém? Domnívám se, že bude občanskou povinností každého občana nahlásit jakýkoliv soustředění odpad (tedy dva a více kusů mimo místo pro odpad vyhrazené) příslušnému úřadu. Konečně bude na ulicích čisto. A úředníci budou konečně dělat něco užitečného. ;-D

4 0
možnosti